Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
mercur_soare_20191111_150619_139.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 233879
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review SkyWatcher 130/900 EQ2

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
nes
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Dec 2007

MesajTrimis: 14 Ian 2008 09:57 Download mesaj
Titlul subiectului: Review SkyWatcher 130/900 EQ2
Raspunde cu citat (quote)

Salutare.
Dupa multe zile de asteptare si multe telefoane date la firma de curierat (caci am avut ghinionul sa prind zilele libere de sarbatori) mi-a sosit mult asteptatul telescop.
Prima impresie: grea jucarie.
De abia asteptam sa sa il montez si sa fac primele observatii, dar din cauza vremii care nu prea a tinut cu mine a trebuit sa aman acest moment (nu ca m-ar fi speriat temperaturile de -10 -18 gr. C, dar imi era frica sa nu afecteze componentele, iar orientarea apartamentului nu permite acest lucru)
De abia acum doua seri am reusit sa fac prima observatie din balconul unui prieten.
Nu am reusit sa vad decat luna in conditiile in care era putina ceata si lumina puternica de la iluminatul stradal.
Cu toate astea am ramas foarte impresionat de detaliile pe care le-am putut vedea, extraordinar.
Telescopul este f. usor de montat. In schimb mi sa parut un pic cam instabila montura, tremurand in momentul focalizarii.
Telescopul a venit echipat cu 2 oculare 25 mm si 10mm si un barlow 2x, chei si surubelnita; ma costat in jur de 760 ron cu tot cu transport.
Sunt foarte entuziasmat de "jucaria " noua, asta probabil si din cauza ca nu am termen de comparatie fiind prima data cand folosesc un telescop.
Am sa revin cu "impresii" in momentul in care am sa pot iesi undeva inafara orasului Very Happy .
PS. In cazul in care nu am rabdare sa astept incalzirea vremii pot afecata temperaturile de -10 -5 gr. C oglinzile?
PS2. Este cineva din Botosani pasionat? Poate ne putem intalni ...
Sus
Catalin Paduraru
Membru
Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006

MesajTrimis: 14 Ian 2008 17:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cu cat mai rece cu atat mai bine. Ideal este ca oglinda ta sa aibe aceiasi temperatura cu ambientul in care se afla. Asa ca cele mai bune imagini le vei obtine de afara de pe pamant.
Numai bine!
Sus
Emil
Membru
Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007

MesajTrimis: 14 Ian 2008 17:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut,
Catalin are dreptate, cu cat mai rece cu atat mai bine. Deci aia inseamna ca trebuie sa lasi telescopul afara pentru a ajunge la echilibrul termic. Daca acest echilibru nu este atins, si mai ales daca diferenta de temperatura este mare atunci apare un efect de horn sau burlan (sa zic asa) in interiorul tubului care face ca masa de aer din tub sa se afle in continua miscare si asta datorita caldurii degajate de catre oglinda principala ducand la scaderea calitatii imaginii.
Eu, de exemplu, daca vremea se anunta a fi fara precipitatii las toata hardughia - protejand totul cu o serie de prelate din material plastic de diferite grosimi - afara avand astfel oricand un telescop echilibrat termic.
Pentru montura, pentru a o intarii poti face urmatoarele: sa folosesti montura la inaltime minima si, uneori chiar da rezultate, incarcarea monturi cu greutati suplimentare iar aici ma refer la tija centrala de sub montura, cea de care este prinsa tava pentru oculare.
Sper sa te ajute
Numai bine
Emil
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

MesajTrimis: 16 Feb 2008 22:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Salut
Eu am un mic telescop Newton azimutal ''Optus,, D=76mm F=700mm,montura in furca ,pe trepied cu picioare telescopice si care trepideaza foarte usor.Dupa cum a sugerat si Amortalis, folosesc telescopul cu trepiedul in pozitia de inaltime minima si,in plus, am rigidizat simtitor picioarele trepiedului, bandajindu-le cu banda izolanta adeziva PVC,folosita la izolatii electrice,pe toata lungimea unde sunt prezente toate trei tijele.Smecheria este sa tensionezi puternic banda la aplicare pentru o buna rigidizare a picioarelor cat si pentru obtinerea unui aspect neted,placut.Mircea
Sus
bill22
Membru
Membru

Data inscrierii: 13 Sep 2008

MesajTrimis: 19 Sep 2008 14:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

salut.sunt f fericit sa gasesc pe cineva din botosani.daca vrei imi dai id-ul tau si vb pe mess mai mult.momentan sunt in italia dar cam in maxim doua saptamani ma intorc in tara.id-ul meu este ex_bill22
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum