Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233913 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2728
|
Trimis: 25 Iun 2021 15:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: M57- test colimare RC8 |
|
|
|
Salut!
Dupa cateva saptamani cu ploi, in sfarsit, am avut o noapte senina. Binenteles, a fost Luna plina si dupa o zi caniculara, cerul era laptos, nepotrivit pentru fotografii, dar bun de testarea echipamentului.
M-am apucat sa testez colimarea RC8-ului (a nu stiu cata oara). V-am zis ca oglinda primara se misca? Toate colimarile au fost inutile daca aceasta se balanganea in suport. A trebuit sa strang inelul de fixare. Am facut colimarea pe banc (Cheshire si luneta Tak) si am verificat seara pe stele (metoda DSI). A trebuit sa mai umblu la suruburile primarei.
Am facut o scurta captura (20x2minute) la M57, fara corector (se pare ca are totusi nevoie de FF la senzori mai mari) si fara filtre. Am folosit camera ASI294 (rezolutia este de cam 0,6arcsec/px la focala de 1600mm). Asa cum ma asteptam la rezolutia asta, stelele nu sunt prea clare (la zoom 50% se vedeau bine). Coma a fost mai pronuntata in coltul din stanga sus. Cred ca o sa-l folosesc cu corectorul 0,79x FR/FF de la refractor (scade focala pe la 1200mm).
Pun doar poza crop.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
96.99 kb |
Vizualizat: |
de 1398 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|