Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233859 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
octavian_george Membru

Data inscrierii: 21 Mai 2021 Mesaje: 1
|
Trimis: 21 Mai 2021 17:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salutare! |
|
|
|
Salutare tuturor,
Sunt incepator in acest domeniu (experienta doar in montarea telescopului ) si as dori sa aflu cat mai multe informatii in acest forum.
Am primit cadou acum cateva luni un telescop reflector newtonian sky-watcher, l-am montat de curand si de abia astept sa observ cat mai multe pe cer.
Am descoperit forumul ieri, cand cautam informatii despre iluziile optice solare, intrucat acum o saptamana, pe 15 Mai, am fotografiat cu telefonul apusul de soare si la 2 zile dupa am observat in poze un cerc deasupra. Am crezut initial ca e luna, insa pe urma mi-am dat seama ca nu are cum sa fie (nu era luna plina si cercul respectiv apare in poze in pozitii diferite, la cateva zeci de secunde distanta).
Asadar, daca tot am descoperit forumul, as dori sa cer si parerea celorlalti despre acest fenomen de iluzie optica si de asemenea, as dori sa descopar minunata lumea a astronomiei.
Multumesc!
Toate cele bune!
Octavian
Descriere: |
|
Marime fisier: |
795.7 kb |
Vizualizat: |
de 2340 ori |

|
|
792.08 kb |
de 2340 ori |

|
|
736.6 kb |
de 2340 ori |

|
|
796.32 kb |
de 2340 ori |

|
|
763.99 kb |
de 2340 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Matrixul Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2012 Mesaje: 420
|
Trimis: 22 Mai 2021 02:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit !
_________________ Un Om, cu bune si rele. Din praf de stele... |
|
Sus |
|
 |
Stille Membru

Data inscrierii: 08 Iul 2017 Mesaje: 465
|
Trimis: 22 Mai 2021 06:09 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit!
Cercul imi arata a reflexii in optica telefonului. Se mai intampla, cand fotografiezi direct spre o sursa de lumina
_________________ Binoclu: Pentax SP 10/50 WP (Bufnitza)
Telescop: Skywatcher Heritage 130/f5 (Corbu')
Foto: Canon 800D, obiectiv Tamron 16-300mm(Starcu'), Canon 50mm f/1.8 (Vrabia), Samyang 16mm f2.0 (Gecko), Takumar 135mm f2.5 (Batrana Doamna) |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9694
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 22 Mai 2021 15:00 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit.
Poți găsi pe forum o mulțime de informații extrem de utile începătorilor, organizate în topicuri dedicate.
Ce ai pozat nu este o iluzie ci un fenomen optic, așa cum a precizat Stille, o reflexie pe lentile. O iluzie sau mai bine zis deziluzie este atunci când ai impresia că Soarele sau Luna aflate în apropierea orizontului sunt mai mari decât atunci când se află sus pe cer. Nu este adevărat, în poze nu ies niciodată mai mari. Poți măsura și te poți convinge de asta acoperind astrul cu degetul mic de la mâna întinsă care are aproximativ jumătate de grad, la fel ca diametrul aparent al Soarelui sau al Lunii și atunci când sunt sus pe cer și când sunt la orizont.
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Vexatyk Membru

Data inscrierii: 18 Iul 2020 Mesaje: 144
|
Trimis: 25 Mai 2021 07:23 Download mesaj |
|
|
|
Salutari si bine ai venit. Daca tot ai pus mana pe un telescop nu il lasa sa stea degeaba. Cel mai bine ar fi sa cauti un loc relativ departe de luminile orasului deoarece poluarea luminoasa este inamicul numarul 2 (dupa nori) in ceea ce priveste calitatea observatiilor pe care le poti face. Daca esti interesat poti iesi cu noi, doar ca ne despart cativa km (Iasi - Vaslui). Aici am inchegat un grup de vreo 5 -6 oameni care iesim impreuna de vreo 2 -3 ori pe luna mai ales in perioada in care este Luna noua sau primul patrar.
Oricand poti sa imi lasi un msg.
Cer senin.
_________________ De mic vad stele verzi . |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|