Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233938 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2730
|
Trimis: 04 Mai 2021 19:26 Download mesaj |
Titlul subiectului: Galaxiile Whale si Crowbar |
|
|
|
Salut!
Dupa doua zile cu temperaturi de vara (14 grade noaptea! ), ieri acestea au scazut considerabil, acompaniate cu vant in rafale. De aceea ma asteptam ca seeingul sa fie teribil (mi-am scos la aclimatizat si refractorul, pentru poze de rezolutie joasa). Surpriza a fost ca am avut si HFR sub 2 (consider ca este bun la 2,5, iar la 3,5 merge daca fac la procesare bin 2x2). Au mai venit niste rafale puternice, dar doar cateva minute, in rest seara a fost linistita. Seeingul s-a stricat dupa ora 3, dar probabil au fost mai mult de vina norii de mare altitudine- sfarsit de sesiune.
Am ales sa pozez NGC4631 ( Balena) ce are drept companion o mice galaxie eliptica (NGC4627). In cadru a intrat si NGC4656 (Crowbar sau Hockey Stick). Planul era sa pozez in doua nopti, dar am redus timpul pentru luminanta la 2 ore ca sa pot face si RGB-ul ( cate 40 minute fiecare).
La procesare am avut o problema: cadrele le-am avut de 120s, gain 75 si offset de 15 insa in biblioteca de darkuri cred ca offsetul era mai mare (30 sau 50), asa ca nu le-am putut folosi la corectie (au iesit stivele intunecate, cu semnalul taiat). Bine ca am facut dithering si astfel au mai disparut din pixelii cu probleme.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
802.62 kb |
Vizualizat: |
de 1899 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
fritz_wolf Membru

Data inscrierii: 17 Apr 2021 Mesaje: 52
|
Trimis: 04 Mai 2021 19:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Superb! Munca multa probabil! (in rest ce zici acolo e chineza pentru unul ca mine).
Am salvat poza!
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|