Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233938 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2730
|
Trimis: 20 Sep 2020 16:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: M33 cu ASI294 |
|
|
|
Salut!
Intentia mea a fost sa incerc o captura cu campul mai larg. M33 este imensa, la focala newtonului de 750mm, daca reusesti sa evidentiezi bratele mai difuze ale galaxiei, atunci ocupa aproape tot campul camerei. Asa ca in noptile de 15 si 16 am folosit refractorul (la focala nativa de 480mm), reusind sa strang aprope 13 ore de expunere. Din pacate n-am putut face nimic din ele, stiva avand un gradient ingrozitor, pe care nu am reusit sa-l elimin nici in PI (ABE si DBE), nici in PS (GradientXterminator si Astro flat Pro). Sigur ceata este de vina.
Aseara m-am intors la newton, incercand sa maresc putin campul cu corectorul de la SW (0,95x). Am tras de la 21:45 la 05:15, dar a trebuit sa selectez doar 50 cadre din cele peste 80 capturate ( cadre de 5 minute), tot din cauza cetii. Indicele HFR devenea din ce in ce mai mic, chiar se vad clar stele in bratele galaxiei.
Chiar daca bratele difuze abia incep sa se vada (trebuie mai mult timp de expunere), detaliile in brate sunt cele mai bune de pana acum.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
1.03 MB |
Vizualizat: |
de 1424 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
hans602 Membru

Data inscrierii: 27 Dec 2006 Mesaje: 812
|
Trimis: 20 Sep 2020 17:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Imi place M33 tau,ai mai mult talent la prelucrari.
Clear sky Hans
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|