Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233924 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2729
|
Trimis: 29 Iul 2020 17:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: Helix nebula- test cu Optolong L-enhance |
|
|
|
Salut!
Ieri mi-a venit noul filtru si am si facut un test- dupa ora 3, cand tinta principala nu mai era disponibila.
Filtrul face parte dintr-o noua familie de filtre de dubla banda ingusta (si cele triad sau quad sunt de fapt tot duble), gandite pentru a fi folosite cu camere color. Sunt bune numai pentru nebuloase de emisie. Mai pe larg despre aceste filtre (caracteristici si teste) : https://www.cloudynights.com/topic/680462-...n-testing/
Filtrele OPT si STC erau ridicol de scumpe. Din fericire chinezii au facut versiunile lor, cel putin la fel de bune. Am vazut poze cu Optolong L-enhance, mi-au placut, asa ca am facut si aceasta investitie. Pozele ies similare cu combinatia HOO. In review il laudau ca poti face poze si cu Luna pe cer- ma indoiesc ca SNR-ul nu este afectat de poluarea ei luminoasa.
Tinta de test a fost nebuloasa Helix. Am avut doar 13 cadre de 5 minute, mult prea putin pentru o poza buna, dar pot sa-mi fac o idee. Daca as putea strange vreo 10 ore, ar fi ceva.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
1022.18 kb |
Vizualizat: |
de 1477 ori |

|
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2729
|
Trimis: 02 Aug 2020 13:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am adunat in total 5h35m. Nu are rost sa mai strang cadre cat timp este poluarea luminoasa a Lunii.
Cum nu mai pot posta imaginile in topicuri, dau link catre album, unde este totusi limitare si la marimea fisierului si la rezolutie, deci imaginea este un crop: http://www.astronomy.ro/album/displayimage...&pos=0
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|