Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Ioana M31 Membru

Data inscrierii: 09 Apr 2020 Mesaje: 5
|
Trimis: 10 Apr 2020 11:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: Dictionar/glosar astronomie |
|
|
|
Bună ziua! Realizez o cercetare terminologică în domeniul astronomiei și aș avea nevoie de câteva surse de documentare specializate (dicționare/glosare/cursuri) unde să se regăsească definiții ale unor termeni din astronomie. Am găsit pe internet câteva surse (în principal reviste), însă nu cuprind foarte multe definiții. Am observat că s-a postat acum câțiva ani un link cu un dicționar de astronomie și astronautică, însă linkul nu mai funcționează. Această cercetare face parte din proiectul de Disertație și se va finaliza cu un glosar (francez-român) pe care l-aș putea încărca aici, în cazul în care credeți că ar putea fi folositor. Aș aprecia foarte mult ajutorul dumneavoastră! O zi plăcută! |
|
Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4198
|
|
Sus |
|
 |
Ioana M31 Membru

|
Trimis: 10 Apr 2020 15:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
L-am consultat pe acesta, iar la referinte da chiar dictionarul mentionat mai sun. Dar cand merg la pagina de wiki a termenului, apar alte referinte, din limba engleza. Deci nu e foarte de incredere sursa. Dar va multumesc mult pentru ajutor! |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 10 Apr 2020 16:10 Download mesaj |
|
|
|
Eu am cartea "Dictionar de astronomie si astronautica"
Editura stiintifica si enciclopedica Bucuresti 1977 coord. gen. Calin Popovici
Daca vrei pot sa ti-o imprumut.
Mai era si o carticica editata de SARM pe vremuri, dar am pierdut-o pe undeva. |
|
Sus |
|
 |
Ioana M31 Membru

|
Trimis: 10 Apr 2020 16:20 Download mesaj |
|
|
|
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns. In conditiile actuale de pandemie, cred ca ar fi mai sigur daca ati putea sa-mi faceti cateva poze. As putea sa va dau o lista de cuvinte, iar daca le gasiti sa faceti poze si sa-mi trimiteti. Asta daca nu va incurca prea mult. Multumesc! |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 10 Apr 2020 16:29 Download mesaj |
|
|
|
OK, numai sa nu fie prea lunga lista  |
|
Sus |
|
 |
Ioana M31 Membru

|
Trimis: 10 Apr 2020 16:41 Download mesaj |
|
|
|
Incerc sa va trimit un mesaj privat, dar nu reusesc. Oare puteti initia dvs. o conversatie privata? |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 10 Apr 2020 16:50 Download mesaj |
|
|
|
Daca ai telefon Android si te descurci cu engleza , (dar ar trebui sa fie si in Romina , din cite tin minte ) cauti "Astronomy Dictionary" / "Dictionar de Astronomie" pe Magazin Play , si gasesti o gramada , eu am instalate vreo 5 ... este unul in Romina se numeste chiar Astronomie . ... Mai poti sa te inspiri si din WIKIPEDIA |
|
Sus |
|
 |
Ioana M31 Membru

|
Trimis: 10 Apr 2020 16:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: dictionar astronomie |
|
|
|
Multumesc pentru sugestie, voi cauta, insa fiind vorba de o cercetare academica, am nevoie de surse specializate. |
|
Sus |
|
 |
|