Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233913 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Cristian Kata Membru

Data inscrierii: 30 Iun 2018 Mesaje: 513
|
Trimis: 27 Feb 2020 15:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Dezlipire lentile dublet si eliminare strat antireflex |
|
|
|
Salutare la toata lumea! Va prezint o metoda de dezlipire (separare) lentile dublet in vederea eliminarii stratului antireflex, in cazul meu o lentila de la obiectiv cu strat antireflex auriu depus pe interiorul dubletului pe lentila concava, binoclu 10x50. Numerotarea fotografiilor reprezinta ordinea cronologica a operatiunilor. Luam dubletul si il asezam pe o bucata de material textil (o carpa) intr-un vas cu apa in vederea fierberii. Punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute (2-3min), apoi, cu doua ustensile de lemn (in cazul meu doua liguri) fortam usor lentilele sa gliseze una peste alta , se vede in fotografii cum decurg lucrurile, incet fara sa loviti lentila de peretii vasului sau chiar sa o aruncati afara din cauza aplicarii unei forte prea mari, ele se tin de olalta chiar si cand mai sunt suprapuse 1cm, glisati doar fara alte miscari. Daca folositi mai multa apa, dupa ce fierbe 5min, puteti opri focul, ca sa nu mai faca bulbuci, o sa vedeti mai bine ce lucrati. Dupa ce s-au separat lasati la racit cu apa cu tot, apoi spalati lipiciu (balsamul) de pe lentile, eu am spalat cu alcool izopropilic (asta am avut), apoi spalati cu sapun. urmeaza indepartarea stratului antireflex. Am folosit solutia din poze, pt polish la masini (nu zgaraie, stati linistiti). Intindeti un strat de solutie si asteptati sa zicem 20secunde, apoi cu o carpa adecvata (eu am folosit-o pe cea din pachetul cu solutia) frecati lentila apasand puternic, se vede in poza cum ramane dupa prima stergere, repetati operatiunea pana nu mai ramane strat antireflex, apoi spalati lentila etc, si se poate monta la loc (eu nu le-am lipit). Rezultatul consta in cresterea contrastului si luminozitatii, vorbim de indepartarea unui strat antireflex de proasta calitate. Cu aceasta solutie am indepartat straturi antireflex si dupa prisme care aveau strat exfoliat sau crapat etc. Nu ma intrebati de unde se poate cumpara solutia pt ca nu stiu, eu am cerut de la cineva care o foloseste pt polish la masina, in plus e expirata de 8 ani ). Spor la lucru!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
672.16 kb |
Vizualizat: |
de 2332 ori |

|
|
744.26 kb |
de 2332 ori |

|
|
694.76 kb |
de 2332 ori |

|
|
734.85 kb |
de 2332 ori |

|
|
704.83 kb |
de 2332 ori |

|
|
659.54 kb |
de 2332 ori |

|
|
856.29 kb |
de 2332 ori |

|
|
1.26 MB |
de 2332 ori |

|
|
904.31 kb |
de 2332 ori |

|
|
1.1 MB |
de 2332 ori |

|
|
1.26 MB |
de 2332 ori |

|
|
827.66 kb |
de 2332 ori |

|
|
877.04 kb |
de 2332 ori |

|
|
1014.17 kb |
de 2332 ori |

|
|
726.07 kb |
de 2332 ori |

|
|
841.24 kb |
de 2332 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1552
|
Trimis: 27 Feb 2020 16:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumos si instructiv tutorial ! Multumim !
Totusi vazand acum grosimea destul de mare a dubletului obiectivului in cauza, stiu ca nu incurajam acest aspect, as vopsi totusi macar cu un marker marginile lemntilelor. Fiind suprafata (a se citi grosimea) mare , si daca lacasul obiectivului (unde calca marginile este lucios ...pot aparea ceva reflexii fie ele si mai mici.
Solutia nu am gasit-o pe la noi ... exista ceva echivalent GS 27 pare o familie de substante cu diferite roluri ... dar nu cu denumire de "activator de stralucire" ...
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|