Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 237220 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2888 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1320 la data de Joi Oct 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Dragos81 Membru

Data inscrierii: 25 Dec 2019 Mesaje: 2
|
Trimis: 25 Dec 2019 20:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salutari |
|
|
|
Buna Seara,
inscrierea me pe forum a fost initiata deoarece Doresc sa aflu mai multe informatii despre astronomie si acesoriile de a urmarii cerul.De curand am acizitionat un telescop hobi de la Lidl pentru copii si asa am dat de voi.Este un telescop ok pentru incepatori dar as dori sa ii mai fac cateva inbunatatirii ceva acesorii mai performante. lentilel de focalizare doar una o pot folosi cea de 20mm cea de 4mm e degeaba nu am reusit sa vad nimic cu ea nu stiu de ce. Azi am stat 4 ore sa ma prind cum merge si la ce distanta pot vedea terestru ca cerul e inorat si nu se ved stelele.Noroc cu google si cu cateva infomartaii de pe ecest forum ce sunt publice.
Jucarie este un Bresser Skaylux 70/700SF.
Am gasit si ceva magazine online cu accesorii pe care am pus ochii sa vedem cum aloc bugetul:)
Ma gandeam la un ocular de 8 si unul de 12 sau 10 pentru inlocuirea lauia de 4.
O prisma mai performanta si un Barlow mai performant a venit cu unul mai lung de 1,5 si unul de 3 dar sunt din plastic si nu mi se par prea performante. Ma gandesc ca prisma si cu Barlow sa ajute mai mult noaptea la claritate.
Dar cel mai important este orientarea pe cer aicea nu am habar cum se face. Am instalt o aplicatie pe telefon Heavens Above.
Sarbatori fericite. |
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3194
|
Trimis: 26 Dec 2019 12:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai sosit!
Trebuie tinut cont ca terestru sunt foarte rare si de exceptie situatiile in care poti folosi puteri foarte mari, datorita turbulentelor si multor altor cauze atmosferice. De exemplu daca te uiti peste acoperisurile caselor, lucru ce se intampla mai mult ca sigur la oras, acoperisurile dogoresc caldura vara cat si iarna, si la puteri mari vei vedea cum "fierbe" imaginea. Acelasi fenomen se intampla daca privesti din casa cu geamul deschis! Ocularul de 4x pe focala de 700mm iti da o putere de 175x, care este mare pentru telescopul tau. Acest ocular trebuie folosit pentru inceput cat mai rar si doar la Luna, dar asta doar dupa ce te obisnuiesti cu facutul clarului si manevrarea telescopului la puteri mai mici. _________________ Fără nemurire nu există adevăr!
‐------------------
Instrumente: Ceva binocluri, două binoscoape, o lunetă ED și un Maksutov rusesc |
|
Sus |
|
 |
Dragos81 Membru

Data inscrierii: 25 Dec 2019 Mesaje: 2
|
Trimis: 29 Dec 2019 19:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
multumesc pentru informatii chiar nu imi dadeam seama de ce nu pot vedea nimic cu cel de 4x.
Acum astept cer senin sa incerc sa observ ceva pe cer.
Cu cel de 1,5x am reusit sa observ in departare ceva detalii de pe un deal dar da nu intelegeam de ce nu se vede clar eu uitanduma peste un cartier de case. Eu credeam ca lupele nu sunt ok sau nu fac eu ceva bine:) |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|