Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233872 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 21 Sep 2007 20:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: Saiph |
|
|
|
salut.
sunt Mihai Rusie, din Bucuresti, 26 ani, iubitor de astronomie de cand ma stiu (cu mult inainte de eclipsa totala de soare din august 1999 ).
mai serios am inceput sa studiez si sa si practic (observatii de amator) de prin 2001, iar de vreo 2 ani am inceput si ceva constructie de instrumente (mai multe lunete si un telescop 6"f/8 ), in prezent avand 'pe planseta' un dob de 8". ador sa proiectez instrumente optice in ACAD (si nu numai) si sa prelucrez imagini astronomice )
ca sa raspund si la intrebarea "de ce Saiph?". simplu, nu ca as vrea sa epatez, ci din motive foarte la-ndemana de-nteles: culoarea favorita - albastru, obiect deep-sky favorit - M42, loc de unde mi-as dori sa-l pot vedea mai bine - Saiph. ce-i Saiph? ia ghici
partea teoretica a astronomiei imi place foarte mult, insa as vrea sa studiez mai in detaliu astrofizica, spectroscopia, relativitatea generala, cosmologia. cam sus stacheta pt un outsider (nu am facut vreo facultate de specialitate), dar "i keep my hope alive".
sper intr-o colaborare fructuoasa cu astronomy.ro, ca de altfel cum am si cu celelalte forumuri si grupuri de discutii unde mai sunt inscris.
gata cu vorbaraia, sa trecem la treaba.
multumesc anticipat tuturor celor care vor raspunde intrebarilor mele, si m-as bucura sa pot ajuta si eu la randu-mi cu o idee, un sfat, pe oricine va avea nevoie de ceva clarificari.
http://www12.asphost4free.com/astromikeweb100/
http://s120.photobucket.com/albums/o167/saiph_ro/
http://tech.ph.groups.yahoo.com/group/astr...rowse/a959 _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
Abel Cavași Membru

Data inscrierii: 17 Iul 2006 Mesaje: 2527
Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza) Localitate: România, Satu Mare
|
Trimis: 21 Sep 2007 21:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit printre noi, Mihai! Sper să te pasioneze suficient de mult „astrofizica, spectroscopia, relativitatea generala, cosmologia” încât să activezi cu dăruire și în secțiunea teoretică a forumului nostru.  _________________ Oamenii sunt extrem de valoroși |
|
Sus |
|
 |
saiph Moderator

Data inscrierii: 19 Sep 2007 Mesaje: 2299
Motto: Sky is not the limit, it's the target Localitate: Bucuresti // Cracovia
|
Trimis: 21 Sep 2007 21:27 Download mesaj |
|
|
|
multumesc!
recunosc, partea matematica sincer o stapanesc mai putin. sper sa gasesc pe cineva dispus sa-mi explice mai pe inteles cu ce se mananca toti hamiltonienii, nablele, si rotorii divergentelor gradientilor vietzii din formulele alea...
partea aplicativa mi se pare foarte interesanta, si incerc sa profit de orice felie de timp liber sa ma pun la curent cu noile descoperiri si sa inteleg cat mai bine universul, pentru a putea gasi raspuns la unele intrebari care ma bantuie de ceva vreme: care este rolul materiei in univers, s-a nascut universul din ciocnirea/fuziunea a doua gauri negre hiper-masive, este universul ciclic/auto-organizat sau doar o alta "buble"?
raspunsul la celelalte intrebari, mai filosofice, gen "cine suntem noi", "de unde venim", "suntem singuri" etc, cred ca ni-l vom da singuri dupa ce vom reusi sa raspundem la celelalte  _________________ *.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________ |
|
Sus |
|
 |
raduM Membru

Data inscrierii: 13 Noi 2006 Mesaje: 1159
Motto: File not found. Nobody leaves the room! Localitate: Romania
|
Trimis: 21 Sep 2007 23:52 Download mesaj |
|
|
|
salut, Saiph.
daca o rogi frumos pe Lulu, poate o sa-ti explice care-i treaba... Daca nu, macar o sa -ti spuna ca nu are chef.
In orice caz, nu te increde in spusele magilor.  _________________ הבה נגילה |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|