Ieri am fost la un prieten pentru a ne juca putin prin PS si a face schimb de niste programe. Printre altele am montat si telescopul lui pentru a face niste poze la soare. Rezultatul se poate vedea in pozele atasate.
Numai bine!
"Soarele" asta l-ai desenat in Corel? Din pacate in momentul asta Soarele nu prea are nimic interesant pe el. Doar cu instrumente mai scumpe se pot vedea detalii in faza in care e acum.
-ce filtru solar foloseste prietenul tau?
-ai facut prelucrari pe culoare la aceasta poza?
ps off-topic. pana la urma tot ti-ai schimbat pielea... , deci tot sarpe ramai..
Foloseste un filtru solar din sticla, sincer nu stiu cum ii spune dar este din acela standard.
Prelucrari am facut putine. Adica cred ca am modificat doar 10% culorile.
Numai bine!
Filtrele solare de banda larga se fac pe sticla prin metalizare. Deobicei se depune aluminiu (se face deci o oglinda). Sticla trebuie sa aiba suprafetele cat mai plane iar depunerea se face controlat pentru a obtine o filtrare corespunzatoare. Se obtine astfel un asa numit filtru neutru. Dupa culoarea pe care o are Soarele in poza lui Catalin, filtrul pare sa fie facut prin depunere de cupru (sau aur ). Noi obtineam culoarea asta prin utilizarea unui asa numit filtru polimer sau prin filtrarea prin suprafata unor discuri floppy (care se produceau prin depunerea unui aliaj pe un substrat de plastic).
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum