Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233953 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
topacid Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2009 Mesaje: 253
|
Trimis: 04 Apr 2019 17:54 Download mesaj |
Titlul subiectului: M65 M66 NGC3628 |
|
|
|
Am dat o fugă la Cârțișoara și într-una dintre seri am avut timp să-i trag tripletei o poză, este prima imagine a mea a obiectului.
Sunt 19x300s pentru L și 7x300s pentru fiecare canal de culoare. Asta înseamnă 3h20m de expunere. A fost și ceva ceață și s-a simțit mai ales la lipsa definiței acelei fâșii din NGC3682, mai ales că eram la munte. E niște noise reduction pe RGB ul combinat și tot e foarte puțină informație pe culoare. Se simte când saturezi.
De fapt sunt mai multe bube și la achiziție și la procesare. Pe L nu am avut timp de deconvoluție, e editat foarte rapid. No NR pe L sau LRGB combinat. Iar pentru stele am uitat să trag scurtele de 60 și 30s. Focusul a fost un pic off pe R, nu am focuser automat și am adormit în mașină după o zi de săpat pământul pentru că genul programului nu a fost doar astronomia. În configurația curentă pe TSA sunt aproximativ parfocale LBG, pe care le trag în ordinea asta, iar înainte de R trebuie refocusat. Montura a mers mai prost pentru că avusesem oameni interesați la vizual la telescop și să echilibrez iar pentru foto însemna să refac alinierea și am lăsat-o să tragă fix cum era. A fost un weekend mai degrabă de plimbare în care pe lângă copil și câine, intră și setupul.
Recomand direct full size aici, pe față așa, să se vadă toate bubele, : )) https://ibb.co/zmfgcS8, se văd
Cer senin tuturor!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
702.81 kb |
Vizualizat: |
de 1621 ori |

|
_________________ Takahashi TSA102, FSQ85 Baby-Q, iOptronCEM60, 150/1000, Generic 8" Dob, OO 200mm f4.5, ASI120MMS,1600MM cu filtre, 19 Pan, Pentax5mm XW,28 UWAN, 8mm TeleVue Plossl, 13mm T6 Nagler, 3.5, 6, 10 Delos, |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2730
|
Trimis: 04 Apr 2019 20:18 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte frumoasa! Bravo! Se vede putin si "codita" lui NGC3628. Eu cu camera color nu am reusit sa o evidentiez (poate am nevoie de un cer mai bun).
_________________ Marius |
|
Sus |
|
 |
topacid Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2009 Mesaje: 253
|
Trimis: 04 Apr 2019 20:50 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Cer mai bun, e destul de jos peste noise, tre cer bun. Era ușor ceață, contează mult transparența, dacă nu fu cu noroc asta. Mai dăm și altă dată
_________________ Takahashi TSA102, FSQ85 Baby-Q, iOptronCEM60, 150/1000, Generic 8" Dob, OO 200mm f4.5, ASI120MMS,1600MM cu filtre, 19 Pan, Pentax5mm XW,28 UWAN, 8mm TeleVue Plossl, 13mm T6 Nagler, 3.5, 6, 10 Delos, |
|
Sus |
|
 |
MrSpace Membru

Data inscrierii: 07 Mar 2013 Mesaje: 121
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|