Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233913 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dudimex Membru

Data inscrierii: 14 Mai 2018 Mesaje: 2
|
Trimis: 24 Mar 2019 14:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: CPC800 out of focus |
|
|
|
Buna ziua,
Am un schmidt cassegrain Celestron CPC800 cu diverse accesorii pe care l-am folosit de 3 ani cu un Nikon D3300 si un Canon D1000 pentru astrophoto. Mentionez ca am si o masca Bahtinov. Pana acum focusul nu era o problema pentru cele doua variante: ocular sau T-ring. De ceva timp am constatat o dificultate evidenta la focusul pe T-ring. De mentionat ca pe observatia vizuala prin ocular focusul este bun. Este evident ca nu mai pot obtine un focus decent pe Dslr. La verificarea colimarii mie imi pare ca e ok. Idei? Sfaturi? Sau chiar un contact cu cineva priceput la service optic. Multumesc mult! |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9695
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 24 Mar 2019 15:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Focala optică a oglinzilor nu se modifică în timp. O problemă mecanică ar putea fi, focusul este la interior? Adică oglinda primară este mobilă și ai un buton lateral din care focalizezi? Poate cursa nu mai este la fel ca înainte?
Ar mai putea fi vorba despre oglinda secundară a cărei poziție ar putea fi ușor mutată mai în față sau mai în spate față de poziția originală, la colimare. La cassegrain o mică modificare a secundarei se traduce într-o deplasare mult mai mare a planului focal la ieșire, secundara are un factor de amplificare. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11250
|
Trimis: 24 Mar 2019 18:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu ajungi deloc in focus sau ajungi dar imaginea este neclara?
Eventual posteaza o imagine. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|