Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
nobody Membru
Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5035
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 21 Sep 2017 19:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Si cu polarizarea circulara ce facem ? |
|
Sus |
|
|
gheorghe adrian Membru
Data inscrierii: 22 Iul 2008 Mesaje: 446
|
Trimis: 22 Sep 2017 09:18 Download mesaj |
|
|
|
Dl. Nobody!
Eu cred ca polarizarea circulara a fotonului sau a undei EM imprima structurii dinamice adica reliefului EM al undei, aspectul spiral al moleculei de ADN. Adica ar aparea ca o scarita rasucita (spiralata). Aceasta nu afecteaza in nici-un fel parametrii fizici ai structurii undei EM. Doar ca ar aparea in plus un moment rotitor. Moment care chiar s-a pus in evidenta prin experimente de mare finete. _________________ omnis movis est que omnis motorus est |
|
Sus |
|
|
Stanescu Octavian Moderator
Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3562
|
Trimis: 22 Sep 2017 11:46 Download mesaj |
|
|
|
in timp ce noi pierdem vremea cu vorbe chinezii fac generatoare de lumina (Led)extrem de puternice din o unghiuta de 4-8mm patrati se genereaza 2000 lumeni .. oare ei stiu tainele fotonului . Polarizarea cred ca se produce doar la partea de unda din dualitate . luciul unei ape sau sticla reflecta la 55-58 (Brewster) reflecta doar unda orizontala cea verticala lipsesete sau e absorbita ... de ce ce e reflexia ce face fotonul sta pe tusa la reflexie sau polarizare vine altul regenerat de material sau e tot ala dupa ce se loveste si sare inapoi? |
|
Sus |
|
|
catalin dumitru Membru
Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2794
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 22 Sep 2017 14:51 Download mesaj |
|
|
|
Eu am înțeles cam așa :
Radiația electromagnetica e duală , adică , cand undă , când particula .
Când vectorii electric si magnetic se află la valoarea zero , toată energia lor se concretizează in ceea ce numim foton , și aparține spațiului nostru tridimensional .
Cand radiația e undă , de fapt ea nu mai există in spațiul tridimensional , noi doar putând constata și manipula efectele acesteia prin interacțiunea ei cu materia .
Așa se pot explica cele mai multe din proprietățile radiatiilor electromagnetice . Desigur , tabloul e incomplet și probabil câteva din considerațiile înaintașilor privind teoria câmpului , sunt fie eronate , fie prost înțelese de majoritatea . _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
|
gheorghe adrian Membru
Data inscrierii: 22 Iul 2008 Mesaje: 446
|
Trimis: 23 Sep 2017 09:47 Download mesaj |
|
|
|
Dl. Catalin_Dumitru!
Eu am ajuns la concluzia ca aspectul ondulatoriu al undei EM este dat de structura periodica a undei formata din curenti eterici transversali si antiparaleli. Iar aspectul corpuscular ar fi dat de acesti curenti eterici transversali care transporta masa. Fiindca am gasit ca densitatea masei ar fi data de patratul inductiei magnetice produse de acesti curenti. _________________ omnis movis est que omnis motorus est |
|
Sus |
|
|
Stanescu Octavian Moderator
Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3562
|
Trimis: 23 Sep 2017 10:54 Download mesaj |
|
|
|
Putem face ceva nou cu ce ai descoperit ? (curenti eterici transv si antiparaleli si patratul inductiei) |
|
Sus |
|
|
IACOB DUMITRU Membru
Data inscrierii: 30 Ian 2006 Mesaje: 2528
Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba
|
Trimis: 23 Sep 2017 12:13 Download mesaj |
|
|