Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6864
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 06 Sep 2017 23:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Eruptie solara clasa X 9,3, cea mai puternica din ultimii 12 ani a avut loc in aceasta seara, urmata de o ejectie de masa coronala de asemenea, foarte puternica. Sursa este aceeasi AR 12673. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 07 Sep 2017 01:24 Download mesaj |
|
|
|
Si cele mai bune imagini ale acestei eruptii pe care le-am gasit pana acum. Spre sfarsitul filmului, care are vreo 3 minute, sunt imagini in care se vede ejectia de masa coronala. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 07 Sep 2017 17:28 Download mesaj |
|
|
|
Prognoza NOAA pe care am vazut-o azi-noapte arata ca ejectia se indreapta si spre Pamant. Nu stiu daca s-a schimbat intre timp. Asa ca sunt de asteptat ceva intreruperi de electricitate pe ici pe colo, cum au mai fost, si aurore boreale vizibile chiar si la altitudini mai mici. Poate si de la noi. Asa ca stati cu ochii pe cer in urmatoarele doua nopti, si asigurati-va ca aveti baterii la lanterne, pentru orice eventualitate. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

Data inscrierii: 10 Oct 2007 Mesaje: 1281
|
Trimis: 07 Sep 2017 17:35 Download mesaj |
|
|
|
Pe unde au mai fost „întreruperi de electricitate”? Din cauza activității solare. _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 07 Sep 2017 18:07 Download mesaj |
|
|
|
In anii trecuti, au mai fost intreruperi de electricitate prin America, Canada, Anglia, si prin multe alte zone. Daca la TV nu s-a spus ca a pocnit un transformator, sau ca s-a intrerupt curentul concomitent in cartiere din Los Angeles, San Frrancisco, New York si multe orase mai mici din SUA, sau daca s-a spus, dar nu s-a facut legatura, e una. Doar nu voiai sa sa starneasca panica, nu-i asa. Dar cei care urmaresc de ani de zile activitatea solara, au vazut clar succesiunea.
Evident, nu toate intreruperile de electricitate se datoreaza activitatii solare. Ejectii coronale suficient de puternice pentru a produce asa ceva sunt rare, dar se mai intampla. Si din fericire, pana acum nu a fost vreo reeditare a unui eveniment Carrington.
Chiar acum am primit anunt ca e o eruptie clasa X 1,3. Ce mica mi se pare dupa cele de ieri. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

|
Trimis: 07 Sep 2017 20:48 Download mesaj |
|
|
|
Ar fi interesant dacă ai avea un caz concret. Eu nu am găsit nici unul.
Vorbesc de cazuri prezentate nu la televiziuni ci într-un mediu științific sau tehnic.
 _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 07 Sep 2017 22:40 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu vreun document stiintific care sa expuna o astfel de intamplare, si nici nu cred ca ar fi fost facut public daca ar exista.
Dar am un altfel de document. De la Casa Alba. Adica un ordin executiv al presedintelui Barack Obama, in legatura cu masurile de adoptat pentru cazul unui ''Space Weather Event''. Si chiar in primele randuri sunt enumerate cauzele posibile, respectiv:
''solar flares, solar energetic particles'' care pot afecta infrastructura critica, respectiv ''power grids''
Deschide, verifica linkul, si citeste. Din ce stiu fostul presedinte nu e astronom, nici astrofizician, asa incat a fost consiliat de niste oameni de stiinta cand a facut si semnat acest document:
https://obamawhitehouse.archives.gov/the-p...her-events
Retine. Un ordin executiv al presedintelui are putere de lege, si nu trebuie trecut prin Congres. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

|
Trimis: 07 Sep 2017 23:15 Download mesaj |
|
|
|
Asta nu mai este știință.
Deci nu se cunosc interdependențe solaro-sisteme energetice. Restul sunt vorbe.
SF, pseudoștiiță, ...
PS
dacă nu ai ceva concret nu mai cita „diverse” _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit
Ultima modificare efectuata de catre Andi la 07 Sep 2017 23:20, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 07 Sep 2017 23:18 Download mesaj |
|
|
|
Da, asa e, nu a venit nimeni sa te anunte despre aceste interdependente. S-au gandit doar sa-l anunte pe presedintele SUA despre acestea. Ce oameni rai.
PS. Si culmea, au mai aflat si altii de aceste interdependente. Unii care sunt realmente interesati de domeniu, si care se informeaza zilnic. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

|
Trimis: 07 Sep 2017 23:27 Download mesaj |
|
|
|
Te-am rugat să-ți susții cele afirmate cu un exemplu concret.
Nu ai fost capabil. M-ai plimbat prin „bălării” doar. _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 07 Sep 2017 23:40 Download mesaj |
|
|
|
Andi, eu am crezut ca ti-am prezentat cel mai relevant document.
Dar daca tu apreciezi ca un ordin executiv la acel nivel e bazat pe pseudo-stiinta, atunci eu consider ca discutia intre noi doi nu mai e utila. Si nu-mi mai pune intrebari. Nu o sa-ti mai raspund.
Cer senin. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

|
Trimis: 07 Sep 2017 23:54 Download mesaj |
|
|
|
@dragos.n mulțumesc pentru „răspunsurile” la întrebări.
Stai liniștit, nu o să-ți mai pun întrebări. _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5156
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
Sus |
|
 |
Andi Membru

|
Trimis: 08 Sep 2017 07:54 Download mesaj |
|
|
|
Mulțumesc!
Este un pas înainte.
 _________________ distanța dintre a observa și a descoperi este cuprinsă între zero și infinit |
|
Sus |
|
 |
tudor Moderator

Data inscrierii: 28 Iul 2015 Mesaje: 3103
|
Trimis: 08 Sep 2017 08:06 Download mesaj |
|
|
|
Andi a scris: |
Deci nu se cunosc interdependențe solaro-sisteme energetice. Restul sunt vorbe.
SF, pseudoștiiță, ...
PS
dacă nu ai ceva concret nu mai cita „diverse” |
ba da cred ca se cunosc si confirm si eu cele spuse de dragos.n, adica sunt interdependente intre activitarea solara si retelele electrice si telecomunicatii. Iata cateva exemple din istorie celebre:
In 1859 a fost o furtuna electromagnetica care a afectat retelele de telegraf de la acea vreme. S-au pastrat desene cu activitatea solara de atunci, rezultand ca defectarea telegrafelor coincide cu o activitate solara mare. Iar in 1989 reteaua de electricitate din Quebec a avut probleme, cand chiar sa si "oprit" curentul
https://ro.wikipedia.org/wiki/Furtuna_solar%C4%83_din_1859 |
|
Sus |
|
 |
|