Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Iun 2007 13:44 Download mesaj |
Titlul subiectului: Romani va ordon, observati Jupiter :) |
|
|
|
Planeta Jupiter e zilele astea cel mai aproape de noi (anul asta). Vremea se anunta buna. O ocazie foarte buna de a o observa si eventual fotografia Cer senin!
|
|
Sus |
|
 |
sica Membru

Data inscrierii: 30 Dec 2005 Mesaje: 55
|
Trimis: 07 Iun 2007 23:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am inteles, sa traiti! Felicitari pentru felul in care te ocupi de sectiunea asta a formului. Inainte sa iei tu fraiele "Observatiilor", aceasta era aproape moarta. Acum insa lucrurile stau cu totul altfel. Multumim pentru informatiile utile, sau pur si simplu ca ne mai tragi de maneca din cand in cand, ca de exemplu cu acest reminder legat de Jupiter
|
|
Sus |
|
 |
raduM Membru

Data inscrierii: 13 Noi 2006 Mesaje: 1159
Motto: File not found. Nobody leaves the room! Localitate: Romania
|
Trimis: 30 Iun 2007 23:31 Download mesaj |
|
|
|
Cum s-a terminat școala și altă treabă n-am decât să stau și să cujet, am scos Jie-He-ul la plimbare.
Trebuie să spun că azi a plouat nițel, ieri a plouat oleacă, alaltăieri a plouat de zdravăn de tot. Astă seară însă s-a înseninat, nici vântul nu bate, nițică răcoare, o plăcere.
Un cer frumos, curat, cum demult n-a mai trecut pe aici.
Mi-am pregătit postul pentru dimineață, am de gând să arunc un ochi la Andromeda. Până una-alta, cum nu ieșise încă Luna de sub păduricea din vecini, îndrept luneta spre Jupiter.
Spre marea mea plăcere, am numărat trei sateliți: Io, Calisto și Europa (cred), foarte clar vizibili chiar și cu Jie-He, mici puncte albe-luminoase, nete, ca înțepate cu un ac într-o catifea. Jupiter, cu ceva aberație cromatică și cam luminos după gustul meu.
Și dacă nu adorm, sper să se mențină cerul clar, cum vi-l urez și vouă.
PS. (dupa juma' de oră): cât am mai stat și-am mai butonat, cerul a devenit pâclos. . M31 face mofturi.
_________________ הבה נגילה |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 01 Iul 2007 10:20 Download mesaj |
|
|
|
Noi aseara ne-am intalnit la Ziua Astronomiei Banatene S-au adunat vreo 20 (si ceva) de amatori, curiosi, pasionati. "Vedeta" Serii Astronomiei Banatene a fost bine-nteles Jupiter care a fost observat cu unul din telescoapele lui Tavi S., cu o luneta (Orion) si cu un binoclu (mare). Am vazut si noi cei trei sateliti dar publicul a fost cel mai tare impresionat de aparitia dupa vreo juma' de ora a celui de-al patrulea. O seara de popularizare reusita.
|
|
Sus |
|
 |
raduM Membru

|
Trimis: 01 Iul 2007 12:24 Download mesaj |
|
|
|
Am văzut forografiile postate de Rd Giant. Trebuie să fi fost frumos, cred si eu ca e spectaculos sa vezi pe viu aparitia de dupa planetă a unui satelit. Felicitari!
|
Sus |
|
 |
raduM Membru

|
Trimis: 01 Iul 2007 14:29 Download mesaj |
|
|
|
Ceva frumos se poate vedea și în seara asta, Jupiter trecând peste Europa )pe la 22-22.10 Europa dispare după Jupiter și reapare pe la 0.45-0.55 -când va fi însă și Luna destul de sus...-. Cer senin!
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 08 Iul 2007 10:36 Download mesaj |
|
|
|
Aseara l-am fotografiat si eu , in conditii dificile - turbulenta , relativ aproape de orizont, cu echipamentul obisnuit (L3k, 200mm F/6) . Intr-adevar sunt ciudate benzile in acest moment .
Descriere: |
|
Marime fisier: |
15.37 kb |
Vizualizat: |
de 6951 ori |

|
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
|
Sus |
|
 |
Mitu Catalin Membru

Data inscrierii: 01 Aug 2006 Mesaje: 828
|
Trimis: 08 Iul 2007 19:05 Download mesaj |
|
|
|
Pacat ca anii astia jupiter este atat de aproape de orizont. E mai bine ?
Descriere: |
|
Marime fisier: |
5.51 kb |
Vizualizat: |
de 6906 ori |

|
_________________ 200mm F/6, 130mm F/5, HEQ5 pro , NEQ5 , ATIK 320E , 450D, 15x70 |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 08 Iul 2007 20:22 Download mesaj |
|
|
|
Mult mai bine. Incepe sa semene a Hubble Era si saturatia cam mare.
|
|
Sus |
|
 |
|