Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 03 Mar 2017 14:09 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
rwrr a scris: |
Sa inteleg ca n-am sanse cu nikon D5300 sa scot astfel de poze din moment ce nu este full-frame? | Cauta pe google imagini, vei gasi destule, ca de altfel cu orice alt (d)slr: https://www.google.ro/search?q=nikon+d5300...MQ_AUIBigB
Un FF va fi ceva mai bun dar nu dramatic mai bun, mai curand marginal mai bun. Iar daca te uiti in poza cu nikonul FF de pe pagina anterioara o sa vezi niste carcalaci in colturile imaginii, stelele au coma monstruoasa, nici la obiectivul de kit parca n-am vazut asa ceva. In imaginea ta stelele sunt parfum .
Mai ai RAW-ul la poza ta?
|
|
Sus |
|
 |
rwrr Membru

Data inscrierii: 01 Mar 2017 Mesaje: 11
|
Trimis: 03 Mar 2017 15:26 Download mesaj |
|
|
|
Asta este chiar ieftina fata de ce am mai vazut pana acum pe forum si internet. Este suficient de exacta?
|
|
Sus |
|
 |
rwrr Membru

|
Trimis: 03 Mar 2017 15:27 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | rwrr a scris: |
Sa inteleg ca n-am sanse cu nikon D5300 sa scot astfel de poze din moment ce nu este full-frame? | Cauta pe google imagini, vei gasi destule, ca de altfel cu orice alt (d)slr: https://www.google.ro/search?q=nikon+d5300...MQ_AUIBigB
Un FF va fi ceva mai bun dar nu dramatic mai bun, mai curand marginal mai bun. Iar daca te uiti in poza cu nikonul FF de pe pagina anterioara o sa vezi niste carcalaci in colturile imaginii, stelele au coma monstruoasa, nici la obiectivul de kit parca n-am vazut asa ceva. In imaginea ta stelele sunt parfum .
Mai ai RAW-ul la poza ta? |
Cred ca mai am RAW-ul pe PC-ul din Romania. Daca are cine sa mi-o trimita pe mail, o postez aici
Am vazut articolul asta care imi da curaj: https://www.slrlounge.com/nikon-d5300-init...le-images/ (in josul paginii )
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11248
|
Trimis: 03 Mar 2017 16:11 Download mesaj |
|
|
|
rwrr a scris: |
Asta este chiar ieftina fata de ce am mai vazut pana acum pe forum si internet. | Verifica daca are si trepied inclus, altfel iti trebuie unul.
|
|
Sus |
|
 |
ctinionut Membru

Data inscrierii: 11 Feb 2017 Mesaje: 50
|
Trimis: 04 Mar 2017 03:28 Download mesaj |
|
|
|
rwrr a scris: | Sa inteleg ca n-am sanse cu nikon D5300 sa scot astfel de poze din moment ce nu este full-frame? |
ba da, poti. Singura diferenta e ca nu vei avea acelasi camp larg. La nikon crop factor e 1.5x .. asta inseamna ca un obiectiv de 50mm iti ofera perspectiva ca si unul de 75 mm pe un full frame. Ca sa iti dau exemplu pe poza aia unde a folosit 24mm, tu vei avea aceasi incadrare folosind obiectiv cu 16mm. Am pus mana pe D5300 si e un aparat excelent din punctul meu de vedere. Nu se compara cu GX-10.. e din alta poveste.
Daca mergi pe D5300 si te gandesti vreodata sa faci upgrade la full frame sa nu iti iei obiective DX (cele "speciale" pentru senzor crop). Cu obiectivele DX pe un body full frame tot crop vei avea.
|
|
Sus |
|
 |
rwrr Membru

|
Trimis: 05 Mar 2017 18:34 Download mesaj |
|
|
|
valy a scris: | Verifica daca are si trepied inclus, altfel iti trebuie unul. |
Salut!
Nu are trepiedul inclus, ar mai fi si acela de cumparat.
|
|
Sus |
|
 |
rwrr Membru

|
Trimis: 05 Mar 2017 18:37 Download mesaj |
|
|
|
ctinionut a scris: | rwrr a scris: | Sa inteleg ca n-am sanse cu nikon D5300 sa scot astfel de poze din moment ce nu este full-frame? |
ba da, poti. Singura diferenta e ca nu vei avea acelasi camp larg. La nikon crop factor e 1.5x .. asta inseamna ca un obiectiv de 50mm iti ofera perspectiva ca si unul de 75 mm pe un full frame. Ca sa iti dau exemplu pe poza aia unde a folosit 24mm, tu vei avea aceasi incadrare folosind obiectiv cu 16mm. Am pus mana pe D5300 si e un aparat excelent din punctul meu de vedere. Nu se compara cu GX-10.. e din alta poveste.
Daca mergi pe D5300 si te gandesti vreodata sa faci upgrade la full frame sa nu iti iei obiective DX (cele "speciale" pentru senzor crop). Cu obiectivele DX pe un body full frame tot crop vei avea. |
Salut!
Multumesc pentru raspunsul precis. Si eu aveam aceeasi impresie dupa ce am pus mana pe un 5300 fata de gx10. In primult rand ca s-a dezvoltat tehnologia din 2006 pana in 2013(cand a aparut d5300). Voi tine cont de parerile voastre si voi pune primele rezultate aici
Va multumesc pentru sfaturi.
|
|
Sus |
|
 |
rwrr Membru

|
|
Sus |
|