Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233974 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 27 Sep 2016 23:24 Download mesaj |
Titlul subiectului: Astronomy Photographer of the Year |
|
|
|
Dupa cum bine stiti Royal Observatory, Greenwich din Londra organizeaza in fiecare an (incepand cu 2009) un concurs cu numele Astronomy Photographer of the Year. Premile sunt consistente premiul cel mare al concursului ajungand la 10000 lire.
http://www.rmg.co.uk/see-do/insight-astronomy-photographer-year
Sunt 8 categorii: Aurore, Galaxii, Luna, Soare, Planete, Peisaj Nocturn, Nebuloase si Oameni si Spatiu + doua premii speciale. Deci loc pentru toata lumea ce face astrofotografie.
Ceea ce ne bucura cel mai mult este ca sunt si romani care si-au scris numele pe listele de participanti si castigatori de-a lungul anilor. Alex Conu a fost selectat pentru finala - lista mica din care se alegeau castigatorii de mai multe ori pana acum. Anul acesta Catalin Beldea si Gabriel Corban au fost in finala de la categoria Soare.
Partea cea mai frumoasa este ca acum ne numaram printre castigatori atat Catalin Beldea cat si Gabi Corban - un membru foarte activ al forumului nostru Uranus7, au castigat locul 2 respectiv 3.
Fotografia lui Catalin Beldea - vanatorul de eclipse solare, este facuta in colaborare (procesarea) cu Alson Wong (USA).
http://www.rmg.co.uk/discover/astronomy-ph...sun-runner
Favorita mea din acest concurs este fotografia lui Gabi Corban ce are in prim plan un filaprom urias.
I-am putut urmari cu totii evolutia de-a lungul anilor si trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca este cel mai talentat fotograf solar de pe meleagurile mioritice.
http://www.rmg.co.uk/discover/astronomy-ph...-commended
Imi amintesc de discutia pe care am avut-o despre acest concurs in martie, spuneai ca esti hotarat sa te numeri printre castigatori. A fost nevoie de multa munca, dar in primul rand talent.
FELICITARI GABI CORBAN
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 27 Sep 2016 23:37 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Felicitari colegilor participanti si castigatori!! Multa munca, rabdare si pasiune, iar rezultatele se vad nu doar in pozele din concurs
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9697
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Sep 2016 08:32 Download mesaj |
|
|
|
Felicitări!
La Reuniunea Națională de la Plaiul Lisei Gabriel ne-a povestit câte ceva despre acest concurs și despre oamenii deosebiți cunoscuți acolo, cu imagini și explicații. Am putut vedea Soarele live prin instrumentele cu care face capturile și s-a văzut foarte bine câtă muncă și ce pricepere necesită obținerea unor poze bune de concurs.
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 28 Sep 2016 10:13 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari ambilor! Fotografiile sunt opere de arta.
_________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Telescop:Skywatcher 150/1200mm Dobson.
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2731
|
Trimis: 28 Sep 2016 17:47 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari! In special pentru Gabriel dar si pentru C.Beldea(l-am vazut pe la "Digipedia") Excelente capturi.
|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

Data inscrierii: 21 Iun 2011 Mesaje: 3140
Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>) Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Sep 2016 20:24 Download mesaj |
|
|
|
Va multumesc tuturor, Emil, Valy, Erwin, Ovidiu, Marius, pentru cuvintele frumoase de mai sus dar si pentru incurajarile dintotdeauna facute mie. Asa-i Emil, inainte de concurs stiam cu o buna aproximatie cam unde ma aflu in lista celor mai cunoscuti din categoria mea si aveam multa incredere in mine. Orice imagine are de spus "o poveste" dar modul in care o "spune" poate fi mai mult sau mai putin convingator, impresionant, dramatic. Interpretarile unei capturi pot fi trecute de catre procesator prin mai multe "nuante", daca dispune de experienta suficienta. Alegerea ii apartine si ... daca este fericita atunci are sanse mari sa "puncteze" in inima oricarui privitor.
Un lucru foarte important as vrea sa-l spun tuturor membrilor astrofotografi de pe forum: oricine dintre voi ar putea obtine unul dintre premii la concursul anual IAPY. Nu glumesc deloc. Conditia este sa nu fiti nicidata multumiti de ceea ce ati obtinut si evident, sa va luptati cu voi insiva, cu inertia si comoditatea, scormonind dupa noi tehnici, cele mai potrivite capturilor, sa "simtiti" ce "vrea" imaginea bruta ca sa-si dezvaluie, in sfarsit, splendidele detalii si contraste in toata paleta permisa de captura.
Sa va comparati mereu, cu multa severitate fata de sine, cu cei mai buni, astfel incat sa stiti foarte bine "unde va aflati" si sa experimentati mereu orice tehnica noua care ar putea sa ridice calitatea rezultatelor finale.
Aici as vrea sa multumesc domnului Horatius care la momentele mele de inceput a avut amabilitatea sa-mi spuna mereu ca imaginile mele sunt slabe (explicand si de ce) gasind in mine acel "judecator" sever si trezindu-l din "somn" . Locul dansului l-a luat "judecatorul rau" si uite asa ... evident, nici acum nu sunt multumit de mine caci simt si cred mereu ca se poate mai mult.
Mai este ceva: nu conteaza daca sunteti, unii dintre voi , prea tineri sau "prea batrani". Mintea sa va mearga si s-o exersati citind mereu si lucrand mult.
In concluzie: vreau sa aud ca multi dintre cei care ma onoreaza citind aceste randuri au aplicat pentru IAPY - 2017. Ma refer evident si la Planetare dar si la DSO. Am vazut imagini ale celor care nu au castigat dar au intrat in lista scurta: nu mi s-au parut mai bune decat a unora de aici, dintre cei mai buni.
Eu nu pot sa-mi explic cum puteti accepta ca un "mosh" ca mine sa aiba indrazneala sa aplice iar voi NU.
De fapt pentru asta am si facut-o ... doar doar veti prinde curaj.
Ia sa va vad.
Toate cele bune si cer senin TUTUROR !!!
_________________ Gabriel |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 28 Sep 2016 21:01 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari tuturor celor ce au participat si cistigat ! . Au avut curajul sa se lupte cu unii , probabil cu mult mai dotati tehnic si cu posibilitati mai mari de acces la cer bun .
|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>) Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Sep 2019 12:12 Download mesaj |
|
|
|
Concursul International de Astrofotografie - Insight Investment Astronomy Photographer of the Year 2019 sectia "Our Sun".
Am dorit sa va fac o surpriza "extrema" dar, din pacate, nu am reusit de data asta, in acest an, mai mult decat sa castig pozitia de ... RUNNER-UP, ceea ce echivaleaza cu Premiul 2.
Este al 2-lea premiu castigat la acest concurs International, primul fiind din 2016 (highly commended) .
Numarul total de aplicanti a fost de ~ 4500 pentru toate sectiunile concursului.
Este un concurs la care voturile prietenilor nu intra in calcul.
Castigatorul locului intai, pe buna dreptate, este Dl. Alan Friedman din Statele Unite, foarte cunoscut pentru abilitatile sale in procesarea imaginilor digitale si pe care il respect foarte mult, atat ca om cat si ca profesionist.
Atmosfera la Greenwich a fost foarte placuta, emotionanta dar si tensionata, intrucat toti invitatii aflati in lista scurta nu stiau daca se afla pe unul dintre primele 3 locuri sau pur si simplu nu vor fi mentionati.
Intalnirile si discutiile cu "titanii" astrofotografiei la nivel mondial mi s-au parut cele mai emotionante momente, in final: glume pentru destindere, schimburi de idei, noi prietenii de valoare.
Atasez aici si un link cu inregistrarea (privata) a momentelor decernarii premiilor pentru sectiunea "Our Sun", desfasurate la National Maritime Museum - Greenwich:
https://www.youtube.com/watch?v=ktmetHyyOJg
Sigur ca sunt fericit, in special pentru ca imaginea finala nu a fost facuta in colaborare, dar mai am un singur pas de facut, stiti bine.
Cer senin !
Descriere: |
|
Marime fisier: |
565.58 kb |
Vizualizat: |
de 7349 ori |

|
|
269.52 kb |
de 7339 ori |

|
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 22 Sep 2019 11:02 Download mesaj |
|
|
|
Am sa postez in continuare si cateva imagini de la Muzeul National Maritim - Greenwich, acolo unde a avut loc festivitatea de premiere a castigatorilor dar in primul rand voi posta imaginea pentru care am fost premiat. Imaginea originala este acasa, n-o am la mine iar eu sunt la Brasov, nu acasa, dar am gasit pe Net o imagine cu o rezolutie mai buna (puteti compara cu cea de mai sus) asa ca o postez acum, aici.
Cei care vor castiga un premiu IIAPOTY, incepand de anul viitor, vor afla, vazand aceste imagini, pe unde vor avea sa mearga si cam cum ar fi atmosfera acolo.
Le doresc asadar, success, inca necunoscutilor potentiali castigatori!
PS:
Daca sunteti atenti, veti observa in imagini, ca am purtat pe reverul sacoului, permanent, insigna cu steagul Romaniei.
Aici faceti neaparat un singur click, pe imagine. :-) |
|
204.43 kb |
de 7238 ori |

|
|
170.31 kb |
de 7238 ori |

|
|
165.62 kb |
de 7238 ori |

|
|
155.21 kb |
de 7238 ori |

|
|
120.88 kb |
de 7238 ori |

|
|
210 kb |
de 7238 ori |

|
|
193.3 kb |
de 7238 ori |

|
|
225 kb |
de 7238 ori |

|
|
551.49 kb |
de 7238 ori |

|
|
129.89 kb |
de 7238 ori |

|
|
161.21 kb |
de 7238 ori |

|
|
169.56 kb |
de 7238 ori |

|
|
168.38 kb |
de 7238 ori |

|
|
Sus |
|
 |
mihai leahul Membru

Data inscrierii: 15 Mai 2013 Mesaje: 143
|
Trimis: 23 Sep 2019 08:06 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari Gabriel Corban pentru rezultat! Keep up the good work!
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9697
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Sep 2019 10:06 Download mesaj |
|
|
|
Felicitări, Gabriel! Și bravo pentru că ai luat-o cu tine pe Rodica!
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 25 Sep 2019 14:56 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc Mihai Leahul. Sigur ca vreau sa merg spre mai bine, pentru imaginea externa a Romaniei si pentru bucuria adevaratilor mei prieteni, desigur.
Multumesc mult, Tavi. Cum sa n-o fi luat-o pe Rodica? Este tot ce am eu mai de pret.
|
Sus |
|
 |
miticap Membru

Data inscrierii: 11 Aug 2018 Mesaje: 119
|
Trimis: 28 Sep 2019 10:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: Felicitari |
|
|
|
Saluti
Bravo Gabi...
_________________ Mitica |
|
Sus |
|
 |
URANUS7 Membru

|
Trimis: 08 Oct 2019 00:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Felicitari |
|
|
|
Multumesc, Mitica.
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1552
|
Trimis: 09 Oct 2019 18:47 Download mesaj |
|
|
|
Felicitari pentru frumoasa si laborioasa activitate pe care noi toti o urmarim pas cu pas. Inca o dovada ca o pasiune, alaturi de munca si efort asiduu, poate aduce enorme satisfactii. Iti urez multa sanatate si putere pentru a putea continua aceasta veritabila arta.
|
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|