Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233913 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Gabi_nt Membru

Data inscrierii: 08 Iun 2016 Mesaje: 3
|
Trimis: 10 Iun 2016 09:10 Download mesaj |
Titlul subiectului: Buna dimineata |
|
|
|
Ma numesc Gabriel si locuiesc in Piatra Neamt.
Sunt proaspatul si fericitul posesor al unei lunete SkyWatcher 102/500 cu montura AllView.
Nu am vazut decat Luna si Saturn ( cu ocularele standard din dotare Super 10mm(50x) si 25mm(20x)) si deja vreau ca in Matrix "more, more, more...": oculare mai mari, barlow mai mare, tanc de alimentare, etc.
Probabil acelasi lucru l-a simtit majoritatea dintre dvs...
Sper sa raman la fel de entuziasmat multi ani alaturi de dvs si deasemeni sa entuziasmez si eu pe altii. |
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 10 Iun 2016 13:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut si bine ai venit!
Din bruma experientei mele de incepator un pic mai avansat, pot sa ti spun ca departe cel mai important este sa iesi la cer negru. Aici intr adevar more este intotdeauna mai bine. Un al doilea sfat este ca mai intai sa scoti untul din echipamentul actual si apoi sa mergi mai departe in cunostinta de cauza. Ocularele tale ieftine pe focala de 500mm iti vor da un TFOV egal cu al celebrelor ethos pe focala de 1000mm. _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Telescop:Skywatcher 150/1200mm Dobson.
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11250
|
Trimis: 10 Iun 2016 13:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Buna dimineata |
|
|
|
Bine ai venit si spor la observatii!
Gabi_nt a scris: | ... si deja vreau ca in Matrix "more, more, more..." | More is less, zice o vorba, nu cred ca din Matrix . Ai putea totusi incerca un ocular cu o focala mai mica de exemplu. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9695
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 10 Iun 2016 19:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit! Și eu cred că următoarele achiziții să fie orientate spre oculare de bună calitate care să fie mai bine corectate și să lucreze bine și la F/5. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|