Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233952 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Laurentiuc Membru

Data inscrierii: 12 Apr 2016 Mesaje: 11
Motto: "A mind is like a parachute. It doesn't work if it is not open." Localitate: Braila
|
Trimis: 23 Apr 2016 09:38 Download mesaj |
Titlul subiectului: Noi sositi, noi veniti |
|
|
|
Buna ziua,
Ma numesc Laurentiu si sunt din Braila. Pasiunea pentru astronomie o am inca din copilarie si, zic eu, am reusit sa o transmit si fiului meu de 9 ani.
Acum o saptamana am achizitionat primul nostru telescop NexStar 4 SE Celestron de care suntem foarte incantati. Am reusit sa iesim de doua ori ( pe bloc, deocamdata) si sa facem cateva observatii pe un cer relativ senin.
Nu mai spun ce incantat a fost Codrut, sa vada Jupiterul cu cei 4 sateliti prin telescop si, nu prin binoclu, ca pana acum.
Observatiile le-am facut cu singurul ocular din dotare (avem ocularul de 25mm), care nu cred ca e suficient, asa ca ma gandesc deja, sa achizitionez un Kit de oculare Possl de la Celestron.
Oricum, baiatul este deja foarte entuziasmat si tot se uita cum va fi vremea pentru noaptea urmatoare...
Multumim pentru accept... si cer senin
Laurentiu si Codrut |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 23 Apr 2016 11:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ati venit!
Aveti grija la observatiile de pe bloc, e safe? |
|
Sus |
|
 |
Laurentiuc Membru

Motto: "A mind is like a parachute. It doesn't work if it is not open." Localitate: Braila
|
Trimis: 23 Apr 2016 11:25 Download mesaj |
|
|
|
Salu
Am balustrada de fier forjat de 1.5 m pe tot perimetrul, plus ca e montata la 1 m in interior. Altfel nu indrazneam sa ies cu copilul. Chiear daca ai incredere in el, trebuie sa fii prevazator. _________________ Laurentiu
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 23 Apr 2016 13:08 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit Laurentiuc ,si tu si Codrut (prin reprezentant ,nu-i asa ?) .
Telescopul vostru este bun , merita un set corespunzator de oculare.
La observarea Soarelui sa ai grija , se face numai cu filtru solar special.
Cautatorul trebuie acoperit la observatiile solare , daca sunt prezenti copii,au tendinta sa puna ochiul la cautator.
Asteptam sa ne descrii pe forum ,la sectiunea ''Observatii '' , aventurile voastre celeste.
Cer senin si succes , Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
Laurentiuc Membru

|
Trimis: 23 Apr 2016 15:51 Download mesaj |
|
|
|
Mulțumesc,
O sa revin cu observațiile noastre, dar si cu...multe intrebari
O zi buna _________________ Laurentiu
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9515
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 24 Apr 2016 02:45 Download mesaj |
|
|
|
Bun venit pe forum, si mult spor la observatii.
In legatura cu trusa de oculare Plossl pe care intentionati sa o cumparati, as avea un sfat. Ocularele Plossl sunt foarte bune, dar nu cele mai usor de utilizat. Asta pentru ca relieful de ochi, adica distanta dintre lentila si ochi, este cam egala cu distanta focala. Si daca la 25mm e foarte bine, de la 10mm in jos deja stai cu ochiul lipit de ocular. Si nu e deloc confortabil, si nici sanatos, mai ales pe frig.
Exista oculare care la focale scurte au totusi relief de ochi confortabil, si in plus au si camp vizual mai larg. Si pret mai mare, evident. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9697
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 24 Apr 2016 08:59 Download mesaj |
|
|
|
Bine ați venit!
Dacă e să fie plossl puteți să luați oculare mai calitative de pe piața second-hand decât Celestron noi cu aceiași bani. Sau alte variante constructive, mai bine corectate și cu performanțe mult mai bune. Un 32-36mm cu câmp mai larg pentru DSO și unul sau două planetare de 8-12mm este nevoie în trusă. Condițiile pentru măriri mai mari sunt rare. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Laurentiuc Membru

|
Trimis: 05 Mai 2016 22:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Sfat oculare |
|
|
|
Buna seara,
In primul rand multumesc pentru sfaturi. Ca urmare, am cautat, am mai citit si as vrea sa achiztionez in prima faza (bugetul nu este prea mare):
- Lentila Barlow X-Cel LX 2X
- Ocular X-CEL LX 7mm (sau ocular cu zoom 8-24mm celestron)
Va rog sa-mi spuneti daca e bine. Initial voiam sa achizitionez un kit de oculare Plossl + filtre, dar in urma discutiilor si a documentarii mele, m-am razgandit.
Multumesc _________________ Laurentiu
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|