Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233873 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Niky360 Membru

Data inscrierii: 07 Iul 2012 Mesaje: 482
|
Trimis: 31 Mar 2016 03:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: 252P/LINEAR |
|
|
|
Buna dimineata, incurajat de cerul senin am iesit sa testez 2 jucarii pe care momentan le-am imprumutat , totusi doar una am folosit-o pt. cometa si anume binoclul de 15x70.
Luna m-a impiedicat sa disting cometa, totusi in unele momente aparea ceva foarte difuz fix in locatia in care trebuie sa fie cometa.
Nu estimez o magnitudine a ei doarece am vazut-o doar cateva fractiuni de secunda, marimea pe care o estimez, asa tot in fractiuni de secunda, este de 5'. Observatia am facut-o in jur de ora 3 dimineata cand cometa se afla inca jos pe cer, dar avand in vedere ca Luna era si ma jos, probabil ca m-a ajutat. Gradul de condesare mi-a parut mic, ~2.
Cometa s-a aflat deasupra stelei ξ Ser, iar in campul vizual am avut stele de pana in ~8.5-9 mag. .
Merita urmarita in urmatoarele dimineti deoarece urca pe cer si Luna scade in faza. Totusi magnitudinea ei scade destul de repede.
_________________ Cu stima,
Corlaci Niky |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 05 Apr 2016 21:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: 252P/LINEAR |
|
|
|
Am observat si eu azi dimineata cometa 252P/Linear cu setupul obisnuit, 90x30s, transparenta scazuta.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
370.5 kb |
Vizualizat: |
de 2923 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Catalin M. T. Membru

Data inscrierii: 07 Feb 2009 Mesaje: 374
Motto: Admovere Oculis Distantia Sidera Nostris Localitate: Turda, Romania
|
|
Sus |
|
 |
Niky360 Membru

Data inscrierii: 07 Iul 2012 Mesaje: 482
|
Trimis: 15 Apr 2016 02:16 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am observat cometa in urma cu cateva minute, este greu de gasit si fara o adaptare la intuneric buna nu se poate vedea.
Am observat-o cu bincolul 10x50 din Magurele, de pe geam este uriasa se vedea usor ca are un diametru de 20' iar daca fortam si controlam tremuratul ajungeam aproape de 40'. Din pacate are stralucire mica de suprafata, DC=2/3 ceea ce o face dificila. Magnitudinea este in jur de 7. Am gasito-o plecand din β Oph catre σ Oph fiind aproape de ea. Cu acest prilej am observat si IC 4665 un roi deschis extrem de atractiv care se afla langa β Oph.
_________________ Cu stima,
Corlaci Niky |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|