Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233934 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
FlorinC Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2016 Mesaje: 1133
Motto: ...ca mii de ani i-au trebuit luminii sa ne-ajunga... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 27 Mar 2016 22:57 Download mesaj |
Titlul subiectului: Achizitie telescop |
|
|
|
Va salut,
Sunt incepator in ale astronomiei si as dori parerea unora care au experienta in domeniu. Vreau sa imi cumpar un telescop. Nu ma grabesc sa arunc banii pe prostii. Am cumparat de pe net un binoclu...Sakura 10-180x100...si inteleg (am citit ulterior pe forumuri) ca am luat teapa...As vrea sa adun banii si sa imi iau ceva care sa ma tina ani buni si sa pot deasemeni sa ii mai fac cate un upgrade...lentile...prizme...Goto...Am sa stau o vreme pe binoclu (poate imi cumpar altul daca asta care urmeaza sa vina nu este bun pentru astronomie...) si am sa invat constelatii... planete... galaxii...reiau un pic si partea de calcule ca imi place artimetica...geometria...fizica (sunt inginer). Mi-ar place sa studiez planetele, Luna...dar mai ales sunt atras de deep space... Deci ce fel de telescop?
Newtonian? Refractar? Stau undeva (si) la tara si am posibilitatea de a merge in plin camp cu putine surse de lumina in jur. Eu ma gandisem la:
- Newtonian 150/1000 NEQ3 (SkyWalker ~ 500 €)
- Refractar 90...100/1000 (~500 €)
Care este parerea dumneavoastra?
Va multumesc anticipat. _________________ Toate cele bune...
si mai ales...CER SENIN...
Florin C. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11251
|
|
Sus |
|
 |
FlorinC Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2016 Mesaje: 1133
Motto: ...ca mii de ani i-au trebuit luminii sa ne-ajunga... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 28 Mar 2016 01:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Multumesc pentru...raspunsul prompt si pentru indrumari. Cum ziceam...am luat teapa cu binoclul (cred...ca nu a venit inca). De aceea vreau sa fiu atent atunci cand voi lua telescopul. Am intrat un pic prin site...si incet incet incep sa ma dumiresc...dar mai am inca multe de invatat. Toate cele bune. _________________ Toate cele bune...
si mai ales...CER SENIN...
Florin C. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|