Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233956 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 15 Feb 2016 00:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: Un Rosette ultrarapid ! |
|
|
|
In seara asta am facut prima poza dupa foarte multa vreme, folosind luneta din dotare - un Equinox 80 - in locul telescopului. A fost insa o poza mai speciala, pentru ca am folosit pentru prima data reducatorul de focala, ceea ce mi-a permis sa acopar un camp cu adevarat mare cu senzorul meu relativ micut (1396 x 1024 pixeli).
Tinta serii a fost Rosette nebula, si fiindca mi-am pierdut ceva timp cu reglajele initiale si cu descifrarea tainelor "Artei Negre a Ghidajului" , am apucat sa fac doar trei expuneri in Ha de cate 600 de secunde fiecare - deci foarte putin - pana au venit norii dinspre vest. Expunerile nu au fost grozave (un FWHM maricel, de 2.9), cred ca trebuie sa mai fac un reglaj general la tot sistemul in zilele ce urmeaza.
Cu toate astea, am fost uimit sa vad cat semnal s-a strans in atat de putin timp.
Ajutat de Pixinsight (pe care il iubesc tot mai mult pe masura ce il inteleg mai mult), am reusit sa scot o poza chiar decenta.
Sper sa mai adun niste semnal in noptile urmatoare si poate scot si ceva culori, folosind si celelalte filtre narrowband.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
569.57 kb |
Vizualizat: |
de 1364 ori |

|
_________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|