Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233927 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
S1lv1u Membru

Data inscrierii: 10 Feb 2016 Mesaje: 36
|
Trimis: 11 Feb 2016 14:02 Download mesaj |
Titlul subiectului: Salut! |
|
|
|
Buna tuturor! Numele meu este Silviu . De mic mi-a placut tot ce tine despre univers,poze,clipuri,documentare. Si acum 2 luni am zis sa fac ceva in privinta asta,mi-am cumparata un binoclu Celestron Skywatcher 20x80 ,cu trepied. Am fost foarte multumit si impresionat de puterea acestui binoclu( mai am unul mai mic 7x50 ) si am zis sa fac pasul urmator catre telescop. Am inceput ieri cu un Omegon 150/750 si mi-a facut o gramada de nervi. Nu stiam ca trebuie sa reglezi finderul si nu gaseam jupiter,desi era mare cat China. L-am reglat,astept o seara perfecta acum.
Vin cu o rugaminte la voi : cam de mai ce as avea nevoie sa pot vedea cat mai clar stele,planete,galaxii,nebuloase ,etc. ? Multumesc! |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11251
|
Trimis: 11 Feb 2016 14:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Salut! |
|
|
|
Salut, si bine ai venit!
S1lv1u a scris: | .. cam de mai ce as avea nevoie sa pot vedea cat mai clar stele,planete,galaxii,nebuloase ,etc. ? Multumesc! |
De un telescop mai mare .
Cu ce ai nu se vede clar? Incearca sa te acomodezi cu instrumentele, incearca sa observi cat mai mult, se zice ca un ochi din ce in ce mai antrenat vede din ce in ce mai bine. Nu uita ca sesingul, aclimatizarea intrumentului, cerul mai curat asigura o claritate suplimentara observatiilor. |
|
Sus |
|
 |
Herr_Alien Moderator

Data inscrierii: 11 Noi 2010 Mesaje: 1080
|
Trimis: 11 Feb 2016 14:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut,
Deocamdata eu cred ca ai cam ce ai avea nevoie. Posibil oculare de focala mai scurta, de calitate buna - colegii au mai facut ceva recomandari in sensul asta si la alti noi veniti.
Ai un newtonian - welcome to the collimation club , ca sa ai o imagine mai clara.
- http://www.garyseronik.com/?q=node/169
- http://www.garyseronik.com/?q=node/165
- http://www.garyseronik.com/?q=node/238
Eu unul folosesc drept collimation cap chiar capacelul de protectie de la telescop . Si cam atat.
In rest mai recomand atrenament. Desi suna ca o gluma, de multe ori ratam detalii la prima "ocheada", detalii care apoi apar evidente cand ai ochiul mai bine educat.
Si carti - da' aici recomandarile depind si de ce anume te atrage mai tare. _________________ Alex
Astronomical Ephemerides |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9695
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 11 Feb 2016 14:37 Download mesaj |
|
|
|
Bine ai venit!
În primul rând, felicitări pentru achiziție și hotărâre.
Evident că un newtonian este mai pretențios ca o fată mare. Trebuie aclimatizat, colimat, reglat, dotat cu oculare bunicele. Poți observa cu ocularele stock până te familiarizezi, dar la acest raport focal vei avea nevoie de oculare mai bine corectate. Cum a zis și Valy, cerul este capricios, trebuie să aștepți momentele prielnice. Într-o sesiune de observații dacă ai răbdare vei zări din când în când imagini clare printre distorsiunile provocate de turbulență, atât a aerului din tub până se aclimatizează oglinda cât și a aerului din jur, atmosfera joasă sau curenții de mare altitudine (jet stream).
În timp ce înveți cerul vei învăța și ceva meteorologie, inevitabil. Poți găsi o sumedenie de informații atât aici pe forum cât și în cărți sau pe net. Pentru meteo folosesc site-uri ca sat24.com, meteoblue.com sau clearoutside.com
Trebuie răbdare!
Cer senin! _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
S1lv1u Membru

|
Trimis: 11 Feb 2016 15:10 Download mesaj |
|
|
|
Off,la naiba! Mă gândeam ca e ceva de genul unui binoclu mai mare,spuse ignorantul din mine )) Mulțumesc! Deocamdată să încerc să îl aliniez și să îl reglez cât mai bine,după mai vorbim. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11251
|
Trimis: 11 Feb 2016 15:18 Download mesaj |
|
|
|
Probabil e relativ colimat, pana una alta petrece cateva nopti cu el, obisnuieste-te cu montura, cu ocularele, cu focusul (e foarte important sa faci un focus corect), cu ochiul la oculare, nu e tot timpul comod, cu adaptarea la intuneric. Nu as zice sa te bagi acum cu surubelnita in el sa il colimezi decat daca chiar stii cum se face.
Si mai important de toate nu trage concluzii pripite "nu se vede clar", "vreau sa se vada mai bine", "ocularele suks"... Lasa lucrurile sa se decanteze in timp. Altfel daca vrei sa fie totul perfect din prima, vinde sculele si descarca de pe net poze de la Hubble, sunt bunicele . |
|
Sus |
|
 |
S1lv1u Membru

|
Trimis: 11 Feb 2016 17:08 Download mesaj |
|
|
|
Am zis ca imaginea este proastă pentru ca mă așteptăm să se vadă la fel ca prin obiectivul de 25 și prin restul ] Dar noroc cu voi am aflat ca pot să fie și alte cauze care trebuiesc investigate. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|