Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 13 Ian 2016 01:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: Rasarit de soare |
|
|
|
Am avut parte de o surpriza placuta in dimineata zilei de 27 dec, pe plaja de la Mamaia.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
433.58 kb |
Vizualizat: |
de 7957 ori |

|
|
361.71 kb |
de 7957 ori |

|
|
446.57 kb |
de 7957 ori |

|
|
474.78 kb |
de 7957 ori |

|
|
504.62 kb |
de 7957 ori |

|
|
374.24 kb |
de 7957 ori |

|
|
453.53 kb |
de 7957 ori |

|
|
398.82 kb |
de 7957 ori |

|
|
464.94 kb |
de 7957 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
david_eco Membru

Data inscrierii: 06 Mar 2010 Mesaje: 691
Motto: This most beautiful system of the sun, planets and comets, could only proceed from the counsel and dominion of an intelligent and powerful Being. Isaac Newton Localitate: Deva (Hartagani)
|
Trimis: 13 Ian 2016 02:03 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Frumoase capturi valy! Siluetele pescarusilor mi-au reamintit cat de relaxant e dimineata pe litoral. Superb, felicitari!
David
_________________ Was the eye contrived without skill in Opticks?...and these things being rightly dispatch’d, does it not appear from phænomena that there is a Being incorporeal, living, intelligent...?”
― Isaac Newton, Opticks
Ultima modificare efectuata de catre david_eco la 13 Ian 2016 12:31, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 13 Ian 2016 02:22 Download mesaj |
|
|
|
david_eco a scris: | Siluetele pescarusilor mi-a reamintit cat de relaxant e dimineata pe litoral. | Recomand cu caldura perioada asta, cu conditia sa nu prea bata vantul.
|
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3625
|
Trimis: 13 Ian 2016 10:37 Download mesaj |
|
|
|
Da , sunt faine imaginile ce ai pozat
|
|
Sus |
|
 |
david_eco Membru

Motto: This most beautiful system of the sun, planets and comets, could only proceed from the counsel and dominion of an intelligent and powerful Being. Isaac Newton Localitate: Deva (Hartagani)
|
Trimis: 13 Ian 2016 12:33 Download mesaj |
|
|
|
Iar pe la 8.30 cand soarele se ridica ceva mai sus, marea ca de argint observata cu binoclul se vede fantastic!
_________________ Was the eye contrived without skill in Opticks?...and these things being rightly dispatch’d, does it not appear from phænomena that there is a Being incorporeal, living, intelligent...?”
― Isaac Newton, Opticks |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 14 Ian 2016 01:06 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc. A fost o vreme ireala.
david_eco a scris: | Iar pe la 8.30 cand soarele se ridica ceva mai sus, marea ca de argint observata cu binoclul se vede fantastic! | Ceva de genul?
|
276.46 kb |
de 7776 ori |

|
|
333.13 kb |
de 7776 ori |

|
|
667.49 kb |
de 7776 ori |

|
|
416.47 kb |
de 7776 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
david_eco Membru

|
Trimis: 14 Ian 2016 01:13 Download mesaj |
|
|
|
Exact! Si mai ales cand sunt si valuri!
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
Trimis: 14 Ian 2016 01:15 Download mesaj |
|
|
|
N-am vazut picior de val, era liniste, prea liniste.
|
|
Sus |
|
 |
david_eco Membru

|
Trimis: 14 Ian 2016 01:24 Download mesaj |
|
|
|
Frumoase sunt diminetile pe litoral. Daca ar fi si curat ar fi perfect. Impreuna cu sotia mea, dimineata cand ajungeam pe plaja, primul lucru era sa adunam intr-un sac gunoaiele din zona unde ne asezam, cat sa nu ne strice dispozitia. Numai asa ne puteam relaxa si delecta cu rasaritul de soare.
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Ian 2016 02:08 Download mesaj |
|
|
|
Nu stiu exact daca e asa, dar nu imi aduc aminte sa mai fi fost cineva de pe forum care sa fi reusit sa fotografieze asa numita raza verde. Oricum, chiar daca a mai fost, reusita lui Valy merita felicitari, pentru ca fenomenul este foarte, foarte rar.
Eu personal am sute de fotografii la rasarit pe mare, dar niciodata nu am prins raza verde. Si de cand am aflat de acest fenomen, nu cred ca am vazut mai mult de 20-30 de fotografi din toata lumea care sa fi reusit sa-l prinda.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
david_eco Membru

|
Trimis: 14 Ian 2016 02:36 Download mesaj |
|
|
|
Intresant! Nici nu am stiut de acest fenomen pana la remarca domnului Dragos. Care ar fi explicatia acestui fenomen?
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Ian 2016 03:06 Download mesaj |
|
|
|
Atmosfera actioneaza ca o prisma asupra rezelor solare, si curbeaza diferit razele de diverse culori dupa orizont. Ca in momentul fotografiat in poza a 4-a, spre exemplu, soarele este de fapt sub orizont, si il vedem datorita refractiei provocata de atmosfera.
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5878
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Ian 2016 08:26 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | Nu stiu exact daca e asa, dar nu imi aduc aminte sa mai fi fost cineva de pe forum care sa fi reusit sa fotografieze asa numita raza verde. Oricum, chiar daca a mai fost, reusita lui Valy merita felicitari ... |
Catalin Timosca a mai surprins raza verde, ceva foarte frumos ...!
De acord, felicitari pentru Valy!
_________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80 F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

|
Trimis: 14 Ian 2016 13:01 Download mesaj |
|
|
|
Asa cum spui, l-ai prins de mai multe ori, ''in dimineata aia''.
Eu m-am uitat bine la pozele astea. E mult mai multa informatie in ele decat se vede aici. Poza a patra, prelucrata cu grija, reincadrata, mai larg, cam cum e cea cu inscriptia ''crocodilu'', si pusa pe un site de circulatie, cum e flickr si pe pentaxforum, cred ca va avea ceva impact. Dar pusa la rezolutie mica, ca sa iti ceara rezolutia mai mare.
|
Sus |
|
 |
|