Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
sternchen Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012 Mesaje: 1005
Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?! Localitate: austria
|
Trimis: 28 Dec 2015 23:55 Download mesaj |
Titlul subiectului: Aporefractor SH |
|
|
|
Pe astronomieforum.at la suche-tausche-biete in diverse Sachen zu verkaufen exista un apo 100/900 SW la 300euro.Desigur ca are o problema, dar nu stiu cat de grava si daca cineva in masura ar putea sa explice cum stau lucrurile |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5878
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 29 Dec 2015 00:04 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Daca afli ce problema are o putem discuta aici! _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80 F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 562
|
Trimis: 29 Dec 2015 00:17 Download mesaj |
|
|
|
Nu e pur si simplu un pret corect?Poate se grabeste sa obtina niste bani. |
|
Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 29 Dec 2015 00:28 Download mesaj |
|
|
|
Au fost indepartate distantierele deoarece la stele apareau 3 "spike" intunecate.Aici imaginea nu e perfecta, dar la luna si plsnete e Ok. Distantierele se pot pune din nou de viitorul posesor.
Eventual as putea sa-l intreb mai multe pe pm, dar peste 200 nu cred ca dau pe el daca l-as cumpara |
|
Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 29 Dec 2015 00:44 Download mesaj |
|
|
|
Eu nu vreau sa-l cumpar neaparat. Daca cineva dintre voi doreste, poate sa o faca. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 29 Dec 2015 12:58 Download mesaj |
|
|
|
La noi parca s-a vandut unul cu 1500 de lei acum 1-2 ani.
Cand zici "APO" defapt zici dubletul ED, nu? |
|
Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 29 Dec 2015 13:19 Download mesaj |
|
|
|
Da, e vorba de varianta galbena 100/900.
Imaginea stelelor nu e perfecta, deoarece lipsesc placutele distanziere ce sunt f subtiri |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
|
Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 29 Dec 2015 15:36 Download mesaj |
|
|
|
Se poate rezolva o asemenea problema relativ simplu sau necesita aparate speciale de ajustare a lentilelor ed?. |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 5878
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 29 Dec 2015 20:38 Download mesaj |
|
|
|
sternchen a scris: | Imaginea stelelor nu e perfecta ... |
Descrierea problemei e prea vaga, nu stiu daca cineva isi poate da seama despre ce e vorba.
Si daca nu spatiatoarele sunt vinovate de imaginea imperfecta a stelelor?
Functie de ce se intampla cu acel obiectiv problema poate fi si extrem de simpla (ex: obiectivul strans prea tare) sau extrem de complicata sau chiar insolvabila (ex: astigmatism nativ al obiectivului).
Intre cele doua extreme mai pot fi si alte cauze pentru imagini imperfecte. _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; AR 80 F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
sternchen Membru

|
Trimis: 30 Dec 2015 00:32 Download mesaj |
|
|
|
Intr-adevar,indepartarea distantierelor a fost motivata de faptul ca imaginea stelelor era imperfecta,sperand intr-o imbunatatire de situatie.
Totusi,la luna si planete nu se observa imperfectiunea zice el..
Deocamdata atat am putut afla si poate Silviu,reusesti sa-ti dai seama daca merita sau nu 250euro,mai ieftin nu vrea sa lase.Eu am zis 189,dar bineinteles ca e prea putin pt el..eventual as putea intreba daac e problema din constructie ,dar dupa spusele lui reiese ca da..
Deci?..eu zic ca 189 ar merita ,e totusi un ED de 100mm..ma rog,cu defectiunile de rigoare ,dar poate cu un zoom ocular s-ar putea scoate ce-i mai bun si dintr-un asemenea refractor..250euro,cat vrea el e totusi prea mult daca defectiunile sunt de fabricatie.
Asteptam concluziile lui Silviu,in speranta ca se mai poate repara ceva la luneta  |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 30 Dec 2015 01:19 Download mesaj |
|
|
|
Are o poza cu stelele imperfecte? |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 30 Dec 2015 11:05 Download mesaj |
|
|
|
sternchen, ce concluzii mai astepti de la Silviu, cand el deja ti-a spus tot ce se poate spune asa, de la distanta? _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 30 Dec 2015 12:11 Download mesaj |
|
|
|
sternchen a scris: |
Deci?..eu zic ca 189 ar merita...
Asteptam concluziile lui Silviu,in speranta ca se mai poate repara ceva la luneta  |
189 este bine cand vinzi ceva, cand cumperi mai bine ofereai 190;).
Depinde cat de severe sunt imperfectiunile si daca poti trai cu ele. Oricum 250 euro pt 100ed este pret f bun. _________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Telescop:Skywatcher 150/1200mm Dobson.
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6850
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 30 Dec 2015 12:37 Download mesaj |
|
|
|
250 de euro pentru un tub cu lentile ED stricate (astigmatism sau alte probleme) e prea mult. Avand in vedere ca in ultimii ani au mai fost cateva cazuri de ED-uri cu probleme nerezolvabile chiar si de catre astronomi cu multa experienta si cunostiinte de optica, eu zic ca e prea riscant. Mai ales ca proprietarul actual a scos acele distantiere, si apoi a montat lentila pe lentila, cine stie cum. Cine stie daca a insemnat pozitia lentilelor inainte de a le scoate. Mai spune ca luneta e buna la planete dar nu la stele. Pai daca imaginea stelelor nu e buna, imaginea planetelor poate fi acceptabila la mariri mici. Nu are cum sa fie imaginea la planete buna la mariri mari daca nu e buna la stele. Deci ori nu are experienta, ori minte.
@sternchen, esti deja vechi in astro. Cum adica sa pui ocular cu zoom pe ED? Poate daca vrei sa te uiti la gagici.  _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
|