Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236362 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2877 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Paul Gheorghe |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Optimus Membru

Data inscrierii: 16 Apr 2015 Mesaje: 10
|
Trimis: 12 Dec 2015 21:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: Reparatie vopsea |
|
|
|
Salutare.
am si eu o nelamurire.
vreau sa repar vopseaua mata a tubului de focalizare si cea a tubului oglinzii care se prinde in tubul de focalizare.
Pe cea a oglinzii am vopsit o cu un spray cu vopsea neagra mata si pare sa iasa ok.
Problema e urmatoarea: la tubul de focalizare vopseau a cazut exact pana la discul din imagine.Voi vopsi pana la disc
Dupa acel disc vopseaua pare intacta fara urme dar nu prea mai e mata e cam lucioasa. As vrea sa stiu daca vopsesc si acolo fara sa stric ceva.
pun niste poze dar nu stiu cat de relevante vor fi.
multumesc
Descriere: |
|
Marime fisier: |
1.11 MB |
Vizualizat: |
de 3619 ori |

|
Partea de dupa disc vazuta de sus |
|
922.08 kb |
de 3619 ori |

|
partea de dinainte de disc vazuta de sus partea unde vine oglinda pusa |
|
1.02 MB |
de 3619 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6930
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Dec 2015 01:19 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Oglinda din tub nu iese? Pune o poza din lateral.
In general, partile mecanice poti sa le vopsesti cum vrei, cu conditia sa nu dai pe angrenaje, sau pe zone de culisare. Partile optice, cum sunt oglinzi sau lentile, nu trebuie atinse de vopsea. Trebuiesc demontate, si montate la loc dupa uscarea totala a vopselei, altfel risti sa le lipesti in tub. Nu se foloseste nici acoperirea lor cu banda adeziva, cum se face la masini, cand se acopera geamurile.
Personal, mai ales pentru parti interioare ale opticii nu recomand spray-uri. Vopseaua se duce si unde vrei si unde nu vrei, se poate aseza inegal, si nu iese un lucru bun. Mai sigura e pensula.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9764
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 13 Dec 2015 13:18 Download mesaj |
|
|
|
Poți pune și velur negru autoadeziv. Tai o bucată potrivită, puțin mai mare, dacă o calculezi la diametrul tubului e taman bine și apoi cu un cutter înlături bucata petrecută peste. E mai bun decât vopseaua. Eu am vopsit toate piesele cu spray negru înainte de a le monta, așadar, dacă vrei să le vopsești cu spray trebuie să fie complet demontate. Trebuie date mai multe straturi, după ce suprafața a fost pregătită înainte, șmirghel și degresant sau la piesele din aluminiu mătuire în soluție de sodă caustică. Bineînțeles, cu respectarea măsurilor de protecția muncii!
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Optimus Membru

|
Trimis: 13 Dec 2015 22:52 Download mesaj |
|
|
|
dragos.n a scris: | Oglinda din tub nu iese? Pune o poza din lateral.
In general, partile mecanice poti sa le vopsesti cum vrei, cu conditia sa nu dai pe angrenaje, sau pe zone de culisare. Partile optice, cum sunt oglinzi sau lentile, nu trebuie atinse de vopsea. Trebuiesc demontate, si montate la loc dupa uscarea totala a vopselei, altfel risti sa le lipesti in tub. Nu se foloseste nici acoperirea lor cu banda adeziva, cum se face la masini, cand se acopera geamurile.
Personal, mai ales pentru parti interioare ale opticii nu recomand spray-uri. Vopseaua se duce si unde vrei si unde nu vrei, se poate aseza inegal, si nu iese un lucru bun. Mai sigura e pensula. |
Am vospit cilindru ala care se prinde in tubul de focalizare si in capatul negru vine ocularul
A iesit ok dupa primu strat urmeaza sa i dau mai multe
Am luat spray acum vad ce iese si daca nu e in regula iau velur autocolant.
Cred ca o sa intampin probleme cand o sa vopsesc partea aia lunga din tubul de focalizare
|
1.34 MB |
de 3477 ori |

|
|
1.34 MB |
de 3477 ori |

|
|
1.41 MB |
de 3477 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Optimus Membru

|
Trimis: 13 Dec 2015 22:56 Download mesaj |
|
|
|
Erwin a scris: | Poți pune și velur negru autoadeziv. Tai o bucată potrivită, puțin mai mare, dacă o calculezi la diametrul tubului e taman bine și apoi cu un cutter înlături bucata petrecută peste. E mai bun decât vopseaua. Eu am vopsit toate piesele cu spray negru înainte de a le monta, așadar, dacă vrei să le vopsești cu spray trebuie să fie complet demontate. Trebuie date mai multe straturi, după ce suprafața a fost pregătită înainte, șmirghel și degresant sau la piesele din aluminiu mătuire în soluție de sodă caustică. Bineînțeles, cu respectarea măsurilor de protecția muncii! |
Am demontat tot dar nu le am smirgheluit sau degresat doar le am sters cu o carpa fina.
|
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 14 Dec 2015 00:55 Download mesaj |
|
|
|
Inainte foloseam tus negru mat , este f fluid (nu lasa bule). Eventual mai multe straturi .
|
|
Sus |
|
 |
Optimus Membru

|
Trimis: 14 Dec 2015 22:40 Download mesaj |
|
|
|
A iesit asa si asa...nu sunt multumit deloc.Cred ca o sa apelez la velur autocolant...Sa vad pe unde gasesc in Ploiesti.
Va multumesc tuturor.
|
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9764
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 14 Dec 2015 22:56 Download mesaj |
|
|
|
La Praktiker dacă aveți în oraș.
_________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|