Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233959 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 06 Dec 2015 21:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: Pe Muntele Mic - Time lapse + deepSky |
|
|
|
Incalzirea globala nu este chiar asa de rea cum se zice...
O groaza de ecologisti m-ar decapita pentru ceea ce tocmai am scris...
Una peste alta este prima data in ultimi ani cand, la 1700m nu este zapada in noiembrie si mai este si senin. Asa incat intr-o joi (nu in weekend) mi-am luat inima in dinti si am carat tot setupul la munte (peste 80kg de telescoape si accesorii). Au fost necesare doua zile de pregatire, dar a meritat.
Am ajuns devreme cu putin inainte de apusul soarelui (sunt vreo 100 km de acasa) si am profitat din plin. Nu a contat ca luna era la patrar, ca vantul a batut foarte tare, ca a fost frig, etc. A fost fenomenal...
Am avut cu mine multe instrumente, multe fiind ale lui Sabin - cele cu care am facut time lapse-ul erau ale lui...
Setup TimeLapse: Canon 5D markIII, Obiectiv Zeiss planar f1,4 , diafragma la 2.8 iso 1600.
Am pozat mai multe obiecte deep sky mai multe cand luna era sus pe cer... Procesarea e chiar pe fuga..
Setup: DDM60, FLI8300, FSQ85, Expunere 2x30'
Timelapse M Mic
Descriere: |
|
Marime fisier: |
779.25 kb |
Vizualizat: |
de 3430 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Ovidiu M. Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 1289
Motto: "The best light pollution filter is gasoline--you put it in your car and drive to darker skies." Localitate: Buzau
|
Trimis: 06 Dec 2015 21:21 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte frumos! Esti un om deosebit si te felicit pentru pasiunea de care dai dovada! Ma simt rusinat! Acolo este cat's eye?
_________________ Binoclu:Pentax XCF 10x50
Telescop:Skywatcher 150/1200mm Dobson.
Oculare: Explore Scientific 24mm 68°, Televue Nagler 12mm type4, Vixen NPL 10mm plossl. |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 06 Dec 2015 21:41 Download mesaj |
|
|
|
Opaaa... presimt ca vom vedea niste imagini faine de tot cu acel FOV Frumoase si imaginea, si filmul memorial pentru Sabin.
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 08 Dec 2015 20:13 Download mesaj |
|
|
|
O imagine demna de un asemenea setup... felicitările mele!
Extrem de sharp aceasta imagine. FWHM sub 1,8?
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 09 Dec 2015 16:26 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc...
poza nu e chiar asa de sharp... e facuta cat luna era pe cer, insa semnalul e ok chiar si asa
|
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 09 Dec 2015 19:17 Download mesaj |
|
|
|
Cand am zis "sharp" nu m-am referit la raportul S/N ci la profilul stelutelor care, comparativ cu rezultatele obtinute cu alte monturi, sunt punctiforme si dupa ce ai tras de histograma. La mine, de exemplu, din cauza erorilor de tracking/ghidaj, se observa un usor halou si in jurul stelutelor mici, in momentul in care trag de histograma.
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|