Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
warmk Membru

Data inscrierii: 22 Feb 2006 Mesaje: 4
|
Trimis: 22 Feb 2006 16:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: Sfat achizitie |
|
|
|
Salve la toata lumea.
Nu stiu eu prea multe din domeniu. In momentul de fata am un "junghi" de telescop chinezesc si as vrea sa trec la ceva mult mai bun.
M-am oprit la Sky-Watcher Dobson 254mm/1200mm (10") sau la 203mm/1200mm (8").
Ce parere/pareri aveti????
Am vazut ca pe afara e privit cu ochi buni. |
|
Sus |
|
 |
Katta Membru

Data inscrierii: 12 Ian 2005 Mesaje: 145
|
Trimis: 25 Feb 2006 19:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Sa nu-ti faci iluzii, si instrumentele Sky-Watcher sunt tot chinezesti, doar ca sunt destul de bunicele. Si pentru ca marimea conteza, e bine daca poti sa-ti iei cat mai mare, dar trebuie sa te gandesti si la faptul ca mai mare insemna mai greu de manipulat, plus alte amanunte legate de transport, depozitare, etc. |
|
Sus |
|
 |
bakunin99 Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2005 Mesaje: 333
|
Trimis: 26 Feb 2006 12:29 Download mesaj |
|
|
|
Asa e, si Sky-Watcher si Meade si altele sunt tot chinezesti, dar sunt de o calitate decenta, si trebuie sa le multumim din inima chinezilor, ca datorita productiilor lor ieftine au scazut preturile si la instrumentele europene mult mai scumpe
Pe de alta parte, esti sigur ca vrei un Dobson asa mare? Sper ca te-ai documentat inainte ce implica ca greutate, timp de racire, etc etc. _________________ Vizitati blogul meu <a href="http://www.snowunderstarlight.com">Snow under Starlight</a> |
|
Sus |
|
 |
warmk Membru

|
Trimis: 05 Mar 2006 11:43 Download mesaj |
|
|
|
Da am vazut greutatea. Asa de mare?? Da. Vreau sa se vada cum trebuie "mare si bine".
Pe de alta parte prefer Dobson-ul pt ca are o plaja ceva mai larga si este mai stabil in procesul vizionarii.
Cele cu trepied am vazut ca sunt f instabile, la cea mai mica atingere aparand vibratii. |
|
Sus |
|
 |
bakunin99 Membru

|
Trimis: 05 Mar 2006 12:59 Download mesaj |
|
|
|
Cele cu trepiede ieftine poate Daca ai o montura de 800 - 1000 sau mai mult de euro, nu ai probleme. _________________ Vizitati blogul meu <a href="http://www.snowunderstarlight.com">Snow under Starlight</a> |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 07 Mar 2006 13:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: mare/mic, dobson/trepied |
|
|
|
In jurul a 250 mm sunt telescoape cu care deja se vad lucruri serioase. La diametrul asta nu se pune problema inertiei termice, mai ales ca chinezii nu cred ca fac oglinzile prea groase. Daca vrei un trepied cu stabilitate, va fi mult mai greu si mare decat o montura dobson. Pe de alta parte se pune intrebarea daca vrei doar sa vezi sau vrei sa arati si la altii?! Poate o sa vrei sa faci fotografii... |
|
Sus |
|
 |
bakunin99 Membru

|
Trimis: 07 Mar 2006 14:09 Download mesaj |
|
|
|
Mda, asa e e misto un dobsonian/newtonian de 250. Dar eu daca as avea asa ceva, nu stiu de cate ori as avea curajul sa il urc pe bloc . Daca insa stai la casa .. e alta problema. _________________ Vizitati blogul meu <a href="http://www.snowunderstarlight.com">Snow under Starlight</a> |
|
Sus |
|
 |
warmk Membru

|
Trimis: 08 Mar 2006 09:53 Download mesaj |
|
|
|
Pai nu vreau sa fac poze, in schimb vreau sa "privesc", ma fascineaza ce e acolo sus, dar am si o "pretentie", vizionarea sa fie de calitate.
Da stau la casa. |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
Trimis: 09 Mar 2006 10:47 Download mesaj |
|
|
|
Daca intr-adevar ai pretentii, atunci nu incerca sa cumperi un telescop de firma. Chiar si cele mai serioase firme fac instrumente de calitate slabuta, si daca vad ca e vorba de un client de peste mari si tari care are dificultati in a reclama, o sa te trezesti cu un instrument nasol. Plus ca trebuie sa platesti si transport, vama etc. Aici la Timisoara se fac telescoape de vreo 20 de ani si dl. Stanescu (cel care se ocupa) a ajuns la o tehnica remarcabila. Incearca sa-l contactezi (stanescu@yahoo.com, cred) si comanda-i un instrument cum iti place tie (si cum te tin buzunarele). |
|
Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

|
|
Sus |
|
 |
Katta Membru

Data inscrierii: 12 Ian 2005 Mesaje: 145
|
Trimis: 09 Mar 2006 12:37 Download mesaj |
|
|
|
Asa e, iar transportul implica riscuri si el. Era mai demult un anunt pe astromart, in care cineva era disperat ca i-a venit telescopul din State cu oglinda sparta si cauta sa-si cumpere alta oglinda. Dar sunt firme care au telescoape si la noi, nu trebuie sa ia din alte tari, decat daca vrea ceva deosebit. |
|
Sus |
|
 |
warmk Membru

|
Trimis: 09 Mar 2006 13:26 Download mesaj |
|
|
|
Sar'na mult de info. |
|
Sus |
|
 |
HoO_Germany Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2006 Mesaje: 1260
|
Trimis: 13 Mar 2006 00:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: Sfat achizitie |
|
|
|
warmk a scris: | Salve la toata lumea.
Nu stiu eu prea multe din domeniu. In momentul de fata am un "junghi" de telescop chinezesc si as vrea sa trec la ceva mult mai bun.
M-am oprit la Sky-Watcher Dobson 254mm/1200mm (10") sau la 203mm/1200mm (8").
Ce parere/pareri aveti????
Am vazut ca pe afara e privit cu ochi buni. |
Salut
eu cunosc amindoua feluri de Dobson. Si pe 8" si pe 10".
Sigur este, ca o apertura mare aduce mai multe detalii, dar in cazul dv eu as recomanda Dobson 8".
Din cauza ca locuiti in bloc si trebue sa-l dati jos si sus, nu este confortabil a cara tot mereu un telescop mare. De la 8" la 10" nu este cam mult diferenta ce arata un telescop.
Daca dv ati avea gradina unde ati putea sta si sa va uitati, as recomanda mai bine un 10". Eu am lucrat mult cu un 10" Newton si stiu ce inseama sa-l dau jos de pe montura si sa-l pun din nou.
Asa ca gindul cu Dobson e bine.
Mai departe ca daca in timp vreti sa faceti mai mult cu telescopul, se poate fie pus pe o montura equatoriala (de ex. EQ6).
Calitatea Skywatcher (Synta) este buna privind la pret. Eu vind foarte multe oglinzi Skywatcher si stiu ca au calitate buna, privind la pret.
Informatie despre Dobson 8" aici
http://www.hoo-germany.de/produkt.php?prd=74
Informatie despre Dobson 10" aici
http://www.hoo-germany.de/produkt.php?prd=75
Cer senin _________________ CS Robert
House of Optics Germany
www.hoo-germany.de / info(@)hoo-germany.de
Tel.: +49 2452 976144 |
|
Sus |
|
 |