Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233938 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
geluflorian Membru

Data inscrierii: 23 Apr 2015 Mesaje: 1
|
Trimis: 21 Mai 2015 15:08 Download mesaj |
Titlul subiectului: 2 in 1 |
|
|
|
Salut
Eu sunt Gelu si am devenit membru al acestui forum la recomandarile prietenilor de pe grupul Facebook Astronomie_RO
Trebuie sa incep prin a spune ca nu sunt chiar astronom amator ci doar "muschiul si mana sigura" pentru fiul meu cel mare (9 ani). El este pasionat de astronomie, eu doar profit de cunostintele lui
Acum trei saptamani am cumparat primul telescop, un Celestron Astromaster 130 EQ, de care suntem foarte incantati. Pana acum nu l-am scos la aer curat dar am facut observatii din balcon in toate serile relativ senine. Desi treaba cu astronomia aplicata ii cam strica baiatului programul de somn, cred ca putine lucruri se compara cu incantarea de pe fata lui cand l-a descoperit pe Saturn altfel decat ca o stea un pic mai mare. A meritat toata bajbaiala mea pe cer din acea prima seara si trezirea lui in miez de noapte cand intr-un final am reusit sa am planeta in campul ocularului.
Asteptam amandoi cu entuziasm prima iesire in afara orasului si vacanta la munte unde de obicei avem un cer extraordinar la care ne benoclam cu, evident, binoclul in fiecare vara.
Ca plan de viitor as vrea sa achizitionez cateva oculare de calitate, poate o montura mai zdravana si o intreaga lista de mici accesorii, si as vrea sa incerc sa folosesc montura EQ pentru astrofotografie fara telescop. Iar la categoria DIY ma informez despre ce inseamna sa construiesti un pillar pentru telescop pentru ca as vrea sa nu ma mai car si cu trepiedul cand merg la mine acasa (la munte sau la parinti)
M-am lungit destul asa ca... Ne pare bine de cunostinta si cer senin tuturor!
Gelu si Milan |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 21 Mai 2015 19:25 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Bine ai venit si spor la observatii! E bine ca ai companie dar ai grija cu somnul, in general cu rabdare ajungi sa faci observatii si seara, la ore mai normale, cand se muta Saturn in pozitie favorabila. Sau de exemplu acum ai Jupiter si Venus catre V la ore decente, Luna o sa apara si ea in curand. |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 21 Mai 2015 23:14 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut si cred ca merita orice efort , cind eram pe la 20 ani lucram in schimburi si nu puteam sa dorm noaptea , priveam eclipse , comete , ( ma urcam pe fabrica ) si nu oboseam . Totusi pentru ca astronomia este vasta , la tinerete este bine sa fi prieten cu matematica si fizica .  |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|