Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233952 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 14 Mar 2015 11:48 Download mesaj |
Titlul subiectului: Abel 21 - Meduza nebula |
|
|
|
Buna,
Vremea asta cu greu mi-a lasat posibilitatea sa fac ceva mai consistent, asa ca am reusit destul de greu sa obtin 18 expuneri la aceasta nebuloasa, deocamdata doar in Ha. Din astea 18, doar 16 le-am considerat valide pentru stack (2 aveau alungirea de aproape 0.25, restul erau sun 0.15, la un FWHM mediu de 2.60).
Stack-ul l-am facut in MaximDL dupa ce am incercat pentru prima data sa-l fac in PI. Am constatat cu aceasta ocazie ca nu am modului de Batch Preprocesing, care face stacarea, calibrarea cu dark/flat/bias, iar vechea procedura de Image Integration este foarte greoaie si cu un consum mare de resurse si timp de calculator. Pentru stack si calibrare, cel putin din experienta mea de pana acum, Maxim este imbatabil.
Deci 16x900 sec la -20 grade senzor camera, calibrare cu dark, flat, bias.
MN190 / EQ6-Eqmod / Atik 314L+ mono / Ha 7nm Baader/ ghidaj cu OAG si QHY5II-L mono prin Maxim
Descriere: |
|
Marime fisier: |
588.58 kb |
Vizualizat: |
de 3483 ori |

|
_________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 17 Mar 2015 02:07 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Te felicit pentru ca ai lasat reducerea zgomotului deoparte!
Nu te deranja cu celelalte canale, le-am facut eu mai de mult si nu e aproape nimic acolo, Ha arata cel mai bine
despe stacare, nu coincid:) PI utilizat bine pt mine cel putin da rezultate superioare, am comparat mai multe imagini (vreo 5, cand am inceput sa folosesc PI-ul ) si rezultatul era mai bun cu PI.
Insa in acest domeniu, cati amatori, atatea opinii
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

|
Trimis: 17 Mar 2015 09:03 Download mesaj |
|
|
|
Am facut reducerea de zgomot, chiar daca nu se vede asa de pregnant. Cat priveste celelalte canale, am facut aseara expuneri in OIII si SII si chiar am vazut semnal acolo, mai mult decat in alte nebuloase. Ti-am ascultat sfatul si am facut expunerile pentru OIII si SII in bin2, la 600 secunde.
O sa fac prelucrarile in prima seara libera pe care o voi avea, sa vedem ce iese.
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

|
Trimis: 23 Mar 2015 21:46 Download mesaj |
|
|
|
Sambata seara a fost o noapte minunata - luna noua, cer perfect senin, seeing bun. Asa ca am facut achizitiile care-mi lipseau in OIII si SII la Meduza, cate 6 bune de 900 sec. pe fiecare canal. Suficient cat sa-mi dea culoare la ce aveam inainte in Ha.
In pofida temerilor pe care le-am avut dupa ce mi-a spus Vlad despre semnalele din OIII si SII, am vazut ca am destul semnal totusi aici.
Prelucrarile le-am facut in Maxim / PI / StarTools si Photoshop, ca de obicei, cu observatia ca am facut 2 prelucrari diferite. Prima Ha / 0.4xHa + 0.6xOIII / OIII iar a doua SII /0.4xHa + 0.6xOIII / OIII.
Ambele imi plac (ca si colorit). Ar mai fi mers oarece semnal dar ma opresc aici momentan.
|
1.08 MB |
de 3276 ori |

|
|
481.03 kb |
de 3276 ori |

|
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 24 Mar 2015 01:02 Download mesaj |
|
|
|
A iesit bine, te felicit!
Mie imi iesise mult mai putin (e drept, cu 80mm)
Dar flaturi de ce nu faci?
|
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

|
Trimis: 24 Mar 2015 22:58 Download mesaj |
|
|
|
Am facut flaturi, pe fiecare canal in parte chiar. Si eu am observat ca nu prea sunt scazute cum trebuie si in seara asta am descoperit misterul. Am o reductie intre OAG si prelungitorul de 2", care are o problema (rezolvata acum) si camera se rotea dupa cum greutatea rotii de filtre ii dicta, functie de zona de cer in care poza.
Se mai intampla.
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|