Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 236892 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2887 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Tud_Golt |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1016 la data de Mar Sep 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
tavi 84 Membru

Data inscrierii: 28 Iun 2013 Mesaje: 563
|
Trimis: 12 Oct 2014 10:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: Ocular ortoscopic |
|
|
|
As avea nevoie atat pentru refractorul actual de 60 mm la F16,7,cat si pentru alte viitoare instrumente care vor avea tot raporturi focale peste F10,chiar si peste F15,de un ocular cu performante cat mai bune la planete,duble,luna.Imi trebuie o focala de 7-9 mm,pentru a obtine grosismentul maxim de la actualul instrument.Problema e ca nu prea imi permit mai mult de 300 de lei pentru un singur ocular Cel marca Castell de la Telescop Expert e bun de ceva?Aveti alte recomandari?Dintr-o eroare,am dublat topicul.Rog pe moderator sa-l stearga pe celalalt  |
|
Sus |
|
 |
horatius Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 1210
|
Trimis: 12 Oct 2014 13:42 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ortoscopic clasic de la Baader la 300 lei. Sau un plossl Televue sau un Eudiascopic Baader, dar la mana a doua. Mai scump este ortoscopic Fujiama la 590 lei, dar nu cred ca se gasesc inca la mana a doua.
Sau un ocular Hyperion, care mi se pare la fel de bun ca un ortoscopic pe centru, dar mai confortabil. _________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6027
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12 Oct 2014 16:15 Download mesaj |
|
|
|
Un kasai orto, uo orto sau baader genuine orto la mana a doua ar fi cele mai ieftine si bune variante pentru scopul urmarit de tine. Ocoleste pe cat posibil ocularele chinezesti chiar daca sunt atractive prin pret, la capitolul asta chinezii au facut mai mult rau decat bine.
Daca esti posesor de instrumente cu raport focal mare si daca ai ceva experienta la ocular iti recomand sa citesti articolul de mai jos din care poti extrage niste invataturi bune:
http://www.astrotest.it/loculare-di-huygen...e-attuale/ _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; TSky 70ED; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

|
Trimis: 14 Oct 2014 11:23 Download mesaj |
|
|
|
Vad ca ar fi pe stoc o ultima bucata Baader genuine ortho 7mm la 430 de lei.De asemenea,la acelasi pret,ar fi si un ocular eudiascopic de 10 mm.Acestea ar fi cat de cat recomandabile?Oricum nu imi permit sa le cumpar decat poate peste o luna. |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11404
|
Trimis: 14 Oct 2014 11:32 Download mesaj |
|
|
|
Daca nu te grabesti cauta unul second, pe aici mai apare din cand in cand cate un ortho, plossl televue, etc la preturi ~250 lei. Posibil sa gasesti mai ieftin pe forumurile similare de prin EU, si mai ieftin e prin state dar e problema cu vama. |
|
Sus |
|
 |
tavi 84 Membru

|
Trimis: 15 Oct 2014 11:07 Download mesaj |
|
|
|
Interesant articol,bine ca stiu ceva italiana.Devine tentant sa caut lentile recuperate in stare buna,pentru a construi niste oculare Huygens cu focala sub 10 mm. |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9775
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Oct 2014 11:35 Download mesaj |
|
|
|
Cam greu să găsești lentile pentru focale așa de scurte însă poți lua în considerare lentilele de obiectiv de microscop de focală lungă. Din ce am în cutia cu vechituri, sunt plan-convexe și se folosesc singure sau în cascadă, una peste alta, pentru a obține puteri mari. Ar trebui să experimentez cu ele un pic...
Ar mai fi posibilă utilizarea unor obiective de cameră de supraveghere de focale scurte însă câmpul este destul de mic. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 15 Oct 2014 19:08 Download mesaj |
|
|
|
Noi experimentăm tot timpul, oculare vechi, oculare noi, instrumente,... mă rog ce găsim prin ogradă. Până vei construi un ocular cumsecade (ai nevoie de multă experiență, șansă - pentru a găsi lentilele potrivite și aplicare spre meșterit) poți cumpăra pe câțiva lei ocuare de microscop.Nu sunt chiar o recomandare, dar dacă le ai la îndemână încercă-le. Din experiență îți spun că la F/D=15 sunt absolut decente, doar că au un câmp mic, chiar mai mic decât ortoscopicele, iar la obiectele strălucitoare ai reflexii din cauza lipsei tratementelor antireflex.
Totuși un câmp mai mare oferă un confort al privirii de care trebuie să ții seama, de aceea noul Hyperion (pe care l-am încercat și este vizibil mai bun decât vechiul model) sau un Plossl de marcă nemaivorbind de ortho BG, UO sau Kassai sunt în opinia mea alegerea potrivită la segmetul de preț accesibil unui amator pretențios de la noi.
Dacă vrei excelență uită-te la ZAO I, II (Zeiss Abbe Otho) sau Pentax sau Delos și ar mai fi. _________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
zoth Membru

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 6027
Motto: decat ceva prost, mai bine nimic bun ... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 15 Oct 2014 19:44 Download mesaj |
|
|
|
Sper sa nu se supere amicul tavi84 daca semnalez pe acest topic aparitia noii serii de ortoscopice TAO (takahashi abbe ortho):
http://www.takahashiamerica.com/eyepieces_abbe.htm
Dupa reviewurile primite pana acum se pare ca vor face cariera buna. _________________ Fujinon 10x50FMTR SX; TSky 70ED; AR 80F15; TS 102SD |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|