Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Jupiter_220810.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241643
Numar de utilizatori inregistrati: 2933
Cel mai nou utilizator inregistrat: Vict0r
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Orion versus Skywatcher

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
katran
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2014

MesajTrimis: 11 Sep 2014 15:41 Download mesaj
Titlul subiectului: Orion versus Skywatcher
Raspunde cu citat (quote)

Sunt hotarat sa achizitionez o montura ... M-am oprit la modelul EQ8 de la Skywatcher

http://www.astroshop.eu/equatorial-with-go...er/p,33334

insa am
vazut ca si Orion vinde ceva asemanator ( sau identic ? ) ...

http://www.astroshop.eu/equatorial-with-go...iv/p,44668

Intrebare : exista vreo diferenta intre cele doua produse ? Daca da , care sunt ? Daca nu , de ce
se vand sub doua nume diferite ? Chestie de marketing ?

thanks .
Sus
horatius
Membru
Membru

Data inscrierii: 06 Apr 2006

MesajTrimis: 11 Sep 2014 15:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Orion e un brand al Imaginova, sub care vand telescoape realizate de diferiti producatori, in general din China. Orion/Imaginova nu produce nimic. Unul din acesti producatori e Synta, care vinde si sub brandul propriu - Sky-Watcher. Sky-Watcher e foarte bine reprezentat in Europa, de aceea e si popular, spre deosebire de Orion. Montura EQ8 se poate cumpara si din Romania, la pret chiar mai bun.

Importator oficial Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher, Vixen, Lunt, Explore Scientific, ATIK
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro
Sus
katran
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Sep 2014 17:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

La astroshop am gasit EQ8 la pretul asta :

http://www.astroshop.ro/ecuatoriala-cu-got...iv/p,44668

...iar la starmax am gasit la un pret semnificativ mai mic :

http://www.skywatcher.ro/SK/EQ8.htm

...am lansat si niste " undite " la Alcor , sa vedem la ce pret aduc ei chestia ...

thanks .
Sus
katran
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Sep 2014 19:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

Inca o intrebare ... care ar fi mai O.K ( intreb pentru ca eu nu am experienta necesara si as dori
cateva pareri avizate ) , avand in vedere bugetul alocat , care nu prea trebuie sa depaseasca 4000EUR

http://www.astroshop.eu/equatorial-with-go...od/p,33110

http://www.astroshop.eu/equatorial-with-go...nt/p,25166

http://www.astroshop.eu/equatorial-with-go...er/p,33334

thanks .
Sus
psemil
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010

MesajTrimis: 11 Sep 2014 19:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

As avea si eu niste intrebari:
Ce ai vrea sa pui pe montura asta? Conteaza destul de mult acest lucru.
Ce plan pe termen mediu (3-5) ani ai ? La astrofoto ma refer.
Vrei sa pleci cu montura in deplasare sau un observator?
Cate kg esti dispus sa ridici intr-o singura bucata?
de ex: eu sunt un oservator mobil (montez si demontez in fiecare seara telescopul).... toate componentele sitemului meu au 60kg (ceea ce nu e o problema) insa cea mai grea componenta a sistemului are 23 kg (
ceea ce nu e chiar fain de ridicat aplecat din portbagaj)

Dintre cele enumerate de tine eu as alege EQ8.
Sus
katran
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Sep 2014 20:05 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pai as vrea sa pun o luneta triplet ( buget undeva la 3000EUR ) , William Optics FLT132 APO
sau Esprit-ul de la SW de 120 , sau ceva asemanator , plus camera CCD , plus guide scope
( un short tube wide angle , apertura maxim 60-70mm , triplet ) ... si un DSLR piggy-back ...
... practic un setup pentru astrofoto mediu ...

Planuri pe termen lung ? La ce va referiti ? Daca vreau sa fac un eventual upgrade ? Evident ...

Probabil ca o sa incerc sa construiesc un observator , in asa fel incat sa pot controla sistemul remote ,
de la distanta , prin internet ...

O.K , EQ8 ... dar puteti sa-mi dati un motiv pentru care ati facut aceasta alegere ? Multumesc .
Sus
katran
Membru
Membru

MesajTrimis: 11 Sep 2014 20:12 Download mesaj
Titlul subiectului:

horatius a scris:
Orion e un brand al Imaginova, sub care vand telescoape realizate de diferiti producatori, in general din China. Orion/Imaginova nu produce nimic. Unul din acesti producatori e Synta, care vinde si sub brandul propriu - Sky-Watcher. Sky-Watcher e foarte bine reprezentat in Europa, de aceea e si popular, spre deosebire de Orion. Montura EQ8 se poate cumpara si din Romania, la pret chiar mai bun.

multumesc foarte frumos pentru lamuriri ... imi permiteti sa va deranjez in viitorul foarte
apropiat in vederea achizitionarii unei monturi de acest gen ? Evident , dupa ce mai fac cateva studii
de piata ... Am in vedere un setup astrofoto ( montura , luneta , CCD , DSLR , guide scope ) .
Sus
psemil
Membru
Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010

MesajTrimis: 11 Sep 2014 21:39 Download mesaj
Titlul subiectului:

Alegerea unei monturi este, cred eu, cel mai important pas in astrofoto. Se spune ca din costul unui sistem astrofoto costul monturii e bine sa fie aprox 60%.
E bine ca aveti un plan de viitor bine conturat, nu de alta dar suma pusa in joc incepe sa fie cam mare pentru a va permite greseli de alegere.

Daca e vorba de observatoratunci e eq8 fara trepied ceea ce reduce si mai mult investitia. Oricum pana e gata observatorulsunt sigur ca va va face placere sa faceti un trepied teapan pentru montura.

G11 e o montura mai mica cu o sarcina cu 30% mai mica decat eq8 si o performanta oarecum similara. Au un renume bun pe care si l-au castigat in timp (se produc din '93 fara schimbari mecanice majore). Are un plus la capitolul portabilitate.
Daca e in plan un observator nu prea conteaza portabilitatea.
CGE pro am vazut-o doar la o expozitie si parea frumoasa. Despre performante nu stiu mare lucru.
Sus
cmatei
Membru
Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009

MesajTrimis: 11 Sep 2014 23:24 Download mesaj
Titlul subiectului:

Echipamentul mentionat (*) poti sa-l pui si pe un EQ6, la un sfert de pret. Cu modificari minore (reglaje, conversie pe curele) rezultatele nu ar fi foarte diferite. Merita sa platesti diferenta doar daca vrei sa pui din start un instrument mai mare.

La banii astia nu iti "cumperi montura si gata". Aia ar fi de 2-3 ori mai scump Smile

Poti construi o montura mult mai buna cu sculele pe care le ai, cu encodere de precizie pe axe. Asta e motivul pentru care eu nu ma grabesc sa cumpar un EQ8 maine. Daca vrei sa ai ceva functional imediat si sa arzi niste etape, EQ8 nu e o alegere rea deloc.

(*) oricat de fanboy William Optics as fi eu (am 2 lunete WO, sunt foarte misto si nici macar nu-s FLT), mai gandeste-te daca chiar vrei un F/7 pentru astrofoto.
Sus
Erwin
Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 11 Sep 2014 23:25 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dacă ai de gând să investești într-un setup foto poți lua în considerare și producători mai puțin renumiți: de pildă aici:
http://www.cfftelescopes.eu/160mm.html
Dau link-ul pentru că m-am uitat puțin prin acest tub optic în tabăra de acum 2 ani. Nu era fixat pe nimic special, doar un câmp de stele undeva prin Calea Lactee. Imaginea aia mi-a tăiat răsuflarea. Face toți banii însă nu este pentru orice buzunar... Smile
Cu priceperea și atelierul tău la dispoziție eu mi-aș lua doar optica și aș construi singur tubul pentru un RC de vreo 300mm. Arhisuficient.

piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 11 Sep 2014 23:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Optica e baza Smile
Montura se mai poate (si) improviza,optica buna mai greu.E nevoie de profesionisti acolo..

O montura buna nu-i rea,dar mai bine vezi daca intr-adevar optica "merita" un EQ6-EQ8.O apertura fara obstructie de 160mm aduna mai multa lumina decat un reflector de 200mm.Daca ar fi numai atat..dar un APO de160 e un lux pe care nu si-l permite oricine,din pacate Sad

Succes! Smile
Sus
katran
Membru
Membru

MesajTrimis: 12 Sep 2014 09:15 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mama , ce s-au starnit baietii ...

Lucrurile stau cam asa ... sunt angajat la stat , dar NU sunt bugetar ... pot sa-mi permit sa cheltui
niste bani , dar ordinul de marime nu trebuie sa depaseasca " mii " de euro ... adica daca ajung
sa ma gandesc la o luneta de 10.000 , mai bine investesc intr-o masina unealta , macar cu aia
exista o vaga posibilitate sa recuperez investitia ...

Am tot stat si m-am gandit , o investitie in astrofoto n-o sa fie niciodata recuperabila . Asa ca trebuie
sa nu depasesc un anumit prag , sa zicem , psihologic ... D-aia m-a oprit la o montura EQ8 , ca macar
asta poate sustine si un instrument ceva mai mare ... chiar daca la inceput o sa agat de ea o luneta
relativ mica ... Apropo de lunete , bineinteles ca-mi doream SW-ul Esprit de 150 mm , dar totusi ...
aproape 6000EUR sunt o suma cam mare ... asa ca eu zic ca in prima faza o sa-mi ajunga un 130...
dar macar sa fie relativ de calitate ... din ce am studiat , la un pret de 3000EUR se poate cumpara
ceva destul de O.K .

Un trepied solid am deja construit ... l-am prezentat pe ATM , duce fara probleme montura asta ,
plus ca e motorizat pe elevatie ... nu prea e transportabil , ca are vreo 50 de kile , dar e teapan .
Insa prefer sa iau montura completa , e mai bine ... cred eu . Diferenta de cateva sute de euro
nu e asa de mare , si ma gandesc ca baietii care au proiectat chestia au gandit-o bine ...

Cat despre construit , asta e o discutie complet separata . Probabil nu mi-ar fi extrem de greu sa
construiesc o montura robotizata , dar nu mi-e clar daca as putea sa ajung la performantele
unei monturi de uzina ... componentele se mai gasesc , proiectarea n-ar fi o problema asa de
mare ( ne certam pe ATM pana gasim o solutie corecta ) , dar ... pur si simplu , nu stiu ... trebuie
sa ma mai gandesc ... toata iarna asta voi face .

Sa construiesc eu un tub optic ? Hmm ... nu prea-mi surade ideea ... poate ca tablele , tevile ,
mecanica asa putea s-o fac , dar optica e o chestie foarte sensibila ... din ce am citit pe forum ,
e nevoie de niste cunostiinte mai speciale , o rabdare de chinez batran , si mult timp disponibil ...
e clar ca nu-i genul meu de activitate ... Ideea in sine nu e rea , dar e cam devreme ...

In orice caz , va multumesc pentru sfaturi / pareri , ati reusit sa ma convingeti ca montura EQ8
este o alegere buna . Pana reusesc sa adun banutii pentru un instrument optic , am timp sa fac
studii , sa intreb , sa ma documentez ...

cheers.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum