Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 09 Aug 2014 15:11 Download mesaj |
Titlul subiectului: IC 1396 culori |
|
|
|
Intr-o verva frenetica de a o vedea procesara ,am stat pana la 6 dimineata sa o termin. Am refacut tooata calibrarea etc. de data aecasta folosind "drizzle" ca sa elimin niste probleme enervante cu stelele mai mici care ieseu inainte patrate.
in total sun vreo 44 de ore, mozaic din 2 bucati.
http://www.astrobin.com/112327/B/ |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 09 Aug 2014 16:58 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Ce bine ca ai cer senin de voie, ca sa poti face achizitii de 44 de ore in mod curent...
Frumoasa poza, frumoasa de tot. _________________ https://astrodata.wordpress.com/ |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 10 Aug 2014 01:07 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc.
Nu este intodeauna asa, dar ultimele 6-7 saptamani au fost foarte senine insa un seeing oribil . Ca sa-ti faci o idee, umezeala este atat de mare incat muntii la 7 km sunt complet invizibili. peste cateva luni cand trece vara se limpezeste dar se raresc si zilele senine.
Cat de cat, seeingul se mai combate cu f multe ore, si o rezolutie mai scazuta..
Am incercat de cateva ori newtonul la 1.3" /pixel, insa este pierdere de vreme. |
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2731
|
Trimis: 10 Aug 2014 12:00 Download mesaj |
|
|
|
Minunata poza! Felicitari!
*Seeing-ul se refera la turbulenta(blurring, twinkling), iar ceata/umiditatea afecteaza transparenta. Si eu sunt afectat de ceata(locuiesc intr-o vale) iar in rarele nopti cu umiditate scazuta tocmai din cauza curentilor puternici, seeingul este afectat. |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

|
Trimis: 10 Aug 2014 12:07 Download mesaj |
|
|
|
Salut
La mine nu este ceata...
Umezeala din aer ocupa primele doua-trei sute de metri ale atmosferei. Cand se lasa seara si scade temperatura, toata masa asta de aer incarcat de umezeala incepe sa se miste , uneori se condenseaza, alteori nu, iinsa oricum contribuie la instabilitatea atmosferica pentru ca fiind foarte calda produce curenti verticali.
Din cauza asta ii spuneam "seeing," penru ca oricum fac sa "danseze" stelele la fel ca cei din egiunea superioara a atmosfeei
Dar ai dreptate ca le-am amestecat, pentru ca si transparenta este oribila |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 10 Aug 2014 14:56 Download mesaj |
|
|
|
Nu conteaza ce a fost, ci important este rezultatul ! Poza este foarte buna ... bravo! _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 11 Aug 2014 18:55 Download mesaj |
|
|
|
Frumos! Umezeala din atmosfera e foarte enervanta, si eu patesc acelasi lucru frecvent (intre dealuri). |
|
Sus |
|
 |
|