Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
katran Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2014 Mesaje: 489
|
Trimis: 25 Iul 2014 20:45 Download mesaj |
Titlul subiectului: pimping my scope ... |
|
|
|
... luneta aia cautatoare cu care a venit luneta nu-mi place ... am schimbat-o cu o clona
Leupold mark 4 , pentru airsoft . Putere de magnificare x16 , reticul mil-dot , cu iluminare ,
turele de reglaj , focuser integrat ... E nitel mai grea , placuta de montare puteam s-o fac mai
altfel ... dar se echilibreaza corect . abia astept s-o testez ...
Descriere: |
|
Marime fisier: |
121.96 kb |
Vizualizat: |
de 2492 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5204
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 25 Iul 2014 22:41 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Nu cred ca te va ajuta o marire de 16x cu un camp vizual ingust, cu o pupila de iesire mica si cu un "eye relief" exagerat si indreptat in jos, pe intuneric.
Rolul unui cautator este in primul rand de orientare. S-ar putea sa gasesti mai util un red-dot finder (reflex sight).
|
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2946
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 26 Iul 2014 01:36 Download mesaj |
|
|
|
Luneta de ochire pare a fi cu zoom. Macar o poti regla pe la maxim 6-8 X ca sa iti intre ceva stele in camp.
E fain ca iti da imagine nerasturnata dar campul mic oferit de ocular va face orientarea un pic mai dificila.
_________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
katran Membru

|
Trimis: 26 Iul 2014 10:12 Download mesaj |
|
|
|
Luneta are intradevar zoom , am uitat sa precizez asta ... si trebuie sa rectific afirmatia din
prima postare , este vorba de zoom 3,5-10 X 40 ( nu 16 ) . Foarte corect , are un camp relativ mic , dar
eu sunt obisnuit cu asa ceva ...
O sa refac prinderea sistemului pe tub , in asa fel incat sa " inghita " luneta plus un red dot , in
paralel . Trebuie de asemenea sa usurez ansamblul ...
Eye relief-ul mai mare nu ma deranjeaza deloc ... chiar ma simt mai confortabil asa , decat sa ma
inghesui cu ochiul in ocular ... in felul asta nu mai ating din greseala montura .
mama ...ce-mi place sa ma joc cu chestiile astea !!!
cheers.
|
|
Sus |
|
 |
katran Membru

|
Trimis: 26 Iul 2014 15:23 Download mesaj |
|
|
|
Modificare ... am luat o teava de aluminiu patrata si am adaptat-o nitel ... un set de rail-uri
picatinny , un set de inele de 30mm ( tubul lunetei are 30mm ) . Ca prindere am folosit manerul
ala care leaga colierele de prindere ... poate nu-i o idee asa de buna , dar macar am usurat mount-ul .
Urmeaza al doilea set de rail-uri , plasat la 90 de grade pe aceeasi teava , pe care sa
prind un combo magnifier + red dot .
Prinderea pentru luneta cautatoare originala vreau s-o dau jos ... trebuie sa demontez focuserul
( oricum vreau sa-l inlocuiesc cu un Crayford GSO 96 ) ca raman piulitele inauntru ...
|
85.28 kb |
de 2334 ori |

|
|
87.9 kb |
de 2334 ori |

|
|
109.38 kb |
de 2334 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2946
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 26 Iul 2014 16:26 Download mesaj |
|
|
|
Parca arata mai bine asa .
Ai suficienta plaja de reglaj in turelele x si y ,pentru o aliniere corecta ?
Daca ai ajuns la capat de cursa sa nu insisti ca se rupe capul ala de nit din terminatia surubului.
Tre' sa dai inapoi catre punctul zero si sa faci aliniere grosiera din montura. Dupa aia ajustezi fin din 'clicheti'.
Asa scutesti o gramada de cartuse trase .
_________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
katran Membru

|
Trimis: 26 Iul 2014 16:46 Download mesaj |
|
|
|
catalin dumitru a scris: | Parca arata mai bine asa .
Ai suficienta plaja de reglaj in turelele x si y ,pentru o aliniere corecta ?
Daca ai ajuns la capat de cursa sa nu insisti ca se rupe capul ala de nit din terminatia surubului.
Tre' sa dai inapoi catre punctul zero si sa faci aliniere grosiera din montura. Dupa aia ajustezi fin din 'clicheti'.
Asa scutesti o gramada de cartuse trase . |
Man , am reglat lunete in poligon pana mi-au sarit capacele ... cam stiu cum se face . Si am lasat si
un pic de joc la suruburile de prindere , pot roti luneta vreo 10-15 grade doar din mount .
cheers.
|
|
Sus |
|
 |
|