Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
000_7403.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 236318
Numar de utilizatori inregistrati: 2874
Cel mai nou utilizator inregistrat: Svidana
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 830 la data de Mar Iun 03, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

setup telescop nexstar 6se

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

DIY / ATM / Reparatii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
crissgab
Membru
Membru

Data inscrierii: 20 Mar 2014

MesajTrimis: 18 Mai 2014 04:05 Download mesaj
Titlul subiectului: setup telescop nexstar 6se
Raspunde cu citat (quote)

Dupa lungi luni de asteptare in care cerul a fost innorat 99% din timp, fie in restul de 1% a fost senin cand trebuia eu sa ma trezesc a 2a zi in intervalul 4 jum - 5 jum , ei bine am prins o seara senina de care am zis sa profit. Am montat telescopul si l-am pus la nivel de cum am ajuns acasa, l-am aliniat dupa 3 stele cand acestea s-au hotarat sa-si faca aparitia...dar dupa toate astea de fiecare data cand am dat sa ma duca la ceva anume m-a dus pe langa, chiar si la stelele folosite pentru aliniere, Am repetat procedura de cel putin 20 de ori cu diferite stele si rezultatul a fost acelasi. Unde gresesc ?! Pana acum nu am avut ocazia sa pot petrece mai mult de 1-2 ore fie datorita vremii fie datorita serviciului, asa ca nu am dat mare importanta presupunand ca m-am grabit si nu l-am montat cum trebuie, dar dupa noaptea asta chiar incep sa-mi pun semne de intrebare.

ps : am folosit cumpana pentru a-l pune la nivel, acea biluta din dotare mi se pare inutila

Incet incet incep sa regret alegerea facuta si ca nu am ales ceva mai clasic Crying or Very sad
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 18 Mai 2014 04:18 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cat de mult se duce pe langa ?
Sus
crissgab
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Mai 2014 04:30 Download mesaj
Titlul subiectului:

cred ca vreo 3 grade ( presupun ca la masurari sunt 0 ) in jos pe altitudine si foarte putin spre dreapta
in zilele urmatoare daca o sa mai prind o ora cu cer senin o sa incer sa fac niste masuratori, de nu weekend-ul viitor ca sunt liber

le: i-am dat sa ma duca in repetate randuri pe la Vega la Deneb si mi s-a parut ca a pastrat cam aceasi distanta eronata, dar cand i-am dat Phad distanta s-a marit. repet, sper sa am ocazia sa fac mai multe teste saptamana ce urmeaza
Sus
2SKY
Membru
Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012

MesajTrimis: 18 Mai 2014 22:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu are cumva setari ora , loc observatie , ... Nu poate fi altceva la asa soft .
Sus
crissgab
Membru
Membru

MesajTrimis: 18 Mai 2014 23:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

nu, i-am bagat coordonatele precise de unde stau iar ora a fost cu o eroare de maxim 15 secunde. Banuiesc sa nu fie de la mecanism ca am avut ceva probleme cu el cand l-am cumparat si l-am bagat la un service unde l-au fixat ( a avut o rotita sarita ) - insa si acum are o mica intarziere cand il controlez manual. Pe la mijlocul saptamanii sper sa pot face mai multe teste daca cerul imi permite, din pacate nu o sa am la dispozitie decat 1-1,5 ore pana la stingere ... pana acum 2-3 ani ma duceam la munca si cu 2-3 ore de somn, acum nu prea mai rezist nici cu 6-7 Laughing
Sus
crissgab
Membru
Membru

MesajTrimis: 20 Iul 2014 02:38 Download mesaj
Titlul subiectului:

un mic update - acum ca's in concediu am avut mai mult timp sa-l manevrez. obisnuiam sa pun tripodul la cumpana apoi sa-i pun montura si iar mici reglaje sa ajunga la nivel ( sau in zilele lenese nu le mai separam si incercam sa-l pun la nivel cu totul montat). Problema a fost de la capacul de la baterii care nu e perfect plat fiind putin ridicat intr-o parte, prin urmare ori de cate ori incercam sa-i fac mici reglaje cu montura pusa nu facem altceva decat sa-l inclin cu cateva grade. Acum ii scot capacelul si pun cumpana pe frama monturii si rezultatul e cu mult imbunatatit.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   DIY / ATM / Reparatii

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum