| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 242341 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2821 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: jackmarvia689 |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Harap Alb Membru

Data inscrierii: 27 Aug 2013 Mesaje: 10
Motto: Luke? Luuuke... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 27 Aug 2013 14:48 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Newtonian Bresser Messier (Meade) 6" / 1200 pe LXD75 GO |
|
|
|
Vând Telescopul împreună cu montura deoarece am trecut la Celestron (C9.25 pe Advanced CG5GT). Configurația a fost cumpărată în 2010 și folosită cca. 20 de ori pe an. Prin folosire vreau să spun atât amplasarea pe terasă cât și ieșit în natură nepoluată luminos.
Sunt un începăreț în ale astronomiei, dar m-am bucurat mult de ceea ce mi-a oferit acest sistem Bresser Messier, chiar dacă i-am găsit limitele destul de rapid. Neavând înclinații tehnice, nu i-am adus modificări, nici telescopului, nici monturii Goto.
Așadar:
Tubul
- este un Newtonian similar cu acesta:http://www.astroshop.ro/bresser-telescop-n...ta/p,14197, evident model un pic mai vechi. Diferă luneta de căutare un pic. Calitate decentă a opticii, focuserul este unul destul de ok, dar nu extraordinar de fin. Foarte ok de transportat (încape complet în Polo/Sandero pe bancheta din spate)
- 150 / 1200
- Senzațional pentru planete și lună, am fost foarte mulțumit.
- Necesită colimare
- Are câteva semne de uzură inerentă de la inelele de prindere
- Sistem de prindere pe montură de tip Vixen (compatibil cu mai toate monturile ecuatoriale comerciale uzuale).
- Luneta de căutare are reticulul cu cruce iluminată roșu (trebuie schimbată bateria), foarte util! Unul din șurubelele de teflon pentru rigidizarea lunetei a avut o problemă și l-am pensionat, dar nu există probleme în ridigizarea lunetei și calibrarea cu tubul principal.
- N-a căzut, nu l-am bruscat, păstrat în permanență acoperit, n-a avut experiențe extreme de condens
Montura
- LXD75 cu sistem GOTO și Handcontrol Autostar de la Meade. Peste 40k obiecte în memorie. Tururi ghidate destul de cool, tip "Best of Tonight".
- Trepied foarte solid, din otel de 2 inch in diametru, similar cu Celestron CG5-GT. Acum că pot să le compar, LXD-ul pare chiar un piculeț mai bine închegat.
- Controller-ul Meade AUTOSTAR are o baza de date care poate fi upgradata online cu obiecte cosmice noi (respectiv sateliti, asteroizi si comete nou introduse de Meade), însă n-am făcut asta niciodată. Necesită un adaptor cablu RS232 - USB. Controllerul include o lanternă (LED) cu lumină roșie, incredibil de utilă.
- LXD75 include luneta polară gata montată și iluminata (trebuie schimbată bateria), spre deosebire de Celestron CG5-GT la care trebuie cumparata separat. Pentru aliniere foarte bună, am folosit-o întotdeauna.
- include un sistem pt. baterii care iti permite sa o folosesti oriunde, chiar departe de o priza. Bateriile standard (cele mai ieftine de la Carrefour) mi-au ajuns mai bine de 3 nopți.
- Sistem PEC (Periodic Error Correction) inclus (lipseste la Celestron) însă, sincer, montura în sine nu este suficient de rigidă/exactă pentru astrofotografie cu expuneri mai lungi de 30 - 40 sec.
- 2 rulmenți pe fiecare axă, ceea ce este un punct forte al acestei monturi. DAR: montura a dezvoltat în timp un joc sesizabil pe ambele axe. La grossismente foarte mari este deranjant. Partea bună este că dacă aveți un pic de curaj și brico-voință, montura se poate "tuna" destul de ușor. Există tutoriale grămadă pentru LXD75 pe net pentru reglarea melcilor și eliminarea definitivă a jocului.
- are o functie de "Silent Slew" care ii reduce considerabil zgomotul in timpul functionarii GOTO. Foarte practic dacă veți folosi telescopul de pe terasă sau curte mică cu vecini mulți și supărați.
- Precizia GOTO: vă spun sincer: nu este fabuloasă. Dacă alinierea este făcută cum trebuie (3 stele, minimă aliniere polară) plasează obiectul în căutător și în ocularul de 30mm fără probleme, dar când folosești 15mm sau 10mm sunt probleme. Câteodată trebuie să cauți obiectul suplimentar față de plasarea GOTO, dar pentru asta are o funcție foarte practică de căutare lentă automată (practic montura se mișcă foarte lent în cercuri concentrice crescânde până când găsiți obiectul. A trebuit să folosesc asta la obiectele deepsky.
- Tracking-ul este foarte bun, insuficient însă pentru astrofotografie de performanță
- Ușor de transportat, asamblat (greutățile)
- are un Tray foarte practic în care se pot așeza ocularele e care le folosiți în timpul sesiunii de observații.
- are semne de uzură inerente utilizării. Nimic spart, zgâriat sau deformat.
Pentru cei amatori, ca mine, iată ce le răspund la întrebarea "Ce vezi cu el?":
- Planete, Soare, Lună - absolut superb Jupiter, Saturn, un pic de Marte, Venus. Planetele mai îndepărtate se văd ca și stele, fără a avea discul definit.
- roiuri stelare - superb, frumoase, bine rezolvate, ușor de găsit și de privit
- nebuloase planetare - se văd frumos doar dacă priviți din locuri nepoluate fotonic. Cele mari (Orion) se văd de oriunde, dar cele subtile (Little dumbell, Ring Nebula) le vedeți doar cu cer întunecat, fără Mall-uri în apropiere.
- Magnitudinea practică la care pot spune că poți vedea frumos este undeva la 8. Grossimentul maxim pe care l-am folosit a fost cu ocularul de 5mm sau cu cel de 10 cu un Barlow 2x.
Detalii și un review despre LXD75 găsiți pe-aici: http://www.cloudynights.com/documents/lxd75.pdf
Detalii tehnice pe telescopes.com: http://www.telescopes.com/telescope-access...odonly.cfm
PREȚ PENTRU TUB + MONTURĂ + Ocular Plössl de 25mm: 1.700,- RON
De luat din București, nu ofer transport, fără garanție.
Colectia de poze:
https://plus.google.com/photos/10696470955...xqrs_dqXOA
|
|
| Sus |
|
 |
Harap Alb Membru

|
Trimis: 29 Aug 2013 11:35 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Foto suplimentar |
|
|
|
In afara de colectia postata prin link anterior, atasez si o foto direct pe forum. Inclusiv cateva imagini facute cu telescopul si un DSLR Nikon la diferite grossismente. Planetele sunt făcute cu un singur cadru, deci nu cu registax. Imaginile sunt foarte amatoricești și sunt trecute prin Photoshop doar pentru ajustare contrast, despeckle și 2-3 curbe. Dar pot da o impresie frumoasă despre configurația pe care o ofer.
Bresser Messier (Meade) N150 / 1200 + LXD75 GOTO + Plössl 25mm = 1.700,- RON
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
650.9 kb |
| Vizualizat: |
de 8986 ori |

|
|
334.05 kb |
de 8986 ori |

|
|
12.01 kb |
de 8986 ori |

|
|
463.15 kb |
de 8986 ori |

|
|
13.53 kb |
de 8986 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Harap Alb Membru

|
Trimis: 03 Sep 2013 12:57 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Montura LXD75 s-a vândut! Mulțumesc cumpărătorului, s-o folosească cu spor, cer senin și erori periodice cât mai mici și rare
Rămâne în joc OTA Newton Meade (Bresser Messier) 150 / 1200, F8, optică foarte bună, inclusiv inele și bară de prindere tip Vixen inclusiv un ocular Plössl de 25mm.
Dar cred că voi face și un topic separat pentru tub.
Info despre tub și preț de nou aici: http://www.astroshop.eu/bresser-telescope-...ta/p,14197
Preț OTA, inclusiv luneta căutătoare, inele prindere și ocular Plössl: 700,- RON
| OTA Newton Meade (Bresser Messier) 150 / 1200, F8 |
|
123.2 kb |
de 8806 ori |

|
_________________ "Luke? Luuuke... "
C9.25, D90, CG5GT, R2-D2, C3PO, Baader Hyperion. |
|
| Sus |
|
 |
Harap Alb Membru

|
Trimis: 27 Oct 2013 14:50 Download mesaj |
|
|
|
Rămâne în joc OTA Newton Meade (Bresser Messier) 150 / 1200, F8, optică foarte bună, inclusiv inele și bară de prindere tip Vixen inclusiv un ocular Plössl de 25mm.
Info despre tub și preț de nou aici: http://www.astroshop.eu/bresser-telescope-...ta/p,14197
Preț OTA, inclusiv luneta căutătoare, inele prindere și ocular Plössl: 700,- RON
Alte detalii
- este un Newtonian similar cu acesta: http://www.astroshop.eu/bresser-telescope-...ta/p,14197, evident model un pic mai vechi. Diferă luneta de căutare un pic. Calitate decentă a opticii, focuserul este unul destul de ok, dar nu extraordinar de fin. Foarte ok de transportat (încape complet în Polo/Sandero pe bancheta din spate)
- 150 / 1200
- Senzațional pentru planete și lună, am fost foarte mulțumit.
- Necesită colimare
- Are câteva semne de uzură inerentă de la inelele de prindere
- Sistem de prindere pe montură de tip Vixen (compatibil cu mai toate monturile ecuatoriale comerciale uzuale).
- Luneta de căutare are reticulul cu cruce iluminată roșu (trebuie schimbată bateria), foarte util! Unul din șurubelele de teflon pentru rigidizarea lunetei a avut o problemă și l-am pensionat, dar nu există probleme în ridigizarea lunetei și calibrarea cu tubul principal.
- N-a căzut, nu l-am bruscat, păstrat în permanență acoperit, n-a avut experiențe extreme de condens
|
| Sus |
|
 |
Harap Alb Membru

|
Trimis: 22 Mar 2014 14:23 Download mesaj |
|
|
|
Just an UPdate. Oferta este inca valabila. 700,- RON. E un pret fain de tot pentru un instrument foarte bun.
|
| Sus |
|
 |
Harap Alb Membru

|
Trimis: 20 Feb 2016 14:09 Download mesaj |
|
|
|
!! PRET NOU !!
N-am mai actualizat de mult... OTA este inca disponibil, a fost mentinut in stare perfecta, ferit de praf si fara mutari/miscari. A stat cuminte, protejat de husa plus folie la temperatura camerei (nu l-am tinut prin garaj). L-am mai folosit de cateva ori, e impecabil, probabil insa ca noul proprietar va vrea sa-l colimeze.
Trebuie sa scap de el fiindca urmeaza sa ma mut.
PRET NOU: 450 RON
Thnx.
|
|
| Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 02 Mar 2016 23:55 Download mesaj |
|
|
|
| Ai PM , sint interesat de telescop mersi .
|
|
| Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 05 Mar 2016 01:43 Download mesaj |
|
|
|
| Ai PM , ..... daca te rasgindesti cumva si trimiti si in afara Bucurestiului . mersi
|
|
| Sus |
|
 |
mik1976 Membru

Data inscrierii: 26 Apr 2009 Mesaje: 42
|
Trimis: 05 Mar 2016 10:30 Download mesaj |
| Titlul subiectului: ai pm |
|
|
|
salut
ai pm
|
|
| Sus |
|
 |
Bogdan.c Membru

Data inscrierii: 21 Apr 2016 Mesaje: 1
|
Trimis: 24 Apr 2016 13:18 Download mesaj |
| Titlul subiectului: pm |
|
|
|
Va salut,
Aveti PM
|
|
| Sus |
|
 |
icetheone Membru

Data inscrierii: 10 Iun 2010 Mesaje: 49
|
Trimis: 01 Iun 2016 19:38 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Newtonian Bresser Messier (Meade) 6" / 1200 pe LXD75 GO |
|
|
|
Salut,
Daca se demonteaza optica si se ambaleaza separat nu ar trebuii sa fie probeme cu transportul...
Doar ca sugestie.
|
|
| Sus |
|
 |
Wanderer Membru

Data inscrierii: 05 Iun 2016 Mesaje: 37
|
Trimis: 06 Iun 2016 22:24 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salut |
|
|
|
| Mai este valabila oferta?
|
|
| Sus |
|
 |
Harap Alb Membru

|
Trimis: 08 Iun 2016 20:45 Download mesaj |
|
|
|
Sorry guys, am fost foarte non responsive si imi cer scuze. Telescopul l-am dat akm cca. 2 saptamani. Multumesc cumparatorului!
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|