| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
afaco Membru

Data inscrierii: 14 Iul 2013 Mesaje: 21
|
Trimis: 13 Mar 2014 21:54 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Skywatcher vs GSO |
|
|
|
Buna ziua. Am un telescop newton Skywatcher 150 / 750 EQ3-2 si as vrea sa cumpar un telescop mai mare si mai simplu de utilizat si transportat. M-am oprit asupra urmatoarelor doua:
Skywatcher http://teleskopy.pl/product_info.php?curre...BSON_Pyrex
GSO http://teleskopy.pl/product_info.php?cPath..._lustra%29
Daca ma puteti lamuri care dintre cele doua merita mai mult si motivele alegerii.
In principiu am constatat ca GSO are oculare mai de calitate si oglinda din BK7 cu ventilator si Skywatcher oculare mai slabute si oglinda din pyrex fara ventilator. Mai sunt si alte diferente. Si preturile difera putin dupa cum se vede si calitatea putin mai mult. Vreau sa folosesc telescopul in special pentru observatii si nu pentru poze.
Am ales sa cumpar de acolo deoarece preturile sunt net inferioare celor din tara si transportul pana acasa posibil sa ma coste foarte putin sau deloc.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
PS Inclin spre GSO dar inca nu ma pot hotara intre BK7 si Pyrex |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 13 Mar 2014 23:50 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Re: Skywatcher vs GSO |
|
|
|
| afaco a scris: | | ..as vrea sa cumpar un telescop mai mare si mai simplu de utilizat si transportat... | Tubul de 250 e mai transportabil decat cel de 150?
Teoretic pyrexul e mai bun, dar in final imaginea e data de calitatea suprafetei oglinzilor, probabil sunt similare.
Dupa mine decizia intre ele nu ar trebui facuta in functie de oculare, oricum nu sunt extraordinare, dar nici de aruncat, depinde de pretentiile tale.
Ultima modificare efectuata de catre valy la 13 Mar 2014 23:54, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2163
|
|
| Sus |
|
 |
afaco Membru

|
Trimis: 14 Mar 2014 00:16 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
@valy Cand am spus mai transportabil nu m-am referit la greutate. E vorba de tipul monturii si de usurinta montarii la locul de observatie precum si de locul ocupat la depozitare (sufragerie) care este mai mic.
Nu cumpar in functie de oculare. A fost doar o observatie.
@auriga Am citit acest review. Dar nu am gasit inca nimic despre avantajele sau dezavantajele materialului oglinzii principale care sa ma convinga la care sa ma decid. BK7 sau Pyrex. Eu mi-am facut o idee dar as mai fi vrut niste pareri de la cunoscatori sau de la cei care au mai multe cunostinte decat am eu. Este vorba de diferenta de pret daca se merita sau nu si de performantele acestor materiale pe termen scurt dar mai ales pe termen lung. In rest am citit destul de mult despre cele doua instrumente si am o idee destul de clara despre diferentele dintre ele. Mai putin BK7 sau Pyrex. |
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2163
|
Trimis: 14 Mar 2014 01:02 Download mesaj |
|
|
|
BK7 se aclimatizeaza mai greu decat pyrex-ul. despre usurinta de prelucrare, calitatea materialelor folosite in China si rezultate in general ne poate informa dl. Stanescu.
Eu pot sa spun ca oglinda telescopului de 250mm este ok, mi-a permis in conditii de seeing foarte bun sa scad sub 1" la rezolvarea de duble. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
|
| Sus |
|
 |
afaco Membru

|
Trimis: 14 Mar 2014 01:35 Download mesaj |
|
|
|
@auriga Stiu ca se aclimatizeaza mai greu BK7. Dar are ajutor.
@valy Mersi pentru link. Am citit tot si cred ca m-am lamurit asupra a ceea ce aveam nedumeriri.
Cred ca voi cumpara GSO. Acum imi ramane sa mai astept putin poate mai prind o oferta. In ianuarie pretul la GSO a fost putin sub Skywatcher pentru o perioada (a fost la oferta). Multumesc mult pentru informatii. Acum ramane sa astept cu okii pe site-ul magazinului si pe forum. Nu este nici o graba. Inca odata multumesc pentru informatii.
PS. Daca mai apare la vanzare ca in ianuarie pe forum ceva asemanator la pret rezonabil poate fi si SH daca o sa fie in stare buna. |
|
| Sus |
|
 |
|