| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 242130 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2940 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: Ionuț Claudiu Po |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
flavius_tm Membru

Data inscrierii: 28 Ian 2014 Mesaje: 55
|
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7205
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2166
|
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 12 Mar 2014 11:06 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
| Depinde si ce focale folosesti, ce timpi de expunere, ce iso. |
|
| Sus |
|
 |
flavius_tm Membru

|
Trimis: 12 Mar 2014 11:40 Download mesaj |
|
|
|
| valy a scris: | | Depinde si ce focale folosesti, ce timpi de expunere, ce iso. |
Salut, in principiu, dupa cum am zis as vrea sa folosesc un Nikon D3100 cu o lentila de 18-55mm si alta de 70-300mm, deci sub 300 mm focala.
Ca si timpi de expunere, cat mai mari, de la 30 sec la 5 minute sau mai mult.
Camera suporta ISO de la 100 la 3200. Suporta si valori gen 6400 si 12800 dar sunt foarte zgomotoase. As vrea sa folosesc un ISO gen 400, 800 daca timpul de expunere e mare pentru a elimina din zgomot. _________________ Regards,
Flavius |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
Trimis: 13 Mar 2014 00:39 Download mesaj |
|
|
|
Ce am constatat e ca la rezolutia asta mare a senzorilor trebuie sa ai un tracking bun chiar si la focale mici, ~50mm de exemplu.
Un EQ5 nu e suficient de portabil, unde vrei sa il plimbi? |
|
| Sus |
|
 |
flavius_tm Membru

|
Trimis: 13 Mar 2014 01:44 Download mesaj |
|
|
|
Eu locuiesc în Timișoara, dar din motive de poluare luminoasă, am telescopul acasă la părinții mei într-o localitate rurală din județul Bihor. Nu am mașină încă, nu pentru că nu aș fi avut bani să-mi cumpăr, dar pentru că nu am considerat a-mi fi necesară, mergând acasă de vreo 3 ori pe an.
Inițial m-am gândit să-mi cumpăr un EQ6 Pro GoTo pentru Dobul 200/1200 ce îl am, dar ulterior m-am gândit că poate are mai mult sens să-mi iau un trepied eq cu tracking pt astrofoto pentru DSLR și să folosesc focale de până la 300 în loc de 1200.
Focala de 1200 e mult prea narrow. Nu poți face wide angle astrofoto cu așa ceva, nici nu încap în cadru bine multe dintre chestiile interesante de pe cer care sunt relativ mari.
Trepiedul și DSLR-ul l-aș putea folosi și la ai mei și dacă aș pleca undeva la munte fiind ușor de transportat și montat și putând fi folosit de la Milky Way shots la 18 mm până la closeup la M31, M33, M42, M45 etc, la 300 mm. _________________ Regards,
Flavius |
|
| Sus |
|
 |
flavius_tm Membru

|
Trimis: 24 Mar 2014 16:34 Download mesaj |
|
|
|
Daca intereseaza pe cineva, pana la urma am luat un EQ5 second hand cu motoare pe ambele axe si il voi folosi cu un Nikon D3100 body si obiectiv telefoto 70-300 Nikon pentru astrofoto. _________________ Regards,
Flavius |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|