Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
028.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241654
Numar de utilizatori inregistrati: 2933
Cel mai nou utilizator inregistrat: Vict0r
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Sfat achizitie binoclu

Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
dns7ate
Membru
Membru

Data inscrierii: 26 Oct 2012

MesajTrimis: 13 Feb 2014 16:45 Download mesaj
Titlul subiectului: Sfat achizitie binoclu
Raspunde cu citat (quote)

Salut, ma puteti ajuta sa-mi spuneti care sunt diferentele dintre aceste doua modele de binocluri?
Care dintre cele doua credeti ca este mai bun?
Multumesc

http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=TS1570LE
TS (Teleskop Service) 15x70 Full broadband multicoating

http://www.instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=CE71009
Binoclu CELESTRON SkyMaster 15X70 Multi-coated

Ultima modificare efectuata de catre dns7ate la 13 Feb 2014 18:57, modificat de 1 data in total
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2013

MesajTrimis: 13 Feb 2014 22:42 Download mesaj
Titlul subiectului:

Este mai bun TS ul. Pentru ca are strat FMC ... dar si pretul este mai mare. Tu decizi daca ai nevoie de acel procent in plus la "calitate" ... pentru ca amandoua sunt bune oricum. Eu am celestron ul si sunt multumit de el. Am testat si TS ul atunci cand am cumparat celestron ul si ce pot sa iti spun este ca are nuanta imaginii mai "rece" iar celestronul "calda" ( spre galben ). Nu este deranjant niciunul dintre ele din punctul asta de vedere.

Edit: Si eu tot la magazinul domnului Alexandru Costescu am fost si le am testat si am achizitionat in cele din urma Celestron ul. Este un om de incredere si cu vaste cunostinte in domeniu.
Sus
needweed
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011

MesajTrimis: 14 Feb 2014 13:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ts e o firma buna dar nu cred ca exista diferente intre cele doua, amandoua sunt dubleturi, poate straturile antireflex fac o diferenta minora in adunarea luminii, la banii aia deja cumper bresserul 20x80 care are si adaptor incorporat
Sus
dns7ate
Membru
Membru

MesajTrimis: 17 Feb 2014 13:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

care sunt diferentele de calitate intre cele doua modele mai sus mentionate
ma refer la rezistenta in timp, decolimare , calitatea materialului
ce alte firme imi puteti recomanda pentru binocluri de calitate inafara de Celestron si TS
ma intereseaza un binoclu pentru astonomie cu apertura intre 60 si 70mm
multumesc
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 17 Feb 2014 14:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

dns7ate a scris:
care sunt diferentele de calitate intre cele doua modele mai sus mentionate
ma refer la rezistenta in timp, decolimare , calitatea materialului
ce alte firme imi puteti recomanda pentru binocluri de calitate inafara de Celestron si TS
ma intereseaza un binoclu pentru astonomie cu apertura intre 60 si 70mm
multumesc

Cu rezistenta in timp si decolimarea nu o sa ai probleme atat timp cat ai grija de instrument. Daca nu va suferi socuri atunci nu ai probleme cu decolimarea. Cat despre calitatea materialului ... sunt similare. Nici mecanica nu cred ca este diferita ... in general daca pretu este apropiat atunci si calitatea este aceeasi. Alta firma care pot spune ca face binocluri bune este Bresser. Fapt comfirmat si de un coleg de aici (sternchen) ... care chiar are asa ceva. In schimb Bresser nu produce binoclu (cu grosisment fix) de 70mm. Doar de 60 si 80. Banuiesc ca deja stii ca majoritatea recomanda binocluri cu grosisment fix ... din mai multe motive. Bresserul Spezial-Saturn 20x60 este in schimb mai scump decat cele doua mentionate de tine. Celestronul 15x70 e best buy peste tot. A cam monopolizat categoria de 70.
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 17 Feb 2014 14:52 Download mesaj
Titlul subiectului:

Bresser e o firma buna in domeniul binoclurilor.
Tentat de pretul accesibil,de faptul ca mai voiam cateva accesorii bresser/meade,consderate de mine calitative si de faptul ca anul trecut nu trebuia sa platesc transportul spre austria(intre timp politica s-a schimbat),am achizitionat 16*50 bresser,care la 50euro e un binoclu f bun la terestru si astro.Dar la astro e bine sa ai o apertura mai mare.Cel mai bun ar fi probabil bresserul 20*80 dar ai nevoie de stativ.
Sau Orion 15*70,care se zice ca ar fi la fel cu Celestron,Omegon etc.deoarece sunt fabricate in China.Dar poate merita incercat..stiu ca am mai zis de orion,dar are cam acelas pret ca celelalte.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 17 Feb 2014 15:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

"Full broadband multicoating" NU inseamna FMC (Fully MultiCoated).
Din acest punct de vedere sunt la fel ... "multicoating" se face tocmai pentru "full broadband". Wink
Mars Boy a scris:
Este mai bun TS ul. Pentru ca are strat FMC ...
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 17 Feb 2014 16:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

nobody a scris:
"Full broadband multicoating" NU inseamna FMC (Fully MultiCoated).
Din acest punct de vedere sunt la fel ... "multicoating" se face tocmai pentru "full broadband". Wink
Mars Boy a scris:
Este mai bun TS ul. Pentru ca are strat FMC ...

-fully coated: all air-to-glass surfaces are anti-reflective coated with a single-layer coating. Plastic lenses, however, if used, may not be coated.
-multi-coated: one or more surfaces have anti-reflective multi-layer coatings.
-fully multi-coated: all air-to-glass surfaces are anti-reflective multi-layer coated

Nu stiu daca ai avut ocazia sa testezi/utilizezi un Ts 15x70 ... dar vreau sa te anunt ca este FMC pentru ca are strat multi si pe oculare. Pe cand Celestronul este doar MC pentru ca are blue pe oculare. Sursa suplimentara ( citeste la sectiunea din dreapta pozei cu ocularele binoclului ): http://www.teleskop-express.de/shop/produc...etung.html

Stima.
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 17 Feb 2014 16:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vezi ca mai ai suprafete aer-sticla si pe interior, in special prismele. Daca le-ai verificat si pe alea atunci poti zice ca este FMC.

Din pacate, am vazut destule binocluri chinezesti care se lauda cu "full broadband multicoating", la care ocularele si obiectivele sunt (discutabil) FMC, mai putin prismele. De ce ? Pentru ca este mult mai scump sa acoperi si prismele ...
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 17 Feb 2014 17:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

nobody a scris:
Vezi ca mai ai suprafete aer-sticla si pe interior, in special prismele. Daca le-ai verificat si pe alea atunci poti zice ca este FMC.

Din pacate, am vazut destule binocluri chinezesti care se lauda cu "full broadband multicoating", la care ocularele si obiectivele sunt (discutabil) FMC, mai putin prismele. De ce ? Pentru ca este mult mai scump sa acoperi si prismele ...

Asa e ... orice chestie in plus e mai scumpa. Evident ca nu am desfacut binoclul dar daca TS ne zice pe site ul lor ca "For the 15x70 LE we have chosen an excellent multi-coating on all glass to air surfaces." atunci trebuie sa ii credem. Daca nu pe producatori atunci pe cine ? Din ce spun ei ( si stiind care e criteriu pentru a fi numit un binoclu ca fiind FMC ) rezulta ca e FMC. Nu cred ca plusul de ~80 ron la pret mai era daca era doar MC.

Ultima modificare efectuata de catre Mars Boy la 17 Feb 2014 17:04, modificat de 1 data in total
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 17 Feb 2014 17:04 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pana la urma mai mult sau mai putin FMC nu e chiar tragedie.
Mai important e calitatea prelucrarii suprafelor optice,care e posibil sa fie cam la fel din cauza pretului apropiat,diferenta facandu-se doar la acoperirile antireflex,care nu e foarte semnificativa vis a vis de calitate.
Sus
Mars Boy
Membru
Membru

MesajTrimis: 17 Feb 2014 17:11 Download mesaj
Titlul subiectului:

sternchen a scris:
Pana la urma mai mult sau mai putin FMC nu e chiar tragedie.
Mai important e calitatea prelucrarii suprafelor optice,care e posibil sa fie cam la fel din cauza pretului apropiat,diferenta facandu-se doar la acoperirile antireflex,care nu e foarte semnificativa vis a vis de calitate.

Subscriu la tot. Very Happy Poate la DSO sa conteze ( putin ) ... ca la restul nu cred ca se vor vedea diferente. Chiar domnul Costescu mi a comfirmat cand am cumparat Celestronul ... ca singura diferenta este stratul de pe oculare care e mai bun la TS. Iar atunci cand am luat eu Celestronul costa 400 ron nu 430. Ba mai mult ... craciunul care a urmat l a scazut la 350 !! Atunci cred ca nimeni nu mai avea probleme in alegerea dintre cele doua. Very Happy
Sus
needweed
Membru
Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011

MesajTrimis: 17 Feb 2014 19:49 Download mesaj
Titlul subiectului:

mai este omegonul 15x70 care este un binoclu ieftin si foarte ok la banii lui
Sus
Daniel Simion
Membru
Membru

Data inscrierii: 22 Ian 2012

MesajTrimis: 11 Mar 2014 23:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Eu nu inteleg la Omegon (15x70) de ce pe site-uri scrie ca este MC iar pe el scrie FMC, pana la urma cum este?
Sus
dns7ate
Membru
Membru

MesajTrimis: 16 Mar 2014 15:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

a testat cineva acest binoclu? celestron cavalry 15x70 http://www.skywatcher.ro/BinoCel/cavalry.htm

cat timp isi pastreaza colimarea aceste binocluri care sunt facute din plastic, imi poate recomanda cineva un binoclu pentru astonomie cu apertura intre 50-70mm care sa isi pastreze colimarea cat mai mult timp la un buget de maxim 800 ron
multumesc
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina 1, 2  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact