Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233875 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9694
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Ian 2014 02:40 Download mesaj |
Titlul subiectului: A murit John Dobson |
|
|
|
Eveniment Calendar: Ianuarie 15, 2014 A murit John Dobson, cel care a popularizat montura alt-azimutală care îi poartă numele și a făcut posibil accesul amatorilor la telescoape relativ ieftine, a popularizat astronomia prin "side-walk astronomy" astfel că mișcarea de amatori a luat amploare.
Călătorie liniștită printre stele!  _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
Kirk Spock Membru

Data inscrierii: 29 Noi 2013 Mesaje: 197
Motto: "Let's see what's out there." Localitate: SF
|
Trimis: 16 Ian 2014 09:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Interesanta viata a avut. S-a nascut in China, in tinerete a fost intai ateu convins, apoi calugar, a trait 98 de ani... _________________ Brightest S stars with declination: -1.46 Sirius -17° -0.74 Canopus -53° -0.27 Alpha Centauri -61°
Brightest N stars with declination: -0.05 Arcturus +19° +0.03 Vega +39° +0.08 Capella +46° (All-season Triangle) |
|
Sus |
|
 |
Istrati Cristian Membru

Data inscrierii: 28 Dec 2013 Mesaje: 45
|
Trimis: 16 Ian 2014 12:47 Download mesaj |
Titlul subiectului: Dobson |
|
|
|
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. _________________ Clear sky |
|
Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6849
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16 Ian 2014 13:20 Download mesaj |
|
|
|
Dumnezeu sa-l plimbe printre stele, si sa-i rasplateasca binele pe care l-a facut. _________________ Dragos N |
|
Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Moderator

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3624
|
Trimis: 16 Ian 2014 13:40 Download mesaj |
|
|
|
Pastram un moment de reculegere atat putem face
Toti stam la o coada scurta sau lunga si ne vine randul sa predam viata iar corpul material la reciclare . |
|
Sus |
|
 |
aandrei Membru

Data inscrierii: 10 Ian 2013 Mesaje: 494
Motto: Inteligenta si viata sunt proprietati fundamentale ale materiei. Localitate: Constanta
|
Trimis: 16 Ian 2014 14:28 Download mesaj |
|
|
|
Omul poate fi o "cauza fara cauza" in timp ce animalele doar reactioneaza la mediu. Dobson a reusit sa modifice lumea - si eu folosesc inventia lui - sa devina o "uncaused cause", ceea ce este un lucru FOARTE rar.
In ceea ce priveste analogia cu statul la coada, unii asociaza fenomenul mai mult cu urcatul (sau coboratul) treptelor pe o scara. Daca masinile nu s-ar strica niciodata, probabil ca acum am conduce cu totii cate un "Ford T" de culoare neagra. Privind in jur vedem ca "reciclarea" produce, de fapt, modele din ce in ce mai performante, atat in cazul masinilor cat si in cazul fiintelor vii. "Imbunatatirea" implica faptul ca nu se distruge totul, ceva se pastreaza, altfel am ramane perpetuu pe prima trapta.
Exemplul lui poate fi un indemn: sa fim o cauza, nu un efect.
Dobsonian 254 mm
Dobsonian 76 mm _________________ Newtonian Dobson Capella 10", F 4,7 |
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 16 Ian 2014 17:03 Download mesaj |
|
|
|
Să-i păstrăm o pioasă amintire, numele monturii sale a devenit substantiv comun. _________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
Procyon Membru

Data inscrierii: 25 Ian 2013 Mesaje: 285
|
Trimis: 16 Ian 2014 22:54 Download mesaj |
|
|
|
Dumnezeu sa il ierte !
Off: Vad ca mesajul meu anterior a fost sters  _________________ Stoian Andrei-Marian |
|
Sus |
|
 |
Mircea Pteancu Moderator

Data inscrierii: 12 Feb 2008 Mesaje: 9514
Motto: ''OBSERVO ERGO SUM'' Localitate: Arad
|
Trimis: 16 Ian 2014 23:50 Download mesaj |
|
|
|
Trist dar inevitabil.
“Deșertăciuni sunt toate cele omenești câte nu rămân după moarte! Nu merge cu noi bogăția, nu ne însoțește mărirea, căci venind moartea, toate acestea pier.''
“Adusu-mi-am aminte de proorocul ce strigă: eu sunt pământ și cenușă; și iarăși m-am uitat în morminte și am văzut oase goale și am zis: oare, cine este împăratul sau ostașul, bogatul sau săracul, dreptul sau păcătosul?”
Desi cea mai cunoscuta, montura de telescop care-i poarta numele lui , este si cea mica contributie a lui John Dobson in Astronomie.
John Dobson a fost insasi icoana vie a Astronomiei populare,denumita de el ''Sidewalk Astronomy''.
Ma bucur ca atins de adierea spiritului sau am luat parte la cateva dintre actiunile sale numite International Sidewalk Astronomy Night.
Voi pastra in inima amintirea lui.
Desi am eu destule de ale mele ,am sa-mi amintesc de el si am sa-l pomenesc in rugaciunile mele.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Mircea _________________ http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
Dotare: reflectoare, lunete, cateva binocluri si un catadioptric. |
|
Sus |
|
 |
CUBIX Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2013 Mesaje: 326
|
Trimis: 17 Ian 2014 01:09 Download mesaj |
|
|
|
Dumnezeu sa-l odihneasca! |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 17 Ian 2014 02:37 Download mesaj |
|
|
|
Daca e chinez , Budist , ateu , tot aia este au dumnezeul lor , pentu omenire a picat o stea . A murit Dobson traiasca Dobson . Cred ca in fata lui Dumnezeu , Dobson nu prea are nevoie de ajutorul nostru . 98 este mai mult decit o viata . |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|