Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2285
|
Trimis: 04 Ian 2014 20:20 Download mesaj |
Titlul subiectului: Quadrantide 2014 |
|
|
|
Aseara a fost maximul curentului de meteori quadrantide. Cu aceasta ocazia am iesit pana la Sinaia (cota 1000) sa pot observa fenomenul dintr-o zona unde nu erau nori. Ceea ce vedeti in imagini sunt cativa meteori care apartin acestui curent.
Mai multe detalii tehnice gasiti pe: http://www.astrosnake.com/gallery/meteors/quadrantids_2014.htm
Descriere: |
|
Marime fisier: |
508.16 kb |
Vizualizat: |
de 3300 ori |

|
|
339.68 kb |
de 3300 ori |

|
|
614.29 kb |
de 3300 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Sarrah Membru

Data inscrierii: 08 Dec 2013 Mesaje: 362
|
Trimis: 04 Ian 2014 20:46 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Pai stai un pic, nu ne spui si noua cati ai vazut, ce culoare aveau, cam cat de lungi erau darele, cam la ce interval se observa unul, si ce ne mai poti spune, multumim frumos oricum pentru imagini.
|
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 05 Ian 2014 00:39 Download mesaj |
|
|
|
Cu toate ca se zice ca e unul din cei mai importanti curenti nu am vazut vreunul . Se sti ca meteorii nu sint foarte luminosi si intradevar vad ca vin din nord dar e nordul sistemului solar asta e . Ma intereseaza daca vizual ai vazut vreunul ?. Felicitari .
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 05 Ian 2014 01:01 Download mesaj |
|
|
|
Vizual am vazut cam 40-50 intr-un interval de 8 ore. Eu nu am facut observatii vizuale dar Valentin Grigore (care a fost cu mine si a facut observatii vizuale) a estimat cam 1 la 2 minute.
Normal ca erau foarte lungi fiindca radiantul a fost destul de jos iar ca stralucire au fost destul de slabi. Foarte putini mai stralucitori de 0.
Toti cei din imagini sunt quadrantide.
Spor!
|
|
Sus |
|
 |
Sarrah Membru

|
Trimis: 05 Ian 2014 10:51 Download mesaj |
|
|
|
Fie si unul la 10 minute mi se pare un ritm bun.
Am stat odata mai mult de o ora la nu stiu ce curent faimos si am vazut exact zero meteori.
Odata unii erau mici, abia se aprindeau, rosiatici si, evident, scurti.
Am vazut insa unul odata cu totul intamplator exact spre nord, albastrui, stralucitor si lung, dar cu mare viteza. A fost iute ca un fulger. Superb.
Am auzit ca a fost nu stiu in ce an o ploaie mare, cerul era brazdat de cativa meteori pe minut, la noi aici.
Cu magnitudinea m-ai bagat in ceata....
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 05 Ian 2014 16:37 Download mesaj |
|
|
|
Magnitudine = stralucire, de la 0 spre pozitiv scadem in stralucire iar de la 0 spre negativ crestem in stralucire.
Ex: -1>0>1
Spor!
|
|
Sus |
|
 |
Sarrah Membru

|
Trimis: 05 Ian 2014 16:43 Download mesaj |
|
|
|
Am vederea buna, am fost recent la control, am citit la aparat cele mai mici cifre la care m-am incurcat la 6 si 8, dar am vederea buna, inclusiv testul pentru vedere nocturna.(nu port ochelari)
La ce magnitudine ar fi limita vizibilitatii cu ochiul liber pentru o stea, sa imi fac o idee?
Luna plina cam ce magnitudine are?
Multumesc frumos!
|
|
Sus |
|
 |
Catalin Paduraru Membru

|
Trimis: 05 Ian 2014 17:28 Download mesaj |
|
|
|
Cineva tanar cu retina "proaspata" poate sa vada cu ochiul liber pana la 7 chiar 7.5. Luna plina are cam -13.
Spor!
|
|
Sus |
|
 |
|