Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 237197 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2888 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Claudiu Simion |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1320 la data de Joi Oct 09, 2025 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
lentilozaur Membru

Data inscrierii: 13 Aug 2009 Mesaje: 741
|
Trimis: 26 Noi 2013 16:43 Download mesaj |
Titlul subiectului: Luneta terestra "Baigish" |
|
|
|
Vand luneta terestra sovietica ZT8-24x40M produsa de KOMZ. Este varianta originala si nu una dintre copiile chinezesti care au invadat Internetul. Stare buna, fara urme de utilizare cu capace si toc din piele sintetica. Are o transmisie ridicata a luminii si da niste imagini excelente chiar comparabile cu instrumente mult mai scumpe. Pe marginea obiectivului exista o urma de 2mm lungime greu vizibila care nu stiu ce anume reprezinta, pare din fabricatie, si nu influenteaza imaginea in niciun fel. Husa de piele are o cusatura slabita. Instrumentul este mai mult decat portabil la 0.6kg si permite montarea pe orice trepied foto. Distanta pupilara generoasa de 24mm. Focusul si zoom-ul merg perfect. Detalii tehnice pe http://www.baigish.ru/en/cat/z/telescope_zt824x40m/ Pret 300RON + transport. Revin cu imagini daca este cazul. |
|
Sus |
|
 |
Matrixul Membru

Data inscrierii: 17 Iun 2012 Mesaje: 420
|
|
Sus |
|
 |
lentilozaur Membru

|
Trimis: 26 Noi 2013 21:23 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Telescopul este cel din linkul dat de mine si o sa-ti explic de ce spun asta. Din cate mi-am dat seama chinezii au inceput sa fabrice acest instrument precum si alte produse denumite generic "Baigish" in diverse variante si in plus sa scrie in ultima vreme pe ele "Made in Russia". Il gasesti pe Internet incepand de la 90-100$ insa toate sunt evident fake-uri. De asemenea vei gasi la chinezi binocluri "Baigish" cu configuratii care nu au fost produse niciodata de KOMZ. Se vand uneori noi, si la preturi de 100RON. Pentru cine nu are experienta si ochiul format sunt adevarate chilipiruri si am vazut pe net oameni incantati si review-uri pozitive la astfel de instrumente. Eu in titlu am pus "Baigish" intre ghilimele pentru ca astfel se numesc doar binoclurile produse de KOMZ, "bufnitele". Pe toate fake-urile nu vei gasi sigla KOMZ, de asemenea seriile si denumirea sunt scrise in tot felul de variante. Coatingul are o culoare stranie, uneori verde, cel original fiind purpuriu inchis. De asemenea variatia preturilor care pot merge pana la 400$ iti da de gandit. Sa nu mai spun ca unii chinezi ii spun si cate pot produce pe zi daca vrei o cantitate mai mare Nu stiu daca KOMZ are vreun amestec in asta insa este bine sa fiti atenti si sa va documentati cand cumparati produse din zona acestui brand.
Oricum intrumentul este momentan rezervat. |
|
Sus |
|
 |
lentilozaur Membru

|
Trimis: 28 Noi 2013 10:42 Download mesaj |
|
|
|
Luneta revine la vanzare. |
|
Sus |
|
 |
lentilozaur Membru

|
Trimis: 18 Dec 2013 13:39 Download mesaj |
|
|
|
Luneta se retrage de la vanzare. Topicul se poate inchide. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|