| Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
| Statistici forum |
| |
Numar total de mesaje in forum: 241741 |
| |
Numar de utilizatori inregistrati: 2934 |
| |
Cel mai nou utilizator inregistrat: iGotUSEO |
| |
|
| |
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026 |
| |
|
| |
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
| |
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
| Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
remus Membru

Data inscrierii: 23 Iul 2013 Mesaje: 52
|
Trimis: 06 Noi 2013 01:17 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Salut Marian.
Ai avut dreptate cu presupunerea ta, a fost ceva inclinat Focalizatoru Crayford, lam centrat dar nu am apucat sa fac un test din cauza norilor. |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 06 Noi 2013 14:17 Download mesaj |
|
|
|
Succes! _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
rabeir Membru

Data inscrierii: 16 Mai 2012 Mesaje: 410
Motto: Vires in numeris Localitate: Brasov
|
Trimis: 06 Noi 2013 18:13 Download mesaj |
|
|
|
remus, cum ai constatat inclinarea (presupun ca ti-ai confirmat printr-o masuratoare) si cum ai efectuat reglarea focalizatorului?
E posibil sa am si eu aceeasi problema (bine eu inca nu am corectorul) dar constat totusi diferente intre colturile imaginilor, la forma si marimea commei de la stele. Ma gandesc ca fiind un defect optic generat de parabolismul oglinzii principale, iar parabola e simetrica fata de centrul oglinzii... efectul sau trebuie sa fie egal la stele egal departate de centru.
Din cate am gasit eu despre abordarea acestei probleme metoda implica determinarea centrului de la gaura in care se monteaza focuserul, apoi determinarea punctului opus de pe tubul optic si colimarea focuserului cu un laser care sa cada pe acel punct. Aici intervin insa problemele cu metoda asta in lipsa unui focuser serios si a unor accesorii de fixare care sa permita de fiecare data exact aceeasi pozitie...
Seamana cu ce ai facut tu sau ai alta cale? |
|
| Sus |
|
 |
|
|
| |
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|