Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233860 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 22 Oct 2013 01:52 Download mesaj |
Titlul subiectului: Meteori 2013 Orionidele |
|
|
|
Am urmarit (calendarul evenimentelor) si spunea ca 21-22oct va fi maximul . Era sa si uit , alti spun ca 20-21 a fost maxim .Traim vedem , pina acum 0. |
|
Sus |
|
 |
cristiastronomie Membru

Data inscrierii: 15 Feb 2013 Mesaje: 62
|
Trimis: 22 Oct 2013 13:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Am vazut aseara una singura cam pe la 4-5 dimineata, din oras. Vizual a trecut cam intre centura si nebuloasa. Practic am vazut-o din nimereala. N-am mai stat dupa aia, ca oricum cu poluarea luminoasa a orasului poti sa stai toata noptea sa nu vezi nimic chiar si cand e maximul. |
|
Sus |
|
 |
keppler Membru

Data inscrierii: 29 Apr 2006 Mesaje: 113
|
Trimis: 22 Oct 2013 20:10 Download mesaj |
|
|
|
Si Luna a fost foarte suparatoare. Am dat raite pe afara de cateva ori in ambele nopti, dar nu am prins meteori. _________________ Andrei Juravle
Timisoara
http://www.astrovest.ro
http://www.antares.darksky.ro
http://www.flickr.com/photos/keppler/ |
|
Sus |
|
 |
aandrei Membru

Data inscrierii: 10 Ian 2013 Mesaje: 494
Motto: Inteligenta si viata sunt proprietati fundamentale ale materiei. Localitate: Constanta
|
Trimis: 28 Oct 2013 14:22 Download mesaj |
Titlul subiectului: Ce am vazut? |
|
|
|
Aseara am iesit pe la ora 19 ca sa fac ultimul pas, colimarea pe stea la un Maksutov SH. Am fost ocupat aproape numai cu colimarea si tot am vazut 5-6 meteoriti (?) care au lasat dara pe cer si vreo doi care pareau sa faca scantei... Sensul de deplasare aproximativ din S-SE spre N-NV.Unul dintre baietii mei m-a sunat pe la 18:10 sa ma intrebe ce a vazut pe cer si mi-a descris ceva asemanator.
Stie cineva sa-mi spuna, ce am vazut? Fac parte dintr-un curent periodic sau nu? _________________ Newtonian Dobson Capella 10", F 4,7 |
|
Sus |
|
 |
MrMxyzptlk Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2012 Mesaje: 745
|
Trimis: 28 Oct 2013 17:43 Download mesaj |
|
|
|
Si eu am observat o activitate sporita de meteoriti in ultimele zile, insa cele vazute de mine au parut sa fie Tauride ... acum nu sunt nici eu 100% sigur dar cele observate de mine erau mai lente decat sa spunem perseidele, si una a si urme pe cer, ceva tipic Tauridelor deci probabil ca am dreptate. _________________ SkyWatcher 150/750 EQ6-R; Oculare: Gold Line 6mm, Celestron Omni 32mm, 10mm, 25mm, GSO SuperView 30mm pe 2"; Filtre: Green #58A, ND 0.6, O-III Castell, Solar. CLS CCD; Barlow 2x, 3x; Canon 1100Da |
|
Sus |
|
 |
cmatei Membru

Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 28 Oct 2013 19:54 Download mesaj |
|
|
|
Ce ati observat voi pe cer au fost meteori. Cei 3 termeni usor de incurcat sunt meteoroid, meteor si meteorit, respectiv bucatica de roca ce intra in atmosfera, fenomenul optic asociat arderii ei in atmosfera si bucata care eventual mai ramane si ajunge pana jos pe Pamant. |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 28 Oct 2013 21:43 Download mesaj |
|
|
|
Si ca sa tineti minte mai bine, ganditi-va la ce inseamna SARM - Societatea Astronomica Romana de Meteori (nu de meteoriti). |
|
Sus |
|
 |
Erwin Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008 Mesaje: 9694
Motto: panta rhei Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 29 Oct 2013 09:29 Download mesaj |
|
|
|
Am uitat să raportez că în dimineața zilei de 20 octombrie prietenul meu care m-a dus în excursie la Poieni Strâmbu și Românești a văzut 2 meteori în timp ce eu reglam cassegrain-ul pentru observarea lui Jupiter. Luna era încă pe cer, dar la apus și zona unde a văzut meteorii era spre est, încă nu se lumina de ziuă. Seara le-am arătat M57 și Luna dar seeing-ul a fost foarte prost, am putut utiliza măriri mici în jur de 100x. Oricum oamenii de acolo au fost total încântați pentru că era prima oară când priveau printr-un telescop și au putut vedea o nebuloasă planetară și ceva cratere pe Lună. _________________ bino: 8x22, 7x42, 10x50, 10x80, spotting: 10x46, 20x60
Telescoape RFT70 F/4, 80/900, RFT 110 F/5.5, Meade 90 F/10, ED80 F/6
MTO-11CA 100/1000, Cass Clasic 8"F/15, dobson newt.158/1240 DH, 4"F/4.6
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|