Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
Trimis: 19 Aug 2013 16:13 Download mesaj |
Titlul subiectului: review omegon nightstar 15x70 |
|
|
|
Va scriu pe scurt despre acest binoclu daca cumva va intereseaza sa il cumparati,pretul este unul foarte bun pentru apertura aceasta.
Optica: este clara ,nu am putut observa aberatii, contrast si luminozitate foarte ridicata, vezi musculitele de la 40 metri si nervurile in frunze, insa pentru natura pe timp cu soare este cam puternic evident este un binoclu astro , fata de un 10x50 cu acest binoclu o sa vezi mult mai multe stele si roiuri pe cer
Mecanica: focusarea se face usor insa daca lasi greutatea binoclului pe ochi atunci focusarea se va deregla la fel de usor, daca il prinzi corect undeva la mijloc se poate folosi mult si bine din mana, greutatea lui este destul de usoara, pentru reglarea corecta a ocularului drept iti trebuie putina vreme, cel mai slab punct al binoclului sunt bratele din plastic si filetul,deci mare grija sa nu il scapati!
Descriere: |
|
Marime fisier: |
21.58 kb |
Vizualizat: |
de 4095 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012 Mesaje: 75
|
Trimis: 25 Aug 2013 06:12 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
interesant review...chiar intentionam sa achizitionez un asemenea binoclu (cand bugetul imi va permite), din ce am citit fiind practic acelasi ca si cele de la btc, ts si restul "chinezariilor" din aria asta de pret...totusi, asteptam un review mai detaliat dupa ce apuci sa mai observi cate ceva cu el...multumim si felicitari ptr. achizitie!!
|
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 27 Aug 2013 00:44 Download mesaj |
|
|
|
este fratele geaman al lui skymaster 15x70 de la celestron, doar ca acest brand este mai ieftin
|
|
Sus |
|
 |
Bogdan_RBF Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2012 Mesaje: 75
|
Trimis: 27 Aug 2013 15:41 Download mesaj |
|
|
|
da..asta stiam foarte bine...dar poate ca pe viitor ne mai impartasesti din experienta avuta cu acest model
|
|
Sus |
|
 |
m3k Membru

Data inscrierii: 05 Feb 2013 Mesaje: 232
|
Trimis: 27 Aug 2013 16:29 Download mesaj |
|
|
|
Eu am un SkyMaster 15x70 si pentru mine, la 1.5kg ale sale si 15x magnificare fara sa-l pun trepied noaptea nu prea am ce vedea. Tremura stelele si cand nu tremura ma dor mainile sa o tin ca sa nu tremure. Pe trepied e super, stelele sunt punctiforme pe aproape tot campul de 4.4grade iar contrastul e bun.
|
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1566
|
Trimis: 13 Sep 2013 09:59 Download mesaj |
|
|
|
Intrebare pentru needweed:
As vrea sa stiu ce culoare au straturile antirefelx pe oculare si obiective. Sunt toate albastre(indigo) sau sunt si albastre(indigo) si verzi ?
Multumesc !
|
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

|
Trimis: 06 Oct 2013 01:39 Download mesaj |
|
|
|
ocularele sunt verzi cu foarte putin violet , iar obiectivele sunt verzi mai deschis , am apucat sa vad cate ceva cu el, jupiter si satelitii, pleiades, andromeda, si multe alte roiuri, trebuie sa spun ca binoclul este excelent,imaginile sunt foarte foarte luminoase si clare, daca il tii in mana nu prea intelegi ce se intampla ,dar de cand l-am pus pe un trepied foto am ramas uimit
|
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1566
|
Trimis: 06 Oct 2013 18:55 Download mesaj |
|
|