Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 233971 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2834 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Despinarom |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
 |
Mesaje noi |
 |
Nu sunt mesaje noi |
 |
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
alex.tudorica Membru

Data inscrierii: 09 Iun 2011 Mesaje: 98
|
Trimis: 11 Sep 2013 14:39 Download mesaj |
Titlul subiectului: M33 |
|
|
|
Salut,
Saptamana trecuta am avut parte de cer senin, iar cum telescopul nostru a avut un upgrade recent (anume domul este acum automatizat, urmareste telescoppul), mi-am permis sa observ toata saptamana si sa ma si intorc la lucru de dimineata
Imaginea poate fi vazuta aici: http://timelessphotons.blogspot.de/2013/09/m33-revisited.html (prima). Este compusa cam din 2.5h/filtru, o combinatie RVB (J-B) si Ha (canalul rosu = (100*Ha+20*R)/120). Din pacate, chiar daca e absolut grozav telescopul in prime focus (e un Cassegrain de 0.5m), sunt anumiti gradienti in imagine care sunt cam greu de scos. Aveti vreo sugestie? PixInsight nu e in stare sa-i scoata de tot, a trebuit sa mai corectez eu manual in Photoshop. In plus, nici monitorul nu mi-e calibrat cred, pentru ca pe fiecare telefon/monitor pe care ma uit, poza arata altfel. |
|
Sus |
|
 |
2SKY Membru

Data inscrierii: 19 Dec 2012 Mesaje: 2838
|
Trimis: 11 Sep 2013 20:17 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Reusite pozele , nu stiu cit de mai bine este loc avem o mare sansa sa invatam de la un profesionist aceasta frumoasa si grea meserie . Si daca tot avem sansa m-am gindit ca ar fi util tuturor ar fi ca o indrumare , ar ambitiona pe multi sa vada ce poate un telescop de 0,5m la planete si nu numai.Si mi-am amintit de la Discovery acum mai bine de 10 ani spunea ca pentru a "ataca" Pluto ai nevoie de minim 60 cm telescop nu cunoastem luminozitatea si nici magnificatia ma gindeam ca acel telescop de 0,5 m le are pe amindoua suficient chiar daca Pluto ar fi la limita ramine Neptun ....si alte tinte indepartate pe care un amator nici nu viseaza sa le vada vreodata . Nu as vrea sa abuzam de timpul Dvs liber s-au sa va creem probleme la job din cauza acestor mici curiozitati . Ramine sa hotariti daca asa ceva e posibil s-au nu . Va multumesc.  |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 13 Sep 2013 15:49 Download mesaj |
Titlul subiectului: Re: M33 |
|
|
|
Am si eu o M33 luata recent, (nu ma laud cu ea ca nu-mi place deloc cum mi-a iesit) si am avut probleme de gradienti (fiind luata din oras - Cluj). Am scos gradientii din fiecare canal (L, R, G, B) punand manual cateva sampleuri (20-30) de dimensiuni mari (25-35px) mai mult pe colturi evitand galaxia. Apoi am aplicat de doua ori procedeul de mai sus si pe imaginea LRGB.
Poate ajuta... (daca n-ai facut deja la fel...)
Cu monitoarele am observat si eu, pe fiecare arata altfel, de aceea cand lucrez RGB imi conectez un alt monitor la care maresc luminozitatea si apoi incerc sa fac sa arate cat de cat bine pe ambele.
@2sky: o imagine vazuta ieri pe astrobin, pluto-charon rezolvat (aproape) de un dublet de 127mm http://www.astrobin.com/54913/B/ |
|
Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 13 Sep 2013 23:52 Download mesaj |
|
|
|
Mie imi plac ambele (si a lui Alex, si a lui Auriga), dar pentru gradienti cred ca flat-uri ar fi cel mai bine |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 15 Sep 2013 05:40 Download mesaj |
|
|
|
@vlad, eu am avut flat-uri, problema e ca obiectul isi schimba orientarea in canale fata de ... Cluj. |
|
Sus |
|
 |
alex.tudorica Membru

Data inscrierii: 09 Iun 2011 Mesaje: 98
|
Trimis: 25 Sep 2013 21:13 Download mesaj |
|
|
|
Mersi pentru raspunsuri Am scos manual gradientii aia, care din pacate nici la mine nu se pot scoate doar cu flaturi, din mai multe motive (si la mine se schimba orientarea obiectului fata de Bonn si in plus cred ca mai e un efect aditiv si nu unul multiplicativ la mijloc, deci unul care nu poate fi scos cu un simplu flat).
O sa incerc si Pluto si Charon, dar problema e ca am seeing foarte prost cu telescopul pe o cladire incalzita, iar separarea celor doua obiecte pare a fi de ordinul a 0.9" maxim. |
|
Sus |
|
 |
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|