Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
petrica Membru

Data inscrierii: 12 Oct 2012 Mesaje: 85
Motto: What doesn't kill you, will make you stronger Localitate: Alexandria
|
|
Sus |
|
 |
catalin dumitru Membru

Data inscrierii: 22 Iul 2010 Mesaje: 2944
Motto: telescopul scuza mijloacele Localitate: Shatra Neamtz
|
Trimis: 10 Sep 2013 16:27 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Parerea mea , pentru terestru , numarul doi. Daca ai astigmatism , imaginea pe retina va fi mai putin afectata , cred. Depinde si de varsta , adica de cat are diametrul pupilei ochiului pus la ocular in plina zi.
Dar trebuie sa-l sprijini pe ceva. _________________ Hai noapte , hai !! |
|
Sus |
|
 |
needweed Membru

Data inscrierii: 24 Oct 2011 Mesaje: 533
|
Trimis: 12 Sep 2013 22:15 Download mesaj |
|
|
|
vrei sa-l tii in mana? |
|
Sus |
|
 |
Dbird Moderator

Data inscrierii: 06 Noi 2012 Mesaje: 1566
|
Trimis: 13 Sep 2013 09:52 Download mesaj |
|
|
|
Imi este teama ca nici unul din cele 2 variante nu poate fi tinut in mana. Au 2,6 Kg greutate ! Astfel daca vei face observatii numai de pe trepied (cel mai folosit pentru terestru) sau montura pralelogram ramne in discutie puterea maritoare si campul vizual , ambele binocluri fiind de calitate. Din punctul meu de vedere as opta (avand in vedere strict cele 2 propuneri ale tale) spre 10,5x70 tocmai din cauza campului vizual ceva mai mare. Practic vei "tinti" cu el mai usor (nu uita ca va fi montat mai mereu pe trepied !). Si la 2,6 Kg, poate (daca esti foarte puternic) ca o sa mai poti privi cat de cat cu el din mana. La 15 ori si aceeasi greutate , ma cam indoiesc ca vei reusi.
Conteaza si la ce tinte vei privi. Ambele variante sunt in acest caz totusi mai mult pentru pentru tinte fixe decat in miscare. |
|
Sus |
|
 |
Cata Mircea Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2009 Mesaje: 117
|
Trimis: 13 Sep 2013 11:38 Download mesaj |
|
|
|
Dupa parerea mea , reprezinta genul de binocluri inutile. In sensul ca fara trepied fac cat apa sfintita ( adica nici rau , nici bine ) si la banii aia iti cumperi o luneta pentru observatii terestre cu o magnigicatie net superioara la cere vei atasa oricum trepied. Sa le cari la gat , nu este o optiune decat daca ai ceafa lui Sandu Lungu. 10 X reprezinta cat de cat o magnificatie de tinut in mana , dar la 15 X fara trepied iti arzi procesorul ( si ma refer la creierul care incearca sa proceseze o imagine tare tremurata si jucausa ).
Pentru ce anume iti trebuie ? La ce distanta vrei sa vezi si ce detalii anume ? _________________ Celestron Omni XLT 120
Binoclu SkyWatcher 12X50 |
|
Sus |
|
 |
mcuzic2002 Membru

Data inscrierii: 06 Ian 2007 Mesaje: 443
Motto: - Localitate: Sibiu
|
Trimis: 13 Sep 2013 21:28 Download mesaj |
|
|
|
Ce iti spun acum e din experientza proprie...am avut un 15x70mm cu o greutate de doar 1,2 kg,adicã jumãtate din cel pe care-l vrei tu...pt. observatii terestre rezisti 1-2 minute maxim cu el in manã,si apoi incep durerile musculare (si sunt un tip destul de robust)...in plus de asta creierul se chinuie sã compenseze imaginea miscatã din ocular...un monopied ajutã foarte mult...eu iti recomand un 10x50mm,sau o lunetã terestrã pe trepied...cu un binoclu de 2,7 kg nu ai nici o sansã de observatii din manã,nici terestre nici astronomice. |
|
Sus |
|
 |
MiroJenu Membru

Data inscrierii: 31 Mai 2010 Mesaje: 184
Motto: Per aspera ad astra Localitate: Cluj Napoca
|
Trimis: 13 Sep 2013 23:46 Download mesaj |
|
|
|
Cele 2 binocluri asa cum sunt prezentate de producator (si dupa pret) cred ca sunt optic FB.
Tot producatorul spune ca ele sunt excelente pt observatii in natura terestra, nautic, pasari etc.
Iarasi producatorul arata si o valijoara draguta in care sta binoclul.
Dar nu vad nici o curelusa nici o tascuta pt binoclu.
A)Prin urmare este vorba de folosirea lor in regim stationar( te deplasezi cu un mijloc de transport in mama natura, te dai jos, deschizi valiza scoti binoclul si faci observatiile vizuale dorite).
Avand obiective de 70mm pot fi folosite cu succes seara si pt astro.(imagini luminoase)
B)Ele nu sunt facute sa fie duse de un excursionist ce face perpedes niste kilometri care urca dealuri, munti, strabate carari, etc(nefiind dotate cu accesoriile necesare pt asa ceva).
In cazul A te avantajeaza, in cazul B te dezavantajeaza.
Pt a acoperi ambele situatii trebuie un binoclu roof de buna calitate sau chiar un porro
care sa aibe o buna rezolutie si o transmisie superioara a luminii( probabil de la preturi mai mari de 2000lei) astfel incat sa se compenseze cu binoclurile mari propuse de tine( ce sunt pe la 1600lei).
Pe de alta parte conteaza si observatorul nu numai binoclul.
Observatii minunate se pot face nu numai cu aparate scumpe, conteaza tehnica de observare, dispozitivele auxiliare(construite de forumisti de exemplu). _________________ Cer senin la observatii
binoclu ,IOR 7X40, IOR 10X40, Zeiss , ZOMZ BPB1 7x50 |
|
Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 426
|
Trimis: 14 Sep 2013 04:28 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Pe care l-ati cumpara pentru observatii terestre, dintre cele doua ? |
Pentru observatii - de ordinul minutelor - cu binoclul tinut doar in mana - si nu de pe trepied - eu n-as recomanda nimic peste 10x.
Poate pentru un maestru Zen si calugar shaolin in acelasi timp, un 12x maxim.
In ideea ca vorbim de un binoclu fara stabilizare.
Mai degraba asa ceva. |
|
Sus |
|
 |
stelaru Membru

Data inscrierii: 10 Aug 2006 Mesaje: 569
Motto: Haideti sa haidem! Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 17 Sep 2013 14:05 Download mesaj |
Titlul subiectului: greutate |
|
|
|
Gewicht ... ca. 2650 Gramm
Eu am un Bresser 10x50 pe la 1 kg si tot de-abia il tin mai mult de 2 minute in mana.
Eu nu as lua nici unul din cele din link-uri, cel putin din cauza asta.
Cat priveste idea 12x sau 15x, tot asa: imi tremura usor imaginea si la 10x. Acceptabil, adica nu deranjeaza, dar oricum.
Daca iei si trepied la el poate o fi in ordine, dar ai de carat. _________________ Nimic din ce vezi nu e real
-----------------------------
Sky-Watcher Mercury refractor 70/500
Bresser 10x50
Alcor 8x21
2 ochi |
|
Sus |
|
 |
magisterludi Membru

Data inscrierii: 29 Oct 2013 Mesaje: 6
|
Trimis: 13 Noi 2013 15:31 Download mesaj |
|
|
|
Greutatea este prea mare pentru a fi tinut in mana, subscriu si eu la aceasta parere. Binoclul meu 10x50 are doar 865 g si oricum imi obosesc mainile dupa putine minute de observatii. |
|
Sus |
|
 |
adi iulian Membru

Data inscrierii: 02 Mai 2014 Mesaje: 12
|
Trimis: 02 Mai 2014 10:10 Download mesaj |
|
|
|
Un Vixen Alpina 8x42 este exceptional ... |
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11333
|
Trimis: 02 Mai 2014 14:39 Download mesaj |
|
|
|
Colegul are doua binocluri : Olympus 10x24 PC II R / Tento 10x50, asa cum scrie in semnatura, deci ceva experienta exista, ar fi interesant de ex. dece vrea sa dea 400E pe inca un 10x. |
|
Sus |
|
 |
|