Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
jimao22 Moderator

Data inscrierii: 12 Apr 2010 Mesaje: 2914
Motto: [descopera lumina] Localitate: Ploiesti
|
Trimis: 24 Iul 2012 16:00 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Baieti, de ce sunteti gigi-contra? Hai sa testam si apoi venim cu un feed-back. Eu sunt plecat zilele astea dar daca e vreme ok, in week-end fac proba.
Toata lumea zice ca actionand suruburile, reactia este instatntanee, nu trebuie sa astepti nimic ca sa vezi vreo tendinta si ca practic in 1/2h ai o punere in pol corecta. Poate pana atunci altcineva va face o proba si ne va spune parerea lui.
Sa vedem...
Ultima modificare efectuata de catre jimao22 la 24 Iul 2012 16:43, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 24 Iul 2012 16:40 Download mesaj |
|
|
|
Nimeni nu este contra, eu am spus doar ca este dificil cu aceste monturi, iar acest lucru l-am constatat lucrand efectiv cu astfel de programe (nu PHD) ....... evident ca la urmatoarea aliniere am sa incerc si cu PHD _________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5150
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 24 Iul 2012 16:53 Download mesaj |
|
|
|
Ar fi interesant sa vedem acel grafic. |
|
Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 27 Iul 2012 22:29 Download mesaj |
|
|
|
ursamajor a scris: | Mă-ntreb dacă Autostar Envisage permite o astfel de procedură... |
Envisage necesita protocolul specific Autostar, adica o montura Meade pentru a putea comunica cu montura altfel da un frumos mesaj de eroare. Mai exista posibilitatea de a intercala intre Envisage si EQ-5 (daca folosesti EQMOD) a unui program care face conversia intre cele doua protocoale.
Inceara EQMODLX insa iti mai trebuie si HW VirtualSerial Port (Freeware HW Virtual Serial Port v.2).
Este o combinatie folosita pentru a face satellite tracking cu EQ-5 respectiv 6 (vezi sectiunea Files din cadrul grupului Yahoo EQMOD). |
|
Sus |
|
 |
theogon Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009 Mesaje: 1189
Motto: impresie, rasarit de soare Localitate: cluj
|
Trimis: 28 Iul 2012 11:57 Download mesaj |
|
|
|
Pentru ușurința corecției în RA eu am pus în paharul din capul trepiedului ulei mineral (montura HEQ5). Reglarea în RA se face mai lin și fără smucituri. Apoi se blochează mișcarea din cele două suruburi antagonice. _________________ mihai |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

|
Trimis: 29 Iul 2012 12:47 Download mesaj |
|
|
|
Aseara am fost undeva la tara in judetul Calarasi, unde am avut parte de un cer splendid. Am vrut sa testez metoda de aliniere polara expusa aici dar orizontul estic si vestic era obturat de niste copacei si arbusti la nivelul ecuatorului, in curtea unde aveam instalat telescopul, asa incat nu am putut sa fac nimic in acest sens.
Si ca sa fac o paranteza - nici in alte sensuri. Dupa ce am pus telescopul in statie si am sincronizat pe vreo 20 de stele si am inceput sa fac expuneri de 900 secunde, o domnisoara mi-a scos instalatia din priza incercand sa faca nu stiu ce pe acolo. M-am enervat, am injurat in gand si am inceput din nou sa reglez totul. Cand a fost gata, o mica perdea de nori a acoperit cerul. Am strans sculele si dupa ce am terminat, cerul era sticla. Am injurat din nou si am plecat la culcare, unde am avut numai cosmaruri. |
|
Sus |
|
 |
auriga Membru

Data inscrierii: 22 Dec 2008 Mesaje: 2117
|
Trimis: 06 Sep 2013 10:20 Download mesaj |
|
|
|
in phd guiding 2.1 exista "trend lines" ceea ce cu siguranta te ajuta sa vezi cat de bine esti aliniat polar.
Ultima modificare efectuata de catre auriga la 06 Sep 2013 11:39, modificat de 1 data in total |
|
Sus |
|
 |
jimao22 Moderator

|
Trimis: 06 Sep 2013 11:06 Download mesaj |
|
|