Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 23 Iul 2013 19:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: Astrofotografie in Retezat 2013 |
|
|
|
Am reusit pana la urma sa ajung in micul concediu de pana acum si in Retezat, sub un cer sublim, asa cum mi-l aduceam aminte de anul trecut.
Din pacate din 4 nopti pentrecute acolo doar una a fost "cu fereastra spre stele", si asta doar pentru 3 ore.
Nici una dintre imaginile rezultate nu are potential de "imagine buna" insa toate sunt o dovada incontestabila a calitatii cerului de acolo, in special spre sud !
Detalii asupra imaginilor cat si rezolutiile mai mari le gasiti aici:
http://maximusphotography.wordpress.com/20...ulie-2013/
Cer senin,
Max
Descriere: |
|
Marime fisier: |
952.66 kb |
Vizualizat: |
de 2902 ori |

|
|
|
Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 23 Iul 2013 19:59 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Faine tare !
Retezatul are potential. Timp liber sa fie si vreme buna...
_________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 23 Iul 2013 22:00 Download mesaj |
|
|
|
Foarte fain la munte. nici nu e nevoie de mult timp de expunere.
Pacat ca vremea este atat de imprevizibila.
|
|
Sus |
|
 |
BMB Membru

Data inscrierii: 03 Sep 2009 Mesaje: 696
Motto: Romania e frumoasa ..pacat ca e populata. Localitate: Magurele
|
Trimis: 23 Iul 2013 22:36 Download mesaj |
|
|
|
Da Laurentiu si Emil...muntele e ultima speranta pentru cer bun in Romania, si nu orice munte !
Sincer ma bucur mai tare cand ajung acolo si ma uit la cer si chiar si cand incep achizitia cadrelor (chiar daca nu ies cine stie ce la final) decat cand incep prelucrarea acasa...
Din pacate nu am nici timp nici bani sa merg in fiecare week-end acolo (numai drumul costa 6 milioane si 12-14 ore dus-intors, fara cazare si alte alea...cum ar fi mancarea).
Una peste alta, comparand cu Cheile Bicazului, Fagaras, Doborgea, pana acum Retezatul se dovedeste pentru mine locatia cu cel mai bun cer pentru astrofotografie. Nu mai mentionez Bucegii ori litoralul (partea extrem sudica) pentru ca nu are rost...desi nici Cota 1000 (langa Sinaia) nu e chair cea mai proasta locatie...
Totul e sa poti si profita de cerul lui, insa anul acesta se pare ca vremea a fost cam capricioasa acolo, in special in jurul Pelegii unde se tot formeaza nori (de fapt cat am stat eu 4 zile acolo erau nori in jurul varfului in mod continuu).
Oricum nu ma las. Chiar daca o sa am parte si de Luna dupa orele 23-24, tot ma duc in week-endul asta plus alte cateva zile acolo.
Sper sa incerc iar un M 8- M20, si poate si Veil inainte de a ajunge Luna la peste 5-6 grade (la Ultimul Patrar)...
Max
|
|
Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11252
|
Trimis: 23 Iul 2013 23:34 Download mesaj |
|
|
|
BMB a scris: | ..
Una peste alta, comparand cu Cheile Bicazului, Fagaras, Doborgea, pana acum Retezatul se dovedeste pentru mine locatia cu cel mai bun cer pentru astrofotografie. Nu mai mentionez Bucegii ori litoralul (partea extrem sudica) pentru ca nu are rost...desi nici Cota 1000 (langa Sinaia) nu e chair cea mai proasta locatie.... | Cheia, Prahova a incercat careva?
|
|
Sus |
|
 |
dmtr69 Moderator

Data inscrierii: 24 Sep 2011 Mesaje: 2731
|
Trimis: 27 Iul 2013 10:00 Download mesaj |
|
|
|
Faine pozele, Max! Chiar daca ai avut timpul de expunere asa mic, este uimitor cata nebulozitate si detalii ai capturat.
In ce priveste vremea schimbatoare, stiu ce vrei sa spui. La Busteni ma confrunt cu problema asta tot timpul. Au fost seri cand mi-am strans echipamentul de trei ori. De aceea nu o sa fac niciodata expuneri cu filtre. Cand voi vea bani de un CCD, va fi unul OSC.
Cer senin!
Marius
|
|
Sus |
|
 |
Celly Membru

Data inscrierii: 14 Oct 2011 Mesaje: 184
Motto: Suntem doar o specie de maimute avansate de pe o mica planeta a unei stele banale.Dar putem intelege Universul...asta ne face foarte speciali. Localitate: Curtea de Arges
|
Trimis: 05 Aug 2013 19:29 Download mesaj |
|
|
|
Foarte frumos colajul felicitari.
cer senin
_________________ Reflector newtonian Dobson 203mm Flextube Pyrex GoTo Sky-Watcher.Binoclu 7x50 |
|
Sus |
|
 |
|